De eilandschatten van Malta

geplaatst in: blog | 0

Wat zijn de eilandschatten van Malta?

Malta is een land dat uit meerdere bewoonde en onbewoonde eilanden bestaat. Je kunt de mooiste bezienswaardigheden vinden op Malta en een rondreis over Malta is dan ook absoluut aan te raden. De volgende eilandschatten van Malta mag je echt niet vergeten te bezoeken tijdens je rondreis Malta.

De stad Mdina

Dit stadje wordt volledig omringd door een muur en er zijn eindeloos veel indrukwekkende bouwwerken te vinden uit de rijke Middeleeuwen. Je kunt er kerken, paleizen, kloosters en prachtige woningen bewonderen. De stad is bijna volledig autovrij, dus een stadswandeling is zeker een aanrader tijdens je rondreis Malta.

De Megalithische tempels

Op verschillende eilanden kan je megalithische tempels vinden. Ga bijvoorbeeld naar Gozo om de Ggantija te bewonderen. De tempelcomplexen Mnajdra en Ħaġar Qim zijn allebei te vinden op het eiland Malta. Ook deze zijn het bewonderen meer dan waard.

Palazzo Parisio

Officieel is dit een reguliere villa. Het is dan ook particulier eigendom. De villa is echter zo uniek ingericht en heeft zulke mooie tuinen, dat besloten is om deze open te stellen voor iedereen die het van binnen en van buiten wil bewonderen. Er wordt ook wel gezegd dat het interieur het meest indrukwekkende stukje Malta is. Of dit ook zo is, dat kan je natuurlijk zelf beoordelen aan het einde van je rondreis over Malta.

Blue Lagoon

Je kunt een geweldige excursie maken naar de Blue Lagoon, ofwel de blauwe lagune, welke te vinden in tussen de eilanden Gozo en Malta. De tocht wordt uiteraard per boot gemaakt. Het is goed om re rekening mee te houden dat het erg druk kan zijn in de lagune. We hebben het dan over een groot aantal boten dat zich er tegelijk bevindt, zeker in de zomer.

Marsaxlokk

Als je tijdens je rondreis over Malta een authentiek vissersdorpje wilt bezoeken, dan is Marsaxlokk toch wel een heel goede optie. Je hebt er een prachtige kijk op de zee en je geniet van de bijzondere sfeer van alle kleine dobberende vissersbootjes bij elkaar.

Ghajn Tuffieha Bay, Golden Bay en Gnejna Bay

Natuurlijk wil je ook wel even kunnen ontspannen tijdens je rondreis over Malta, bijvoorbeeld op een mooi strand aan de kust. Er zijn drie stranden die zeker de moeite waard zijn en waar je zeker goed terecht kan voor een dagje optimale ontspanning. We hebben het dan over de stranden Ghajn Tuffieha Bay, Golden Bay en Gnejna Bay.

Ħal Saflieni Hypogeum

Tempels zijn over het algemeen al bijzonder om te zien, maar het Ħal Saflieni Hypogeum wordt toch wel gezien als de allermooiste van heel Malta. Als je deze topattractie wilt bezoeken, dan is het wel belangrijk om je bezoek te reserveren. Het is namelijk zo populair dat je anders het risico loopt dat je er gewoon niet meer in kan. Een ander belangrijk iets om te weten is dat je hier geen foto’s of video-opnames mag maken. Geef je ogen dus goed te kost.

 

pagina’s over Malta:

Gozo Malta
Sliema Malta
St.Julians
Valetta
De eilandschatten van Malta
Rondreis Malta

Boek nu je vakantie Malta

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malta. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

tui-logo-2kras-logo-300x175bebsy-logo-300x175oadprijsvrijisropavakantiediscounteralltoursdejongintra

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van