blog
De 7 mooiste plekken in Namibië

De 7 mooiste plekken in Namibië

Dit zijn de 7 mooiste plekken in Namibië

Namibië is waarschijnlijk een land dat niet direct op je lijstje staat van bestemmingen voor rondreizen, maar eigenlijk is dit wel heel jammer. Namibië is namelijk een land waar veel te weinig over bekend is als het gaat om het toerisme. Dit land heeft ontzettend veel te bieden en een rondreis door Namibië zal je zeker onvergetelijke herinneringen opleveren. Wij geven je de 7 mooiste plekken in Namibië om tijdens je rondreis te bezoeken.

  1. Swakopmund

Er zijn in het land heel veel indrukwekkende excursies te maken, en veel van deze excursies vertrekken vanuit Swakopmund. Deze plaats is te vinden aan de noordzijde van de Sossusvlei, waar onder meer ook Cape Cross Seal Reserve en de Walvisbaai in de buurt liggen. Je kan vanuit Swakopmund bijvoorbeeld een tocht maken in een heteluchtballon, je kan tochten door de woestijn maken, klimmen, paardrijden en een keer sandboarding uitproberen in de duinen.

  1. Damaraland

Een uniek stukje natuur, met afgeplatte bergen en imposante rotsformaties. Hier zijn diverse unieke dieren te vinden, zoals de zwarte neushoorn die met uitsterven wordt bedreigd, en de bijzondere woestijnolifant. Er zijn meer dan 2500 gravures te bewonderen bij Twyfelfontein. Je kan ook een kort uitstapje maken naar Skeleton Coast, waar je een droog landschap vindt met veel skeletten van mensen en schepen.

  1. Keetmanschoop

Keetmanshoop is een bijzonder stukje natuur. Hier kan je unieke kokerbomen bewonderen en er liggen vreemd gevormde rotsblokken in posities die bijna niet mogelijk zouden moeten zijn. Dit stukje natuurgebied wordt dan ook wel de Speeltuin der Reuzen genoemd.

  1. Fish River Canyon

De meest fascinerende natuurspektakels van heel Afrika zijn hier te vinden. Je kan er tijdens je rondreis door Namibië bijvoorbeeld genieten van de warmwaterbronnen van Ai Ais en de indrukwekkende vergezichten bij de diepe kloven bewonderen.

  1. Etosha National Park

Meer dan 300 soorten vogels en meer dan 100 soorten zoogdieren wonen in dit prachtige natuurgebied. Daarnaast kan je er natuurlijk ook een prachtige natuur vinden. Je kan een bijna 5000 vierkante kilometer grote zoutpan vinden in het midden van dit unieke nationaal park en natuurlijk zijn er diverse waterpoelen te vinden waarbij je onder meer cheeta’s, giraffen, olifanten, zebra’s en flamingo’s aan kan treffen.

  1. De Kalahari woestijn

Een bezoek aan de Kalahari woestijn is een hele ervaring tijdens je rondreis door Namibië. Dit is een zogenaamde semiwoestijn en dit betekent dat het er ideaal is voor veel diersoorten om te leven. De oranje zandwoestijn heeft veel unieke Afrikaanse bomen en grassen in een geelgroene kleur. Een unieke bezienswaardigheid.

  1. Het Namib-Naukluft Park

Bewonder de unieke zandduinen in de kenmerkende rode kleur en geniet van de zonsopkomst of de zonsondergang terwijl je op de toppen van deze hoge duinen wandelt. Het is een hele klim, maar zeker de moeite waard. Vlakbij is het unieke Naukluftgebergte te vinden.

Ontdek het prachtige Namibië

Via Goedkoperondreis.com kan je jouw ideale rondreis door Namibië vinden. Natuurlijk hebben wij de beste aanbieders voor je geselecteerd, zodat jij voordelig en betrouwbaar kan gaan genieten van je welverdiende vakantie.

Een rondreis Namibië boeken

Een rondreis naar Namibië kan geboekt worden bij de aanbieders op deze pagina. Alle aanbieders gaan anders te werk, zo heeft de ene volledig georganiseerde rondreizen en de ander wat vrijere rondreizen. Bekijk het gehele aanbod van alle aanbieders goed, om de rondreis te vinden die het beste bij jou past! Een rondreis Namibië word vaak geboekt in combinatie met een rondreis Zuid-Afrika. Wij van het Goedkoperondreis team hopen dat je een leuke rondreis naar Namibië vind via onze website!

Vergelijk direct alle reizen naar Namibië:

 

0