blog
De linkse kust : Washington, Oregon en Californië

De linkse kust : Washington, Oregon en Californië

Glamour, natuur en politiek: Je vindt het in de Amerikaanse westkust


De westkust van Amerika bestaat uit de staten Washington, Oregon en Californië. De westkust van de Verenigde Staten wordt ook wel de linkse kust genoemd. Naast het feit dat het westen natuurlijk links op de kaart ligt, staan de inwoners van de westkust ook bekend als linkse en progressieve kiezers. In dit artikel worden de meest bijzondere bezienswaardigheden van de drie staten uitgelicht. Een rondreis door Westkust Amerika staat garant voor een onvergetelijke ervaring.

Het politieke hart van de Verenigde Staten: Washington


Je bent niet echt in Amerika geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan Washington. In deze staat en de gelijknamige hoofdstad Washington D.C. vind je onder meer het Witte Huis, waar de president woont. In het nabijgelegen Capitool bevindt zich de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Tussen het Capitool en het Witte huis ligt een groot gebied genaamd National Mall. Het hele gebied van National Mall is publiek terrein. Je ziet er veel  standbeelden, parkjes en fonteinen. Als je door Washinton reist, kun je hier even neerstrijken voor een rustmomentje met een kopje koffie.

washington

Washington by night


Alle monumentale gebouwen en standbeelden in Washington D.C. zijn prachtig verlicht nadat de zon onder is gegaan. Een nachtelijke rondleiding door de stad is een unieke ervaring wanneer je gaat rondreizen door Amerika Westkust. De tour begint bij het United States Navy Memorial en voert via het Capitool, de National Gallery of Art en diverse herdenkingsmonumenten naar Lincoln Memorial. Op de populaire website Tripadvisor geven toeristen de nachtelijke tour vijf (van de vijf) sterren.

Spot de bever in Oregon

De tweede staat van de Amerikaanse westkust is Oregon. De bijnaam van deze staat is ‘de Beverstaat’. Er zijn niet alleen heel veel bevers in Oregon maar er is ook genoeg ander natuurschoon te bewonderen. Eén van de hoogtepunten van Oregon is Crater Lake. Het diepste punt van dit meer ligt op 600 meter. Daardoor is dit meer het diepste meer van de Verenigde Staten. Rondom het Crater Lake heb je een prachtig nationaal park waar je kunt overnachten in diverse lodges. Op rondreis door de Amerikaanse westkust is het geweldig om hier een paar dagen te overnachten. Bij een bezoek aan de staat Oregon zal je genieten van de ongerepte natuur en de prachtige kustlijn. Je rijdt hier zonder moeite honderden kilometers omdat het uitzicht je steeds blijft verbazen.

Van de diepte naar de droogte


Oregon is een bijzondere staat omdat er zo veel verschillende landschappen te vinden zijn. Je zou het niet verwachten, maar naast de prachtige groene gebieden zoals het zojuist genoemde Crater Lake National park zijn er zelfs woestijnen te vinden in deze staat. Aan de grens met de staat Californië ligt een woestijngebied waar zich onder meer de bezienswaardigheden Klamath Falls en het nationale Lava Beds Monument Park bevinden. Bij Lava Beds kan je onder meer lavatunnels bezichtigen die gecreëerd zijn door de grote schildvulkaan in het gebied.

Een knallende afsluiting in Californië


In tegenstelling tot Oregon is Californië een enorm bekende staat. Hier kan je in stijl een rondreis door de Amerikaanse westkust afsluiten. Omdat Californië de op één na grootste staat van de Verenigde Staten is, is er veel te beleven. De meest bekende steden van Californië zijn San Francisco, Los Angeles en natuurlijk Hollywood. Ook staat Californië bekend om haar boulevards, stranden, jachthavens en clubs. Als je verwacht op elk strand een handdoekje neer te kunnen leggen heb je het mis. Het grootste gedeelte van de kustlijn bestaat namelijk uit rotsformaties met steile afgronden. Californië is de staat met het hoogste glamourgehalte van de Amerikaanse westkust.

Met een rondreis door de westkust van Amerika krijg je het hele pakket: Zon, zee, natuur, uitgaan en geschiedenis

De USA Specialisten:

 
0
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!