blog
De 5 mooiste plekjes van het rustige Belize

De 5 mooiste plekjes van het rustige Belize

Leestijd 2 Minuten

Belize is het gemoedelijke, rustige en sfeervolle buurland van Mexico. Belize is relatief klein, want Nederland past slechts anderhalf keer in dit land, en dit zorgt ervoor dat het grote toerisme uitblijft. Dit betekent natuurlijk ook dat je er kan genieten van optimale rust tijdens je vakantie. Het land heeft zeker meer dan voldoende te bieden om een rondreis door Belize onvergetelijk te maken. De volgende plekken horen zeker thuis in het schema van je rondreis door Belize.

Het dorp Placencia

Placencia is te vinden op een schiereiland en is de laatste jaren flink gegroeid. De plaats is nog altijd in ontwikkeling en wordt steeds populairder onder de toeristen. Je kan er niet alleen genieten van heerlijke stranden, maar je kunt er ook eindeloos veel horecagelegenheden en leuke winkels vinden. Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van live muziek bij de Barefoot Beach Bar.

Wil je liever iets spannends meemaken? Dan is er de optie om kennis te maken met grote spinnen, apen en krokodillen tijdens een jungletour. Ook kan je mee gaan op een snorkeltour, waarbij je vaak roggen en haaien tegenkomt. Natuurlijk kan je onderweg ook genieten van prachtige andere vissen en het meest kleurrijke koraal.

Vanuit Orange Walk naar Lamanai

Orange Walk is een plaats dat vrij dicht op de grens met buurland Mexico ligt. Dit is de enige plaats van waar je kan vertrekken naar het bijzondere Lamanai, en dit is zeker aan te raden tijdens je rondreis door Belize. Lamanai is lastig bereikbaar en daarom eigenlijk altijd heerlijk rustig. Je kunt er alleen per boot een bezoek aan brengen. Eenmaal aangekomen kan je kennis maken met eindeloos veel dieren die in dit regenwoud leven, zoals onder meer apen, krokodillen, slangen en diverse soorten vogels.

De kikkers kennen er veel bijzondere kleuren en als je geluk hebt kan je een wilde toekan op de foto zetten. De mangrovebossen zijn heerlijk om in te wandelen. Er zijn overigens ook veel ruïnes te vinden, van de Nederzetting van de Maya’s, en je kunt een indrukwekkend hoge tempel beklimmen.

Het paradijselijke Glovers Reef

Glovers Reef lijkt regelrecht van een ansichtkaartje af te komen. Het koraalrif heeft intensere kleuren dan je waarschijnlijk ooit hebt gezien. Je kunt er genieten van het parelwitte strand in de schaduw van een perfect vormgegeven palmboom. Een deel van Glovers Reef valt onder het Marine Reserve, waardoor er veel diersoorten te vinden zijn. Natuurlijk kan je ook voldoende activiteit vinden. Zo kan je bij Glovers Reef gaan zwemmen, snorkelen, zeilen, kajakken, windsurfen en duiken. Ook Glovers Reef is tijdens je rondreis door Belize alleen per boot te bereiken. Je kan opstappen vanuit Belize City, Placencia, Sittee River Village en Dangriga.

Belize is altijd meer dan de moeite waard!

Mexico heeft als buurland de eigenschap om Belize wat in de schaduw te leggen, en dit is zonde, want Belize heeft zoveel te bieden dat een rondreis zeker de moeite waard is. Natuurlijk kan je een fantastische rondreis door Belize boeken via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk de beste rondreis aanbieders specifiek naar Belize:

 

0

Geef een antwoord