blog
De mooiste natuur van Noord-Afrika vind je in Marokko

De mooiste natuur van Noord-Afrika vind je in Marokko

Leestijd 3 Minuten

Oases, uitgestrekte woestijnen, azuurblauwe wateren, ondoordringbare bergen en botanische tuinen. Al deze paradijselijke wonderen van de natuur vind je in Marokko. Marokko heeft de mooiste en meest gevarieerde natuur van heel Noord-Afrika. Een vakantie Marokko is dus zeker een aanrader voor de natuurliefhebbers. Zowel voor degenen die van wandelen en survival houden, als voor de stadsmensen die graag een uitstapje naar de natuur maken is er van alles te doen en te zien. Lees hier over de meest bijzondere ‘groene’ plekken van Marokko.

Is dit echt, of is het een fata morgana?

Als je in de Marokkaanse woestijn bent, zal je soms je ogen niet geloven. Door de temperatuurverschillen tussen de luchtlagen boven het warme zand, kan het zomaar zijn dat je water ziet op plekken waar het er niet is! Deze luchtspiegelingen noemt men ook wel ‘fata morgana’s’. De zuidelijke oases van Marokko zijn echter geen luchtspiegelingen. De palmbomen, mysterieuze bouwwerken en het rivierwater die je hier ziet bestaan echt. Soms lijkt het alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. De zuidelijke oases liggen vlakbij de stad Ouarzazate. Je kunt hier prachtige tours maken en komt zeker tot rust.

Van de woestijn naar het strand: andere sfeer, zelfde zand

Na een bezoek aan de woestijn, waar het meer dan 40 graden kan worden, ben je vast en zeker toe aan een verfrissende duik. Er zijn erg veel mooie stranden in Marokko. Bezoek ze tijdens een Marokko rondreis. Legzira Beach is er één van. Het strand ligt bij Sidi Ifni in de buurt van Tiznit. Er waren ook verschillende imposante rotsformaties bij dit strand, maar helaas is één van deze formaties in 2016 ingestort.

Toch is er nog genoeg te zien en kan je heerlijk wandelen over het strand. De golven zijn prachtig en ruig. Er bevinden zich gezellige strandtentjes waar je na een lange wandeling even op adem kan komen. Voor de oude hippies of surfliefhebbers is het strand van Sidi Kaouki een mooie plek. Er zijn veel kleine baaien om te zonnen. Als je bang bent voor kamelen of paarden is dit geen ideaal strand. Er lopen namelijk heel wat van deze beesten langs het strand. Je kunt er zelf ook eentje huren.

Een trektocht in de bergen van Marokko

De bergen van Marokko zijn indrukwekkend. Het meest bekende gebergte van het land is het Rifgebergte. Dit gebergte ligt in noord-Marokko. De Rif is bereikbaar vanaf de stad Al Hoceima. De inwoners van het Rifgebergte zijn over het algemeen de Berbers. Veel Marokkanen die in de jaren zestig naar Nederland kwamen om te werken als gastarbeiders komen uit dit gebied. De Rif is het best te bezoeken tijdens een vakantie Marokko in het voorjaar of in het najaar, aangezien de temperaturen in de zomer flink kunnen oplopen.

De tuinen van Marrakech

Hoewel vrijwel elk dorp en elke stad minimaal één botanische tuin heeft, vind je de mooiste tuinen in Marrakech. Het Marokkaanse klimaat is ideaal voor veel bijzondere bloemen- en plantensoorten. Zo ligt op minder dan een uur wandelen vanaf het centrale Djemaa el Fna-plein de Menara tuin. In deze tuin zie je veel verschillende soorten fruitbomen. De vroegere sultans lieten er een paviljoen bouwen alwaar ze hun concubines konden ontmoeten.

Als je durft, kan je ook de tuinen van ‘het beste hotel ter wereld’ bezoeken. La Mamounia hotel is een waar paleis met een geweldige tuin die ook open is voor publiek. Waarschijnlijk blijft het bij een bezoek aan de tuin, aangezien de prijs voor een overnachting start vanaf 600 euro per nacht en kan oplopen tot bijna 10.000 euro per nacht.

Naast de prachtige natuur is het ook leuk om tijdens een vakantie Marokko diverse steden te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Fez, Rabat en Marrakech.

Op vakantie naar Marokko? Hieronder de specialisten op dit gebied

0