blog
De meest indrukwekkende Balkan steden

De meest indrukwekkende Balkan steden

Leestijd 2 Minuten

De Balkan is een gebied dat steeds interessanter wordt voor het toerisme, zeker ook als het om rondreizen gaat. De Balkan klinkt voor velen heel ver weg, maar het ligt toch echt in het zuidoosten van Europa. Er zijn eindeloos veel mooie steden te vinden, in verschillende landen die behoren tot de Balkan. De volgende steden mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door de Balkan.

Sarajevo

Sarajevo is te vinden in Bosnië en Herzegovina. Deze prachtige stad is vooral het ontdekken waard om de diverse wijken die er te vinden zijn. Iedere wijk lijkt namelijk een land op zich. Er is een islamitische wijk, een Katholieke wijk, een Orthodoxe wijk en een Joodse wijk. Dit is werkelijk uniek. Natuurlijk kan je in Sarajevo diverse bezienswaardigheden vinden, waaronder de Gazi Husrev Bey Moskee en het Oostenrijks-Hongaarse postkantoor.

Belgrado

Belgrado is een fantastische stad in Servië. Deze stad wordt vooral aangedaan door jonge toeristen, maar eigenlijk is het de moeite waard voor iedereen die een rondreis door de Balkan maakt. Belgrado heeft een bijzonder rijk uitgaansleven en er zijn diverse nachtclubs te vinden op zogenaamde vlotten op de Donau en de Sava. Je kunt er een bezoek brengen aan het historische centrum, aan Fort Kalemegdan en aan de adembenemend mooie Sint Sava kerk.

Kotor

In Montenegro vinden we havenplaats Kotor. Het stadje lijkt heel beschermd en geïsoleerd te zijn, vooral door de aanwezigheid van de slotgracht en de grote vestingmuur. Hierdoor wordt vaker gedacht dat mensen van buitenaf niet welkom zijn, maar niets is minder waar. Toeristen worden hier met open armen ontvangen. De havenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en biedt indrukwekkende natuurgebieden en prachtige uitzichten. Daarnaast is de Venetiaanse bouwstijl ook ronduit verbazingwekkend.

Ohrid

Ohrid is een stad in Macedonië die je echt niet mag missen tijdens je rondreis door de Balkan. Deze stad is een echte toeristische trekpleister op zich, vooral omdat het meer van Ohrid zo populair is. Dit meer behoort tot de meest diepe en meest oude meren die in Europa te vinden zijn. Je kunt je eindeloos vermaken aan dit meer, en de omgeving is adembenemend. Het meer is namelijk precies tussen twee bergen in te vinden, als een kommetje. De stad staat ook wel bekend om de rijkdom aan verschillende kerken. In het verleden waren er maar liefst 365 kerken te vinden. Hierdoor kon je in deze stad iedere dag van het jaar een andere kerk bezoeken. Dat zie je nergens ter wereld. Inmiddels zijn er meer dan 300 kerken verdwenen, want er zijn er nog ongeveer 50 over. Deze zijn dan ook wel allemaal bewonderenswaardig.

Ontdek de meest indrukwekkende Balkan steden

Natuurlijk kan je nog veel meer unieke steden bezoeken tijdens je rondreis door de Balkan. Denk aan Tirana in Albanië of bijvoorbeeld Prizren in Kosovo. Stuk voor stuk steden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je rondreis door de Balkan. Natuurlijk kan je nu jouw ideale rondreis door de Balkan zoeken en boeken via Goedkoperondreis.com.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bosnië Herzegovina

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Macedonië

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Montenegro

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Albanië

 

 

0