De mooiste eilanden van Maleisië

geplaatst in: blog | 0

Paradijsjes op aarde ; dit zijn de mooiste eilanden van Maleisië

Maleisië heeft ontzettend veel ongekende paradijsjes: parelwitte stranden, palmbomen en kraakheldere wateren. Veel mensen trekken naar Thailand, maar buurland Maleisië is ook zeker de moeite waard. Bekijk hier de 8 mooiste eilanden van Maleisië

1. Perhentian eilanden

De 8 mooiste eilanden van Maleisië

De Perhentian eilanden zijn ontzettend populair onder backpackers. De eilanden bestaan uit twee grote eilanden, met een aantal kleine eilanden eromheen. Er zijn een hoop plekken om te overnachten. Dit varieert van luxe hotels tot simpele guest houses. Het eiland heeft een ontzettend wit strand, kristalhelder water en het onderwaterleven is prachtig. Het is daarom ook een goede bestemming als je wilt snorkelen of duiken.

2. Tioman

Tioman is een van de mooiste eilanden van Maleisië. Een hoop toeristen trekken daarom ook naar dit eiland toe. De zee heeft ontzettend mooie koraalriffen en de zee is helderblauw. Ook dit is dus een perfecte plek voor snorkelen en duiken. Ook op het eiland zelf is voldoende te ontdekken. Er zijn diverse watervallen op het eiland waar je heerlijk onder door kunt zwemmen.

3. Penang

De 8 mooiste eilanden van Maleisië

Penang is gemakkelijk bereikbaar vanaf het vaste land. Ook kun je het eiland bereiken via de internationale luchthaven Penang International Airport. Het eiland is vooral populair onder cultuursnuivers. Je kunt hier heerlijk eten en bovendien is Georgetown op dit eiland gevestigd. Deze stad is geregistreerd op de UNESCO werelderfgoed lijst.

4. Mabul

Mabul is een typisch tropisch eiland, gevuld met witte stranden, palmbomen met kokosnoten en heerlijk fijn strandzand. In een klein uurtje loop je het hele eiland rond. Je kunt hier genieten van het onderwaterleven door een duikje te nemen in het warme water.

5. Pangkor

Pangkor is nog zo’n klein eiland van Maleisië. Je kunt hier ultiem relaxen: lekker op het strand hangen of een luxe resort boeken. Ook kun je hier diverse watersportactiviteiten doen of een junglewandeling maken.

6. Sipadan

De 8 mooiste eilanden van Maleisië

Sipadan is een eiland gelegen ten oosten van Tawau in Maleisië. Het is een klein, tropisch eiland dat zeer geliefd is onder duikers. Onder water vind je vele soorten vissen, schildpadden en diverse soorten koraal. Je kunt het eiland bereiken per boot vanaf Semporna.

7. Redang

De 8 mooiste eilanden van Maleisië

Redang ligt ook in het oosten van Maleisië. Het water is hier ontzettend helder en ook hier vind je veel onderwaterleven. Er zijn tal van soorten koraalriffen en veel exotische vissen. Ook vind je onderwater babyhaaien. Dit is daarom ook een prima bestemming voor snorkelaars en duikers.

8. Langkawi

Langkawi is een eilandengroep vlakbij de grens van Thailand. Het bestaat uit maar liefst 99 verschillende eilanden. Het grootste eiland van de eilandengroep is Palau Langkawi. Er wonen ruim 45.000 inwoners. Verder is alleen Pulau Tuba een bewoond eiland. De overige eilanden zijn allemaal onbewoond. De eilanden zitten vol met tropische jungles, bergen en prachtige stranden. Op het hoofdeiland heb je diverse luxe resorts of guest houses.

 

pagina’s Maleisië

https://www.goedkoperondreis.com/rondreis-maleisie/

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Maleisië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsawadeea-logo-300x175snp-logo-300x175fox-logo-300x175koningaapasiadirect

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie