blog
De Beste en Populairste Natuurparken Van Sri Lanka

De Beste en Populairste Natuurparken Van Sri Lanka

Leestijd 3 Minuten
Sri Lanka is een van de beste en populairste landen in Azië voor een bezoek aan een natuurpark. Sri Lanka heeft iets meer dan 26 natuurparken die opengesteld zijn voor het publiek. In de verschillende natuurparken kun je volop genieten van de meest uiteenlopende diersoorten. je vindt er bijvoorbeeld luipaarden, vogels, apen, buffels, herten en natuurlijk olifanten. Om teleurstelling te voorkomen, zorg je er natuurlijk voor dat je het beste natuurpark uitkiest. Hieronder een overzicht van natuurparken waar je gegarandeerd een aantal specifieke dieren zult zien.

Olifanten spotten in Udawalawe National park

In het Uda Walawe National Park wonen permanent meer dan 500 olifanten die in groepen door het park trekken. Ze tegenkomen zal je geen inspanning kosten en gidsen weten feilloos waar en op welk tijdstip groepen olifanten te vinden zijn. Naast olifanten vind je in het park apen, buffalo’s, herten en vooral heel veel prachtige vogels.Wie geluk heeft kan zelfs glimp opvangen van een schuwe luipaard. Het park ligt in de droge zone en hierdoor kent het vooral veel uitgestrekte vlakten. Voordeel is dat het spotten van olifanten geen lastige opgave is. Nadeel kan zijn dat het misschien een wat saai aangezicht is.

Luipaarden spotten in Yala National Park

Het Yala National Park is zonder twijfel de beste keus voor mensen die erop gebrand zijn luipaarden te bewonderen in hun natuurlijke habitat. Het park is onderverdeeld in vijf blokken, waarvan er twee toegankelijk zijn voor het publiek. Blok 1 luistert naar de naam Ruhuna National Park. Hier heb je de meeste kans op het spotten van een van de ruim 45 luipaarden. Naast luipaarden is het Yala National park thuisbasis van meer dan 250 verschillende soorten vogels. Het is niet ondenkbaar naast luipaarden ook olifanten, luiaards, buffalo’s en apen tegenkomt.

Vogels spotten in Bundala National Park

Het Bundula National Park wordt door veel vogelsoorten gebruikt om te overwinteren. De meest populaire bewoners van dit park zijn de prachtige flamingo’s die in enorme groepen te vinden zijn. Naast de flamingo zijn er meer dan 195 verschillende soorten vogels te vinden. Verder heb je ook grote kans om olifanten, apen, luipaarden en verschillende soorten grote en kleine hagedissen tegen te komen.

Luiaards spotten in Wilpattu

Naast een veelvoud aan luipaarden, is het Wilpattu National Park de place to be voor het bewonderen van de met uitsterven bedreigde Sri Lankaanse Luiaard. Naar schatting leven er iets minder dan 500 wilde luiaards in de Sri Lanka. Het overgrote deel is te vinden in het National Park van Wilpattu In de maanden mei en juni heb je de grootste kans om de luiaard te spotten. Naast de luiaard, is er een grote kans dat je ook luipaarden, olifanten, krokodillen en apen tegenkomt. Het park is levendig en uitdagend en overal is wel iets iets te zien. Of het nu de indrukwekkende zoogdieren zijn of de prachtige omgeving: Wilpattu is echt het bezoeken waard!

Een natuurpark in Sri Lanka bezoeken

Een natuurpark bezoeken gaat niet zonder voorwaarden en kan best prijzig uitvallen. Er dient een terreinwagen te worden gehuurd, wat doorgaans tussen de 30 en 50 dollar per dagdeel zal kosten. Per persoon dient entreegeld te worden betaald. Afhankelijk van het natuurpark, ligt het bedrag ergens tussen de 10 en 25 dollar. Daarnaast mogen natuurparken in Sri Lanka alleen onder toezicht van een gids worden bezocht.

Wat is de beste tijd van het jaar?

In de periode tussen maart en oktober de meeste kans hebt op het spotten van olifanten, luiaards en luipaarden. Andere dieren zoals apen, buffalo’s en krokodillen zijn eigenlijk altijd wel te vinden en te bewonderen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer olifanten in grote getallen van de ene naar de andere locatie trekken gelden zeer specifieke perioden. Het natuurpark dat je uiteindelijk kiest, zal je daar uitgebreid over kunnen informeren.
Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com