blog
De mooiste plekken van Zuid-Amerika

De mooiste plekken van Zuid-Amerika

Leestijd 2 Minuten

De mooiste plekken van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika bestaat uit prachtige landen, zoals onder meer Brazilië, Peru, Chili, Argentinië, Bolivia en Suriname. Het is dan ook niet heel vreemd dat je hier ook prachtige highlights kan vinden. Eén ding is zeker als jij gaat reizen door Zuid-Amerika ; je zal je geen moment hoeven te vervelen. Zuid-Amerika is ronduit inspirerend!

Inca-stad Machu Picchu

In het prachtige Peru kan je Machu Picchu vinden, een echte Inca-stad, welke te vinden is tussen de reusachtige pieken van het Andesgebergte. Je kunt er eindeloos veel trekking tochten maken die werkelijk onvergetelijk zijn. Je kunt onderweg genieten van de meest bewonderenswaardige bezienswaardigheden. Uiteraard kan je ook de echte Inca-stad bezoeken en heb je de mogelijkheid om veel ruïnes te bekijken.

Salar de Uyuni

Als je tijdens je rondreis door Zuid-Amerika naar Bolivia gaat, dan is de Salar de Uyuni onmisbaar. Dit is de grootste trekpleister van het hele land. De enorme zoutvlakte spreekt werkelijk tot de verbeelding. De Salar de Uyuni staat op de tweede plaats van grootste zoutvlakten ter wereld en je kunt er dan ook de meest indrukwekkende tochten maken. Het is zo groot dat de langste tocht per auto maar liefst vier dagen in beslag neemt. Het is absoluut de moeite waard om nader kennis te maken met deze ongelofelijk grote zoutvlakte, waar je onder meer ook cactussen, kleurrijke lagunes en vulkanische geisers kunt tegenkomen.

De Pantanal

De Pantanal is vijf keer zo groot als ons kikkerlandje en het zal ook zeker niet meevallen om het helemaal te leren kennen tijdens een reis door Zuid-Amerika. Dit is het grootste moerasgebied van de hele wereld en ligt voor het grootste deel in Brazilië. Kleine stukjes van het gebied bevinden zich in Paraguay en in Bolivia. Ga er niet heen als het regenseizoen heerst, want dan staat 4/5 van het gebied onder water. Je kunt er bijna 4.000 verschillende planten- en bomensoorten vinden, en natuurlijk eindeloos veel diersoorten ontdekken. Je kunt hier zelfs een echte Jaguar tegenkomen!

De jungle van Suriname

Tijdens je reis door Zuid-Amerika kan je kennis maken met een echte jungle, in Centraal Suriname. Dit kan je doen in het Centraal Natuurreservaat om precies te zijn. Hier kan je echt ervaren hoe het is om je in de dicht begroeide jungle te bevinden. Je vindt er onder meer prachtige bergen, veel groen, wilde watervallen en grote en ruige rivieren. Je kunt er in dit natuurwater zwemmen, maar het is wel belangrijk om te weten dat er in veel wateren piranha’s te vinden zijn.

Patagonië

Patagonië ligt zowel in Argentinië als in Chili en is het meest ruige, ongerepte stuk natuur dat je zal vinden in heel Zuid-Amerika. Er zijn diverse nationaal parken te vinden en je kunt er genieten van tal van spelingen der natuur. Denk aan reusachtige bergen, prachtige gletsjers en diverse wateren.

Ontdek Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is natuurrijk, indrukwekkend en onvergetelijk. Het is de ervaring meer dan waard, en juist daarom is een rondreis door Zuid-Amerika ook zo aan te raden. Natuurlijk vind je de beste rondreis door Zuid-Amerika gemakkelijk via Goedkoperondreis.com.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Amerika

0

Geef een antwoord