De nieuwste vakantietrends 2016

geplaatst in: blog | 0

De Vakantiebeurs van 2016 is net achter de rug en dat betekent dat we weer een beetje inzicht hebben in de nieuwste trends op vakantiegebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS, heeft nieuwe cijfers met betrekking tot vakanties bekend gemaakt en de speurneuzen die zoeken naar nieuwe trends hebben weer verrassende ontdekkingen gedaan tijdens de vakantiebeurs. Wat zijn nu de laatste vakantietrends, hoe reizen we het liefst en wat willen we eigenlijk uitgeven aan een vakantie?

De meest populaire bestemmingen binnen Europa

De nieuwste vakantietrends 2016

Wanneer we kijken naar de meest populaire vakantiebestemmingen binnen Europa, dan vallen er toch wel een aantal zaken op. Zo zijn Frankrijk, Spanje en Duitsland de meest populaire landen waar we daadwerkelijk naartoe gaan voor een vakantie, maar dit zijn niet de landen die we bovenaan onze bucketlist zetten. Op onze wishlist zetten we toch het liefst de landen IJsland en Noorwegen bovenaan. Dit betekent dat we genoegen nemen met een vakantie in een voor de hand liggende bestemming, terwijl we er toch van dromen om naar landen als IJsland en Noorwegen te gaan. We dromen hier vooral van omdat we toe zijn aan iets nieuws. We moeten alleen nog even afstappen van het ‘veilige’ gevoel van die bekende bestemmingen waar iedereen al naartoe gaat en dan wordt het tijd om echt te gaan genieten van unieke ervaringen.

Waarom IJsland en Noorwegen?

IJsland en Noorwegen staan voor velen bovenaan de lijst van landen die toch nog zeker eens bezocht moeten worden. Waarom is dit? Op de eerste plaats heeft dit vooral te maken met het feit dat dit landen zijn waar we erg nieuwsgierig naar zijn. Het zijn landen die afwijken van de standaard vakantielanden die toch veel van hetzelfde bieden. Daarnaast zoeken we ook naar nieuwe ervaringen op vreemde plekken, terwijl we eerder vooral zochten naar nieuwe herinneringen op bekende plekken. IJsland en Noorwegen zijn de landen die ons het meest aanspreken op onze behoefte aan gewoon eens iets anders.

Hoe reizen we het liefst en wat geven we uit?

De Vakantiebeurs heeft ook inzicht gegeven in de manier van reizen. Zo blijkt het dat singles het liefst kiezen voor een vliegreis, terwijl gezinnen en stelletjes er toch liever voor kiezen om gewoon met de auto en eventueel de caravan op vakantie te gaan. Dit betekent ook dat gezinnen en stellen liever op een camping verblijven waar de singles toch voor een hotel gaan. Singles geven dan ook meer uit tijdens de vakantie. Ruim duizend euro wordt er besteed op de vakantiebestemming. Gezinnen met jonge kinderen geven gemiddeld een ruime vijfhonderd euro uit tijdens de vakantie en gezinnen met een tiener geven een ruime zevenhonderd euro uit. Gemiddeld geven Nederlandse vakantiegangers tijdens de vakantie 814 euro uit.

[sc:reisorganisaties_noorwegen]

 

 

 

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van