blog
De magische stad Kyoto

De magische stad Kyoto

Kyoto is waarschijnlijk een van de meest magische steden ter wereld. Heel vreemd is dit niet als je nagaat wat de stad allemaal te bieden heeft. Het is een mengeling van oude Japanse cultuur en haast eindeloos modern plezier. Ooit was het de hoofdstad van Japan, maar ook vandaag de dag staat deze stad nog vol met tradities en cultuur: kleurrijke heiligdommen en tempels, geisha’s, prachtige bamboebossen en natuurlijk de beroemde tuinen.

Daarnaast biedt de stad winkels van wereldklasse, een heerlijke keuken (Kyoto heeft maar liefst zeven drie sterren Michelin restaurants) en enkele van de meest gevarieerde accommodaties in Japan.

De magische stad Kyoto
Kyoto is verdeeld in districten, elk met een eigen persoonlijkheid. Waar je wilt verblijven hangt dan ook af van wat je graag zou willen ontdekken en gebruik van wil maken. Zijn vervoersverbindingen, de nabijheid van populaire attracties, restaurants en het nachtleven belangrijk? Of bent je op zoek naar een plek om even te ontspannen van alles en vooral te genieten van de prachtige natuur?   Met zoveel districten, hotels en pensions om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om te beslissen waar te verblijven in Kyoto. In dit artikel vatten we de gebieden van Kyoto samen waarvan we denken dat het ze het beste zijn om in te verblijven. =   Want of je nu op zoek bent naar een prachtig luxe hotel van wereldklasse met een onverslaanbare Japanse service, een overnachting in een traditioneel ryokan (Japans pension), een goed middenklasse hotel of een comfortabel en goedkoop pension, wij hebben ze allemaal op een rij gezet!
De magische stad Kyoto
De magische stad Kyoto

Nakagyo district

Het stadscentrum is een van de levendigste gebieden in Kyoto en is perfect om in te winkelen en te dineren. Het wordt overspoeld met warenhuizen, bekende modemerken en restaurants voor alle budgetten en stijlen.   Bovendien is in de buurt het grootste en best bewaarde kasteel van de stad, Nijo Castle, te vinden. Het is een perfect voorbeeld van hoe de oude bouwwerken en opvattingen samenkomen met moderne stijlen. Ook kom je er de Shijō De Shijō-straat tegen, die het best te voet kan worden ontdekt. Deze straat is met recht een paradijs voor winkel- en souvenirwinkelverslaafden te noemen.   De geisha-wijk, een smalle laan langs de Kamogawa-rivier, is de plek waar de beroemde geisha’s hun beroep uitoefenen. Het gebied staat ook bekend om zijn mix van exclusieve restaurants en levendige bars. Kortom, een meer veelzijdige wijk dan dit is er nagenoeg niet te vinden in Kyoto!  

Hotel aanbevelingen:

 

Het Ritz-Carlton

Het Ritz-Carlton, gelegen in een prachtige omgeving aan de oever van de Kamogawa rivier, is een populair luxe resort in het hart van het centrum. Het is perfect voor de onervaren bezoeker omdat het alle gebruikelijke westerse voorzieningen biedt.

 
Vanaf hier kun je direct wandelen naar grote attracties zoals de Gion- en Teramachi-straten, die zijn omzoomd met ambachtelijke winkels. De kamers en suites zijn ruim en hun ontwerp is een mix van modern en traditioneel Japans.

 
Deze door familie gerunde accommodatie beschikt over hoge kwaliteit faciliteiten, twee restaurants, een prachtig zwembad met uitzicht op een Zen-rotstuin en een ESPA-spa met groene thee behandelingen. Ideaal voor de reiziger die op zoek is naar enige luxe.

Hokkaikan Ohanabo

Hokkaikan Ohanabo ligt op vijf minuten lopen van het Kyoto-station en tegenover de Higashi Honganji-tempel. Het is een traditioneel Japans hostel uit het middensegment. Dit charmante houten gastenverblijf heeft slechts 12 kamers, waarvan er zeven een eigen badkamer hebben.   Er is ook geen lift en de plafonds zijn erg laag, waardoor het minder geschikt is voor de wat langere reizigers onder ons. Als je echter op zoek bent naar een historisch hotel met grote, goed onderhouden Ryokan kamers en de mogelijkheid om samen te ontbijten en te dineren in Kaiseki stijl op een centrale locatie, dan ben je bij dit hostel absoluut aan het juiste adres!

Arashiyama

Arashiyama is een typische toeristische wijk in de westelijke regio van Kyoto en is vooral spectaculair tijdens het najaarsseizoen en het beroemde kersenbloesemseizoen van Japan. Je kunt logeren in het Arashiyama Benkei Hotel.

Arashiyama Togetsukyo Bridge, een populair bouwwerk, is misschien wel de meest beroemde bezienswaardigheid in dit gedeelte van de stad. Verken het gebied te voet of maak een boottocht op de Hozu rivier. Waar je ook voor kiest, het gebied is een paradijs voor bezoekers.

Als je liever iets minder toeristen om je heen wilt, trek dan zeker naar het noordelijke gebied van Arashiyama. Het is hier minder druk en meer landelijk. Bovendien is het gebied langs de beboste bergen bezaaid met kleine Japanse tempels die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Het huren van een fiets in de buurt is daarbij misschien wel een van de makkelijkste en leukste manieren om dit deel van Arashiyama te verkennen.

Kyoto
Arashiyama Benkei
Arashiyama Benkei Kyoto

Riverside Arashiyama Hotel

Riverside Arashiyama heeft ruime en leuk ingerichte appartementen met moderne voorzieningen zoals gratis WiFi, een eettafel, een magnetron en een eigen badkamer met een bad.

Daarbij ligt het op slechts een korte loopafstand van het populaire Bamboo Street. Hankyu Arashiyama Station en Arashiyama Monkey Park liggen op hun beurt ook slechts een paar honderd meter van de accommodatie af.

Kortom; een hotel met goede faciliteiten en een ideale ligging.

Riverside Arashiyama
Riverside Arashiyama

Ranzan Hotel 

Het Ranzan Hotel ligt in het hart van de beroemde wijk Arashiyama en beschikt over ruime kamers in een prachtige omgeving. Bovendien wordt het omgeven door een prachtig groen landschap. Reizigers kunnen hier de dag beginnen met een stevig ontbijt (inbegrepen) en vervolgens ontspannen in de Japanse tuinen. Voor wie de authentieke Japanse gastvrijheid wil ervaren, zijn er traditionele kamers met Japans futon- en tatamivloeren beschikbaar. Ook vind je er een karaokekamer. Het aanwezige restaurant serveert ook nog eens heerlijke traditionele gerechten. Perfect voor alle soorten reizigers die van luxe houden.

Ranzan hotel Kyoto
Ranzan hotel Kyoto

GrandWest Arashiyama – Dit moderne hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van station Hankyu Arashiyama en biedt ruime standaard- en luxekamers met voorzieningen als gratis WiFi, een koelkast en een eigen badkamer. Het vriendelijke receptiepersoneel staat daarnaast altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de beste rondleidingen en meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad!

De touroperators voor Japan:

Royal Park Hotel Kyoto Sanjo 

Op korte loopafstand van het metrostation Kyoto Shiyakusho-mae, biedt Royal Park Hotel Kyoto Sanjo goed ontworpen kamers met comfortabele bedden, goede faciliteiten, gratis WiFi en een eigen badkamer. Gasten kunnen genieten van heerlijk eten en drinken in de bar en het restaurant van het hotel. Andere faciliteiten zijn een bagagedepot, een 24-uurs receptie, en een wasserette. Het hotel is dankzij dit alles perfect geschikt voor alle soorten reizigers.

Hotel Gracery Kyoto Sanjo

Op een steenworp afstand van de beroemde winkelstraten van Shijo Dori en Kiyomizo-dera tempels, biedt dit elegante hotel stijlvolle ingerichte kamers met moderne voorzieningen. Gasten kunnen hier gebruik maken van de 24-uursreceptie met gratis bagagedepot en muntautomaten. Zakelijke reizigers kunnen gebruik maken van het businesscentrum dat aanwezig is. Daarnaast is het ontbijt hier niet inbegrepen, maar zeker een aanrader te noemen.

Hotel Gracery Kyoto Sanjo
Hotel Gracery Kyoto Sanjo

Gion en Higashiyama

Gion is misschien wel het beroemdste geisha district in Japan, en het biedt een fascinerende kijk in het verleden van Japan. Hier kun je nog steeds een geiko meisje en haar maiko gekleed in hun prachtige traditionele kimono’s ontmoeten. De architectuur hier is oprecht een van de best bewaarde voorbeelden van deze periode die in heel Japan te vinden is.  

Iets verder naar het westen richting de bergen liggen de zuidelijke Higashiyama tempels, de bekendste plekken van Kyoto. Het gebied staat boordevol kleurrijke tempels, heiligdommen, parken en prachtige Zen-tuinen.

Wanneer je in het Zuidelijke Higashiyama gebied verblijft, bevindt je je in het hart van de mooiste oude tempels en heiligdommen die Japan te bieden heeft. De straten van Ninen-zaka en Sannen-zaka staan vol met theehuizen, winkels en traditionele en gastvrije restaurants. Gion (gelegen ten noordwesten van Higashiyama zuid) is het oudste geisha district in Kyoto. De straten zijn hier omzoomd met prachtige oude houten winkels, restaurants en theehuizen.

Houd er wel rekening mee dat er altijd veel mensen te vinden zijn. Vanuit Japan en de hele wereld kom je reizigers tegen die door de straten van het district lopen. Daarnaast zijn ook de accommodatieprijzen over het algemeen vrij hoog en zijn de budgetmogelijkheden schaars.

De touroperators voor Japan:

0