• De 5 mooiste Deense streken

De 5 mooiste Deense streken

geplaatst in: blog | 0

Wat zijn de 5 mooiste Deense streken?

Denemarken is een land dat vooral bekend staat om de bijzondere natuur, maar dit land heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Wij geven je een overzicht van de mooiste Deense streken die je zeker zou moeten bezoeken als je een rondreis door Denemarken gaat maken.

  1. De rustige Limfjord

Als je tijdens je rondreis door Denemarken pure ontspanning en rust wilt ervaren, dan is De Limfjord zeker een goede optie. Niet voor niets wordt dit ook wel hét vakantieparadijs van Denemarken genoemd. Je vindt er niet alleen heerlijk kalme wateren en uitgestrekte natuurgebieden waar een intense stilte heerst, maar ook een heel dierenrijk om te bewonderen. Het gebied heeft veel fjorden waar je kan genieten van diverse sporten, waaronder surfen, zwemmen, zeevissen en surfen.

 

  1. Het Koninklijke Seeland

Seeland heeft niet alleen een kilometerslange kust om van te genieten in alle rust, maar je vindt er ook veel krijtrotsen, vogelreservaten en dichte bossen. Het gebied staat dan ook niet zonder reden bekend als het zogenaamde ‘Koninklijke eiland’. Je voelt je er werkelijk koning te rijk!

 

  1. Het intens groene Funen

Tijdens je rondreis door Denemarken zal je overal prachtige natuurgebieden tegenkomen. Een gebied dat je echt niet mag missen is wel het ‘groene hart’ van het land, ofwel Funen. Hier zijn een kleine honderd eilandjes te vinden waarop voornamelijk boerderijen te vinden zijn. Je kunt er sfeervolle en schilderachtige dorpjes bezoeken, diverse grote tuinen en parken bewonderen, een kijkje gaan nemen bij de grafheuvels en genieten van de duinen, de heuvels en natuurlijk het strand.

 

  1. Rotseiland Bornholm

Bornholm is een indrukwekkend eiland dat zeker de moeite van een bezoek waard is tijdens de rondreis door Denemarken. Het rotseiland heeft onder meer prachtige watervallen en mooie steengroeven te bieden. In het zuiden van het eiland kan je de meest paradijselijke stranden vinden, terwijl de hele noordzijde uit rotsen bestaat. Er zijn veel ambachtslieden te vinden op het eiland en je kan regelmatig eens een kijkje nemen in de werkplaats van een glasblazer of een steenhouwer.

 

  1. De gebieden van Jutland

Jutland heeft meerdere gebieden die zeker niet gemist mogen worden. Er is werkelijk van alles te vinden, van paradijselijk witte stranden en populaire badplaatsen tot sprookjesachtige vissersdorpjes. Jutland is ook hét gebied waar twee verschillende zeeën bij elkaar komen. Het is mogelijk om één been in de ene zee te zetten en het andere been in de andere zee. Dit kan in het meest noordelijke puntje van het land, dat ook onder Jutland valt. Ga je met het hele gezin op vakantie en heb je jonge kinderen? Dan is het noordoosten van Jutland de beste plek om de vakantie door te brengen. Deze regio wordt ook wel het kinderparadijs genoemd, en dat is natuurlijk niet voor niets.

Boek een rondreis door Denemarken

Ben jij echt toe aan een rustige, ontspannen en sfeervolle vakantie? Dan is een rondreis door Denemarken zeker een goede optie. Natuurlijk vind en boek je jouw ideale rondreis door dit prachtige land gemakkelijk en snel via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk direct alle reizen naar Denemarken

tui-logo-2kras-logo-300x175oaddejongintra-logo-300x175pharos-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van