blog
De mooiste steden van Rusland

De mooiste steden van Rusland

Leestijd 2 Minuten

De mooiste steden van Rusland

Rusland is wellicht niet de meest voor de hand liggende optie als je een reis wilt plannen, maar dit ‘belachelijk’ grote land heeft wel ontzettend veel moois te bieden. Rondreizen door Rusland is zeker geen gekke keuze, want de reis zal inspirerend, indrukwekkend en absoluut onvergetelijk zijn. De volgende 5 steden mag je, naast het mooie Moskou, echt niet overslaan tijdens je rondreis door Rusland.

  1. Soezdal

Een sfeervol plattelandsstadje met prachtige kerken, statige ambachtshuizen, rustieke kloosters en een oud stadscentrum. Je kunt er bouwwerken uit diverse eeuwen vinden.Het is net een openlucht museum.De geschiedenis van Soezdal gaat in ieder geval terug tot het jaar 999 .In het centrum kan je bijvoorbeeld de houten Sint Nikolaaskerk vinden die al in de achttiende eeuw werd gebouwd en je kunt kathedraal De Geboorte van Maria uit de twaalfde eeuw bezoeken. Het Spaso Efimievski-klooster is alleen al voor de indrukwekkende klokkentoren al een bezoek waard.

  1. Jaroslavl

Deze prachtige stad is aan de Wolga te vinden en biedt plaats aan de meest indrukwekkende bouwwerken. Denk aan de Eliaskerk, welke al in de zeventiende eeuw werd gebouwd. Deze is vooral bekend om de fresco’s die er van de Gouden Ring te vinden zijn. De kerk is tussen april en oktober geopend. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan het Spaso Preobrazhensky-klooster, welke al uit de twaalfde eeuw komt.

  1. Sergiev Posad

Deze stad behoort tot de meest oude steden van het zogenaamde ‘Oude Rusland’ en staat ook nog wel bekend onder de oude naam Zagorsk. Je kunt er prachtige kloosters bezoeken, waaronder het Trinity Sergievklooster uit het jaar 1340. Ook zijn sprookjesachtige kathedralen en kleinere kerkjes te vinden. Veel van deze mooie bouwwerken zijn te vinden op het terrein van het Lavra klooster uit de achttiende eeuw.

  1. Vladimir

Als je tijdens je rondreis door Rusland meer te weten wilt komen over de Russische architectuur, dan is Vladimir echt de juiste plek. Deze plaats wordt ook wel de schatkamer van de bijzondere oud-Russische kunst genoemd, en dat is niet zomaar. Er zijn veel monumenten uit de twaalfde eeuw te vinden, je kunt er de Oespenski Kathedraal uit 1158 bezoeken en het meest indrukwekkende steenhouwwerk van het land; de Dimitri Kathedraal uit 1197.

  1. St. Petersburg

Natuurlijk mag je St. Petersburg zeker niet overslaan als je op rondreis door Rusland gaat. Deze sprookjesachtige stad wordt niet voor niets gezien als het enige echte Venetië van het Noorden. Je vindt er eindeloos veel prachtige bruggen, bijna honderd musea en natuurlijk heel veel water. Er zijn kanalen, grachten en rivieren die zich uitstekend lenen voor een boottochtje. Grote delen van de stad werden direct in het water gebouwd. Puur indrukwekkend om te zien. Natuurlijk kan je hier ook de Hermitage bezoeken en vele andere historische bouwwerken en keizerlijke paleizen.

Op reis door Rusland

Rondreizen door Rusland is absoluut aan te raden als je van prachtige bouwwerken uit diverse eeuwen houdt. Het land staat bol van de unieke architectuur. Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen. Vind nu jouw favoriete reis door Rusland via Goedkoperondreis.com

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rusland

 

0