blog
De hemelse stranden van Japan

De hemelse stranden van Japan

Hemelse stranden met kristalhelder water en een omgeving vol met prachtige landschappen: Nee, we hebben het niet over de Malediven. De Oost-Aziatische staat Japan is aan alle kanten omgeven door de zee en heeft vele prachtige stranden te bieden. Japan mag dan niet bekend staan om zijn strandvakanties, maar het is nog altijd een ideale plek om te genieten van zon, zee en het strand. De meeste stranden trekken met hun rust en een fascinerende onderwaterwereld reizigers aan van over de hele wereld.

Wil je je voeten in het zand begraven, heerlijk genieten van de zon en in het turquoise water springen terwijl je wordt omgeven door een schitterend landschap? Dan is Japan de plek waar je moet zijn! Velen weten niet dat je naast spannende stedentrips in Japan ook kunt genieten van een zonnige strandvakantie aan zee, maar Japan bestaat toch echt uit meer dan 6000 eilanden en een eeuwig lange kustlijn Er is zelfs meer dan 30.000 kilometer aan kust te vinden!

In dit artikel lees je waar je de hemelse en beste stranden van Japan kunt vinden en wat je daar precies kunt verwachten!

Nishihama Beach

150 eilanden behoren tot Okinawa, ook wel bekend als het paradijselijke eiland Japan. Okinawa is als een Caribische droom, met zijn witte zandstranden, het aanzicht dat je in reismagazines tegenkomt en het turkooisblauwe water waar je gewoon direct in wil duiken.

Het prachtige strand Nishihama ligt op het eiland Hateruma. Dit behoort op zijn beurt tot de Yaeyama-archipel, de zogenaamde “archipel van acht bergen”. Het bestaat uit verschillende kleine baaien en behoort absoluut tot de mooiste stranden van Japan. Hier vind je sneeuwwit zand, pittoreske koraalriffen en kristalhelder water dat sprankelt in verschillende tinten blauw.

Shirahama Beach

Dit strand bevindt zich in het zuidwestelijke deel van Japan, om precies te zijn op het schiereiland Izu. Ongeveer 3 uur rijden ten zuiden van Tokyo vind je Shimoda, met het dromerige Shirahama Beach.

 

Ruim 800 m lang poederachtig wit zand en turkooisblauw water wachten op je zover het oog reikt. Het strand is een ideale plek voor enthousiaste surfers, omdat de wind- en weersomstandigheden op Shirahama Beach bijna perfect zijn. Er zijn bovendien surfscholen op het terrein die je voorzien van de benodigde apparatuur en knowhow.

 

Is surfen toch niet echt jouw ding? Pak dan een snorkel en snorkelschoenen en bekijk een van de mooiste stranden van Japan onder het wateroppervlak. Er zijn alle sanitaire voorzieningen en winkels ter plaatse die je nodig heeft, wat dit strand tot een ideale locatie maakt.

Furuzamami

Furuzamami Beach is een van de mooiste stranden van Japan. Gelegen op het eiland Zamami-jima, spreekt het Furuzamami-strand met zijn kristalheldere water veel bezoekers aan.

 

Het stand is perfect voor watersporters en snorkelaars, aangezien er een prachtig rif te ontdekken is met verschillende kleurrijke koralen en zeedieren die zich nestelen net voor de kust. De apparatuur die je hier voor nodig hebt kan bovendien ter plaatse worden geleend. Snorkeltrips en walvissen spotten is ook mogelijk. Je kunt het Furuzamami-strand bereiken met de openbare bus, die meerdere keren per dag rijdt.

Hatenohama Beach

Het volgende droomstrand bevindt zich ook op een eiland in de prefectuur Okinawa. Kume-jima behoort tot de Ryukyu-eilandenketen en meet slechts 60 vierkante kilometer. Niettemin is het eiland, en vooral het Hatenohama-strand, een bezoek waard.

 

Dit schitterende strand is maar liefst zeven kilometer lang en fascineert met sneeuwwit zand en smaragdgroen water. Houd er echter rekening mee dat het strand een zogenaamde Korllaen-Sanbank is, die alleen via het water kan worden bereikt. De overtocht vanuit de hoofdstad duurt ongeveer 20 minuten. Maar de ietwat zware reis is de moeite waard, want je wordt beloond met een prachtig strand met ansichtkaarten voor jezelf.

 

Verwacht alleen niet te veel van de voorzieningen, want je vindt hier bijvoorbeeld geen restaurants of andere hippe gelegenheden.

Yonaha Maehama Beach

Yonaha Maehama Beach, ook gelegen op Miyako-jima, trekt bezoekers aan met het prachtig turkooisblauw water en een kilometer lang wit zandstrand. Vanwege het ondiepe water wordt het vooral gewaardeerd door gezinnen en kinderen.

 

Aangezien er hier geen natuurlijke schaduw is, is het aan te raden een parasol te huren. Lokale watersportactiviteiten en genieten van de schitterende zonsondergang zijn hier ook populaire bezigheden.

 

‘S Avonds heb je een prachtig uitzicht over de zonsondergang boven de zee en kun je gemakkelijk met de bus en auto het strand bereiken. In de buurt zijn parkeerplaatsen beschikbaar.

Point Kaifu, Tokushima

Kaifu Point, gelegen op het eiland Tokushima in de Stille Oceaan, is een van de belangrijkste surfstranden van het land. Er zijn veel surfscholen en winkels die gespecialiseerd zijn in populaire watersporten.

 

Daarnaast is de ligging van het strand werkelijk schitterend te noemen. Je kijkt uit op een prachtige zee. Ook is de zonsondergang aan de horizon hier een echte aanrader om te bekijken. Vreemd is het dus zeker niet dat vele surfers hier jaarlijks naar toe komen om te genieten!

Ozuna Beach

Het is het kleinste eiland van de vier grote eilanden van Japan: Shikoku. En het is waarschijnlijk de rustigste kandidaat op deze lijst van de mooiste stranden van Japan. Asakawa Ozuna is een vrij verlaten strand, ver weg van de grote drukte.

 

En hoewel het hier zelfs in het hoogseizoen helemaal leeg is, heeft het strand alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie aan zee: van douches en toiletten tot parkeerplaatsen en afsluitbare kluisjes, het is er allemaal.

 

Het strand trekt vooral gezinnen aan, omdat de golven hier gematigd zijn en de toegang tot het water supergemakkelijk is. Iets verder naar het zuiden is de situatie echter heel anders, waardoor ook de surfers hier kunnen genieten van al het moois!

Emerald Beach

Emerald Beach ligt aan de westkust van het eiland Okinawa. Het is het enige strand in heel Japan dat in een lagune is ingebed. Het turkooisblauwe water van de zee is meerdere malen bekroond vanwege de uitstekende kwaliteit en de prachtige schoonheid.

 

Als je even heerlijk wilt ontspannen zijn er verschillende parasols en ligstoelen te vinden. Emerald Beach biedt daarnaast ook verschillende faciliteiten zoals restaurants en toezichthouders. Hierdoor is het ook voor gezinnen met kinderen een aanrader te noemen.

 

Een tip: de Naha-bus brengt je rechtstreeks naar dit prachtige strand.

Tsunoshima Beach

Het belangrijkste Japanse eiland Honshu in de prefectuur Yaamguchi biedt een van de mooiste stranden van het land. Hier vind je het kleine eiland Tsunoshima, dat alleen kan worden bereikt via de bijna twee kilometer lange Tsunoshima-brug.

 

De brug en de stranden van het mini-eiland zijn absolute toeristenmagneten. Geen wonder, want in het Caribisch gebied verwacht je toch eerder alleen een glanzend wit zandstrand gecombineerd met sprankelend blauw water.

 

Ontdek daarom een van de mooiste plekjes onder de Japanse zon, geniet van ze vele zonuren en spring in de zee om even helemaal af te koelen. Omdat dit strand altijd goed bezocht wordt, zijn er verschillende faciliteiten en eetgelegenheden te vinden.

Ida no Hama

Ida no Hama Beach is omgeven door weelderige en dichtbegroeide bossen. Gelegen op Iriomote-jima, inspireert het talloze duikers en snorkelaars met zijn prachtige koraalrif. Bezoekers komen hier verder voor een idyllisch stukje kust, waar het ook nog eens rustig is.

 

Het smaragdgroene water en het zachte goudgele zand spreken voor Ida no Hama. Je kunt het vredige paradijs echter alleen bereiken vanuit de haven van Funauki – met een watertaxi of te voet.

 

Onze tip: een wandeling door mangrovebossen langs het eigen strand onthult prachtige glimp van de unieke fauna van Japan. Vergeet alleen je stevige schoenen niet!

Aharen

In een zoektocht naar de beste stranden van Japan, beginnen de meeste reizigers altijd meteen over Aharen Beach. Het strekt zich uit langs een brede kustlijn en met zijn witte zand, zijn groene omgeving en zijn bergachtige achtergrond ziet het er echt schitterend uit.

 

Aharen Beach ligt op het eiland Tokashiki. Kleurrijke vissen en schildpadden wachten erop ontdekt te worden tijdens het snorkelen of duiken. Het koraalrif is echt ideaal voor duikers en snorkelaars. Met de bus bereik je gemakkelijk het strand van Aharen.

Sunayama Beach

Op de lijst van de mooiste stranden van Japan mag Sunayama Beach natuurlijk niet ontbreken. Het is een eiland in de Miyako-archipel in de prefectuur Okinawa. En precies op dit eiland vind je het eerdergenoemde Sunayama Beach.

 

Het strand kenmerkt zich door de natuurstenen boog en de omliggende groene heuvels. Omdat het een klein strand is, komt er niet heel veel publiek op af. Het is dan ook een ideale plek om even heerlijk te ontspannen.

 

Houd er echter wel rekening mee dat er op het strand geen sanitaire voorzieningen, restaurants en dergelijke zijn. Maar laten we eerlijk zijn; wat is er nu mooier dan even helemaal tot rust komen op een schitterend afgelegen strand?

 

Dit zijn de specialisten voor reizen naar Japan:

0