• De mooiste nationale parken van Rwanda

De mooiste nationale parken van Rwanda

geplaatst in: blog | 0

Rwanda is een prachtig land, zeker op het gebied van natuur. Als jij een wilt rondreizen door Rwanda dan ga je genieten van de meest indrukwekkende, rustgevende en bewonderenswaardige natuurgebieden. De beste reistijd voor Rwanda is van juli tot en met september.Dat zijn de beste maanden voor een bezoek aan Rwanda. De regentijd is dan namelijk voorbij en de natuur is dan erg mooi.

Van april tot en met juni is er de lange regenperiode. Normaal gesproken valt de meeste regen in april. Houdt er rekening mee dat wegen dan moeilijker begaanbaar zijn. Het bezoek te voet aan gorilla’s en chimpansees is dan zeker minder gemakkelijk.

Wij laten je alvast kennis maken met de mooiste nationale parken van Rwanda.

1. Nationaal park Virunga

Officieel ligt dit nationaal park net buiten de grenzen van Rwanda, maar omdat het er zo prachtig is wordt het vaak meegenomen tijdens een rondreis door Rwanda. Volgens de atlas ligt het Virunga gebergte, en daarmee ook Nationaal park Virunga, in Congo. Op de landgrens tussen Congo en Rwanda kan je de prachtige vulkanen vinden die tot het nationale park behoren. De kleinste heeft een hoogte van 2400 meter en de hoogste bereikt de 2405 meter. Het zijn er acht in totaal en deze zijn allemaal met elkaar verbonden door middel van lavaplateaus. Door het volgen van de paden kan je een deel van de bamboebossen, het nevelwoud en het tropisch gebied ontdekken.

2. Volcanoes National Park

Op ongeveer anderhalf uur rijden van de plaats Kigali kan je, in het noordwesten van het land, het Volcanoes National Park vinden. Hier zijn zowel regenwouden als bamboebossen te vinden en de natuur is er werkelijk indrukwekkend. Het meest unieke aan dit nationaal park is wel dat je er trekking tochten kunt volgen die je kennis laten maken met de dieren. Zo kan je een apensafari doen of een gorilla trekking. Voor deze laatste is het wel belangrijk om lichamelijk in goede conditie te zijn, want het is een tocht van ongeveer vijf uur wandelen, waarin je diverse steile hellingen beklimt. Het is wel absoluut de moeite waard.

3. Nyungwe National Park

Ook op anderhalf uur rijden van Kigali, maar dan in het zuiden van Rwanda, is Nyungwe National Park te vinden. Dit nationaal park staat vooral bekend om de vele soorten planten en bloemen die je er kunt bewonderen tijdens het maken van de mooie wandelingen door de natuur. Het nationaal park is een bergbos waar ook meer dan vijfhonderd chimpansees wonen. Er zijn dertien verschillende soorten primaten te vinden in Nyungwe National Park, waaronder ook Colobussen. Uiteraard kan je hier ook veel vogelsoorten rond de bloemen en planten vinden en je hebt waarschijnlijk ook nooit eerder zoveel soorten orchideeën bij elkaar gezien, namelijk meer dan 200.

4. Akagera National Park

Als jij het ideale nationaal park zoekt voor gamedrives en safari’s, dan is dit savannepark Akagera National Park een uitstekende keuze. Je maakt er kennis met veel wilde dieren, met unieke wateren en papyrusmoerassen, met een veelzijdige flora en fauna. Je kan onder meer leeuwen, buffels, zebra’s, giraffen, hyena’s en olifanten van dichtbij bewonderen. Ook kan je hier diverse roofvogels tegenkomen, waaronder de slangenarend en de bateleur.

Meer dan natuur

Tijdens je reis door Rwanda kan je helemaal tot jezelf komen in de prachtige nationale parken, maar het land is natuurlijk meer dan alleen natuur. Ga uitgebreid kennis maken met het land tijdens een rondreis door Rwanda. Je kunt direct voordelig boeken via Goedkoperondreis.com.

Meer pagina’s over Rwanda

Rondreizen Rwanda
Kigali Rwanda
4 mooiste Nationale parken van Rwanda
Gisenyi Rwanda
Butare Rwanda

TIP: bekijk ook dit artikel: De vier mooiste wildparken van Zambia

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rwanda Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

sundownersawadeeabaobab
Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie