blog
De belangrijkste bezienswaardigheden in Rome

De belangrijkste bezienswaardigheden in Rome

Leestijd 3 Minuten

Rome is de hoofdstad van Italië en wordt elk jaar bezocht door vele toeristen. Doordat Rome beschikt over veel bezienswaardigheden, musea, lekker eten en drinken, winkelstraten, en een mediterraans klimaat is het de perfecte stad voor een stedentrip. Vroeger was Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk, waardoor het tot op de dag van vandaag nog overgebleven onderdelen bevat van die tijd. Het is onmogelijk om alle belangrijke en mooie dingen van Rome te noemen in een tekst, maar de belangrijkste onderdelen van een stedentrip Rome zullen worden genoemd.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Rome

Rome bezit extreem veel bezienswaardigheden, aangezien het vroeger de hoofdstad was van het Romeinse Rijk. Er staan veel monumenten en bezienswaardigheden door de hele stad heen en het is bijna onmogelijk om deze allemaal tijdens een stedentrip te bezoeken. Kies zelf van tevoren goed uit welke plekken je heel graag wil bezoeken en welke niet, zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist. Veel toeristen bezoeken het Colosseum, het grote amfitheater dat vroeger door de Romeinen werd gebruik voor gladiator gevechten. Ook de Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan staat bij mensen bovenaan hun lijstje. Andere populaire bezienswaardigheden zijn de Sixtijnse kapel, de Trevifontijn, de Spaanse trappen en het Pantheon.

Musea in Rome

Veel toeristen bezoeken Rome om de rijke cultuur en de mooie musea. Zo zijn er veel verschillende musea met elk verschillende toonstellingen en stijlen. Het bekendste museum is de Galleria Borghese, dit is een gebouw met twintig verschillende kamers waar kunst geëxposeerd wordt. De kunstwerken zijn gemaakt tussen 1400 en 1700, waardoor er veel verschillende soort kunst aanwezig is. Ook musea in het Vaticaan zijn druk bezocht. In het Vaticaan zijn door de eeuwen heen veel kunstwerken verzameld, waardoor veel historische kunstwerken te bewonderen zijn. Zo kun je een bezoek brengen aan Museo Chiaramonti of Museo Pio-Clementino. Naast historische musea zijn in Rome ook musea te vinden waar je hedendaagse en moderne kunst kan bewonderen. Voor deze kunst kun je terecht bij Museo d’Arte Contemporanea Roma en de Galleria Nazionale d’Arte Moderna.

Eten en drinken in Rome

In Rome kan je goed terecht voor heerlijk Italiaans eten. Als je echt goed Italiaans eten wil voor een goede prijs, wordt aangeraden om de toeristische pleinen te vermijden. Op de toeristische pleinen in het eten in verhouding duur en vaak van mindere kwaliteit. Duik eens de zijstraatjes in waar traditionele kleine Italiaanse restaurantjes zitten. Hier kan je genieten van de lekkerste pizza’s en pasta’s voor weinig geld. Voor de lunch zijn door de hele stad lekkere Italiaanse broodjes verkrijgbaar vaak in combinatie met een flesje drinken. En natuurlijk kan je een bezoek aan Rome niet afsluiten zonder een ijsje gegeten te hebben. Het traditionele Italiaanse schepijs is op veel plekken verkrijgbaar en is perfect in combinatie met een lekker kopje Italiaanse koffie.

Winkelen in Rome

Rome biedt genoeg mogelijkheden om je geld te besteden aan winkelen. Zo kan je naar de markt om eten te kopen, maar ook om kleding te kopen voor lage prijzen. Daarnaast zijn in Rome veel winkelstraten met verschillende doelgroepen. Op de Via dei Condotti zijn veel designer winkels te vinden, waardoor de straat er heel chique uitziet. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan en hier winkelen is niet voor iedereen weggelegd. De bekendste winkelstraat van Rome is de Via del Corso. Deze straat is anderhalve kilometer lang en er zitten veel bekende winkels zoals H&M en Zara. Wanneer je op zoek bent naar unieke kleding en andere winkels moet je naar de Via del Boschetto in de Romeinse wijk. Hier zitten veel kleine winkeltjes die elk hun eigen speciale artikelen verkopen.

Hotels in Rome

In Rome kan je overnachten in grote, luxe en natuurlijk dure hotels, maar een simpele Bed & Breakfast of een hostel is er ook te vinden. Zo is er voor elke doelgroep en in elke prijsklasse een geschikte slaapplaats te vinden. Ook is het handig om een appartement te huren voor enkele dagen, zodat je een goede uitvalsbasis hebt tijdens je verblijf. Hier kan je op je gemak eten en hoef je niet uit eten als je daar geen behoefte aan hebt.

Meer dan genoeg om te doen tijdens een stedentrip aan Rome. Maar een stedentrip bestaat vaak uit veel lopen en het kan erg vermoeiend zijn. Een Roma Pass is bij deze stedentrip erg handig, hiermee kan je drie dagen reizen met het openbaar vervoer en krijg je toegang tot twee toeristische attracties. Na een drukke dag kan je in Rome lekker uitrusten in de prachtige parken die in Rome zijn. Na het rustmoment kan je weer fris en fruitig verder met de rest van je stedentrip.

Voor onze Belgische bezoekers is Rome te bezoeken vanaf Brussel

En wel op CitytripRomeXL.be  ,onderdeel van Goedkoperondreis.com

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

0