blog
De Hotspot Van Sri Lanka: Sigiriya

De Hotspot Van Sri Lanka: Sigiriya

Leestijd 3 Minuten

Sigiriya: Reusachtig Fort Op 200 Meter Hoogte

Een van de bekendste en door de Sri Lankanen zelf, meest gewaardeerde toeristische trekpleister is wel het geweldige gebied rondom dit oude kasteel. Een gebied dat ooit bedoeld was om als hoofdstad van Sri Lanka te dienen. Om die reden bouwde koning Kassapa een prachtig fort op de 200 meter hoge rots.

Om het kasteel te bereiken, moest men door de enorme toegangspoort in de vorm van een leeuw, waar later de naam Sigiriya (Lion Rock) aan zou worden gegeven. De reusachtige rots heeft nooit echt als hoofdstad gediend. Nadat de koning overleed, werd het kasteel een klooster.

Wat is er bijzonder aan Sigiriya?

Afgezien van het toch best bijzondere verhaal dat achter de rots schuilgaat, is een bezoek aan Sigiriya een echte dagtrip. Het beklimmen van de 200 meter hoge rots neemt wat tijd in beslag en je hebt wel een beetje doorzettingsvermogen nodig. De weg naar boven verloopt over slingerende paadjes, moet samen met andere toeristen worden afgelegd en onderweg zul je ongetwijfeld even stil willen staan bij een van de vele kraampjes en eetstalletjes.

Eenmaal de top bereikt zullen de overblijfselen van het kasteel wellicht wat tegenvallen. Dat er een ruïne is, zal niemand ontgaan, maar daarin een heus kasteel ontdekken, kost sommigen best nog wel wat moeite. Deze enigszins kleine teleurstelling wordt helemaal goedgemaakt door het fenomenale uitzicht waar men van kan genieten.

Een blik op de wereld vanaf deze geweldige rots, is een plaatje dat je voor altijd bij zal blijven en is niet te vergelijken met welk ander prachtig uitzicht in Sri Lanka dan ook!

Wat is er nog meer te doen?

Wanneer Sri Lankanen het over Sigiriya hebben, dan bedoelen ze niet alleen Lion Rock, maar de hele omgeving. Er is namelijk best wat te beleven in Sigiriya:

Bezoek de tempel van Dambulla

Dambulla is een klein stadje in de buurt van Sigiriya waar mensen vooral doorheen reizen. In de directe omgeving van Dambulla is echter een prachtige flora en fauna te vinden. In het stadje zelf, bevindt zich een tempel met een reusachtig boeddha beeld. Zeker de moeite waard om even een tussenstop te maken.

Ontdek het Minneriya National Park.

Op een paar kilometer afstand van Sigiriya, vindt men het Minneriya National Park. Niet een van de bekendste of meest bezochte natuurparken van Sri Lanka, maar zeker niet minder de moeite waard. Men kan er eigenlijk alle bijzondere dieren van Sri Lanka vinden.

Olifanten spotten zal niet het probleem zijn, maar voor het bewonderen van de luipaard of luiaard, zal men echt wat geluk moeten hebben.

Hoe kom je in Sigirya

Prettig te weten dat eigenlijk elke Sri Lankaan je precies kan vertellen hoe je het best in Sigirya terecht kunt komen. Jammer dat ze allemaal zo divers zijn! Er is namelijk niet echt een ideale route naar Sigirya te benoemen. Veel hangt af van de tijd die je wilt besteden aan het reizen en je budget. We beginnen met de snelste en tevens duurste optie!

Vliegen

Vanaf het internationale vliegveld van Sri Lanka in Katunayake kun je een directe vlucht boeken naar de landingsstrip bij Sigiruya. Vluchten worden verzorgd door Cinnamon Air en kosten ongeveer 225 dollar. Per dag zijn er twee vluchten heen (10:00 en 14:00) en een vlucht terug (17:00)

Busje of taxi

Door een Een busje of taxi huren kun je direct van je vertreklocatie naar Sigiriya reizen. Kosten zijn hoger dan wanneer je met het openbaar vervoer reist, maar je bent er sneller en meer directer.

Trein

Sigiriya is niet per trein te bereiken. Het dichtstbij gelegen station vind je op 15 kilometer afstand, in Habarama. De rit vanuit Colombo duurt zo’n 4 uur en dat betekent vaak vroeg vertrekken en een deel van de tijd tussen de forenzen reizen. Toch blijft dit de populairste vorm van vervoer richting Sigiriya. Er rijden geen bussen van station Habarama naar Sigiriya, dus voor de laatste 15 kilometer, zul je een tuk-tuk moeten huren.

Bus

Sigiriya per bus bezoeken is de voordeligste en ook meest gecompliceerde manier. Je zult, afhankelijk van je verrekpunt, een aantal keren moeten overstappen en je bent lang onderweg. Vanuit Colombo is het ongeveer 6 uur reizen naar Sigiriya.

Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com