De mooiste gebieden van Zwitserland

geplaatst in: blog | 0

Dit zijn de 5 mooiste natuurrijke gebieden van Zwitserland:

Zwitserland is een natuurrijk land. Als je tijdens een rondreis keer op keer versteld wilt kunnen staan van het adembenemende uitzicht dat je hebt, dan is een rondreis door Zwitserland zeker een goede keuze. Dit zijn de mooiste natuurrijke gebieden die je tijdens je rondreis door Zwitserland zeker niet mag missen.

1. Wallis

Wallis wordt vaker genoemd als hét mooiste gebied dat je in heel het land zal vinden. Dit is ook niet vreemd, want hier kan je de hoogste bergtoppen vinden. De meest bekende is wel de Matterhorn met een onvoorstelbare hoogte van bijna 4480 meter, maar de Dufourspitze is nog eens zo’n 160 meter hoger. Je kan hier niet alleen prachtige klimtochten meemaken, maar je kan ook indrukwekkende kloven bewonderen, waarvan de Via Mala de meest bekende is.

2. Uri

Kanton Uri is nog niet erg bekend en daarom is het er ook zo rustgevend. Hier is het eigenlijk nooit erg druk, waardoor je nog meer kan genieten van de beleving. Als je dit gebied bezoekt tijdens je rondreis door Zwitserland, dan kan je er prachtige weiden vol bloemenpracht vinden, je kan er unieke dalen bewonderen, indrukwekkende watervallen zien en de imposante bergen op de foto zetten.

3. Jura

Jura is een fantastisch lager berggebied dat te vinden is in het westen van het land. Dit gebied is absoluut de moeite van een bezoek waard tijdens je rondreis door Zwitserland. Je kan er niet alleen mooie bergtoppen met een hoogte tot maximaal 1700 meter bewonderen, maar er zijn ook indrukwekkende grotten en uitgestrekte groene bossen te vinden. Daarnaast worden hier ook spannende tochten georganiseerd, veelal erg vroeg in de ochtend, om de unieke dieren in het gebied te bewonderen. Je kan dan bijvoorbeeld van dichtbij kennis maken met gemzen.

4. Het meer van Neuchâtel

Dit meer is het allergrootste van het land, en zeker uniek om eens te bewonderen. Veel mensen kiezen ervoor om tijdens een rondreis door Zwitserland alle mooiste meren van het land te gaan bekijken, en dit is ook zeker aan te raden. Het meer van Neuchâtel is namelijk lang niet het enige meer dat de moeite waard is. Je vindt ook een prachtige natuur bij het Bodenmeer, het meer van Geneve, het Vierwoudstrekenmeer (ook wel Vierwaldstättersee genoemd) en het meer van Zürich zou je eigenlijk niet mogen overslaan.

5. Tessin

Als je tijdens je rondreis door Zwitserland een vleugje van de Italiaanse charme mee wilt krijgen, dan is een bezoek aan Tessin zeker aan te raden. Hier spreken de mensen niet alleen Italiaans, maar je merkt ook dat de bevolking hier het pure Italiaanse temperament heeft. Tessin is prachtig om te gaan wandelen door de schilderachtige dorpjes, door de dichte bossen en langs hoge watervallen.

Direct jouw rondreis door Zwitserland vinden

Een rondreis door Zwitserland is ideaal voor iedereen die echt helemaal tot rust wil komen in een onvoorstelbaar mooie natuur. Via Goedkoperondreis.com kan je direct de reist van je dromen vinden. Wij wensen je alvast veel plezier, en heel veel ontspanning, tijdens je rondreis door Zwitserland

Pagina’s over Zwitserland
Bern
Lugano
Basel
Davos
Rondreis Alpen
Rondreis Zwitserland
Mooiste natuurgebieden van Zwitserland

Voor de beste reizen door Zwitserland raden wij SNP reizen en Kras Reizen aan voor Zwitserland.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175oadsnp-logo-300x175dejongintra-logo-300x175

 

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van