blog
De mooiste plaatsen in Costa Rica

De mooiste plaatsen in Costa Rica

Reizen door Costa Rica is gegarandeerd onvergetelijk, want dit land staat vol van de mooie plaatsen, interessante highlights en bijzondere activiteiten. Wij hebben de negen mooiste en meest indrukwekkende plaatsen voor je op een rijtje gezet, zodat je weet welke plaatsen je zeker niet mag missen tijdens je rondreis door Costa Rica.

De mooiste plaatsen in Costa Rica staan hier voor je op een rijtje:

  1. Manuel Antonio

In Manuel Antonio kan je een mooi natuurreservaat bezoeken waar bijzonder veel prachtige vogelsoorten te vinden zijn. In de plaats kom je ook zeker niets tekort als het gaat om horecagelegenheden en winkels. Ga lekker een dag naar het strand of wandel de jungle in. Het kan hier allemaal.

  1. Monteverde

Costa Rica heeft indrukwekkende nevelbossen en de mooiste van het land zijn te vinden in Monteverde. Wandel door het unieke en zeer natuurrijke decor en voelde spanning op de diverse loop- en hangbruggen die er aanwezig zijn. Een ware must voor reizen door Costa Rica!

  1. Cahuita

Als je echt van de Caribische sfeer wilt proeven, dan doe je dit het beste in Cahuita. Hier vind je gezellige reggaebars en uitgaansgelegenheden. Daarnaast kan je vlak naast dit dorp ook een indrukwekkend nationaal park vinden waar je in alle rust kan wandelen.

  1. La Fortuna de San Carlos

Deze plaats is de moeite waard omdat het direct aan de voet ligt van de mooiste vulkaan van de hele wereld. We hebben het hier over de Arenal, welke nog altijd actief is. Je kunt in de omgeving genieten van diverse warmwaterbronnen.

  1. Samara

Zonnige zandstranden, een adembenemend mooie baai en de sfeer en gezelligheid van een authentiek en schilderachtig dorpje. Dit kan je vinden in Samara. De stranden worden vooral tussen juli en december veel bezocht, wanneer het legseizoen van de schildpadden mee te kunnen maken. Heel bijzonder.

  1. San José

Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad San José niet vergeten worden tijdens je reis door Costa Rica. Je kunt er eindeloos winkelen en veel verschillende musea bezoeken. In de directe omgeving van de stad vind je koffieplantages die tegen de glooiende hellingen zijn gerealiseerd. De stad is in schaakbordpatroon aangelegd.

  1. Puerto Viejo de Sarapiqui

Maak kennis met de meest bijzondere dieren, zoals toekans, apen en kaaimannen tijdens een indrukwekkende tocht over de Sarapiqui. Een boottochtje over deze prachtige rivier is onvergetelijk.

  1. Rincón de la Vieja

Hier kan je van heel dichtbij kennis maken met de slingerapen, en dat is werkelijk indrukwekkend om te zien. Daarnaast is er in dit vulkanische gebied vooral veel te doen, dus dit is een echte must voor de actieve vakantieganger.

  1. Tortuguero

Wie de natuur echt wil verkennen tijdens rondreizen door door Costa Rica brengt een bezoek aan Tortuguero. Dit natuurreservaat is uitsluitend per boot te bereiken en het is een fantastisch uitje in een waar oerwoud. Je komt er onder meer gifkikkers, slangen, vogels en apen tegen.

Een reis Costa Rica boeken

Wil jij de natuur gaan ontdekken in Costa Rica? Of wil jij de bijzondere inwoners leren kennen? Voor natuurreizen is onze aanbieder SNP de echte expert, maar ook onze andere aanbieders hebben een goed aanbod. Het is belangrijk dat je al de reisorganisaties goed vergelijkt, zo weet je zeker dat je krijgt wat je wilt voor de goedkoopste prijs.

 

Voor meer informatie over alle landen in Midden-Amerika : Rondreizen Midden-Amerika

Pagina’s over Costa Rica

Rondreizen door Costa Rica
Stedentrip San José
Ojochal
Manuel Antonio
Vakantie vieren in San José
Touroperators Costa Rica

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Costa Rica

 

0