blog
De piramides van Gizeh

De piramides van Gizeh

Leestijd 2 Minuten

De piramides van Gizeh – Cheops is één van de zeven wereldwonderen op aarde

De piramiden van Gizeh duiken vanuit het niets op. Je ziet de piramides van grote afstand aan de horizon verschijnen. Deze machtige, driehoekige punten moet wel de oudste skyline ter wereld zijn. Als je naar de piramides gaat, raden wij je aan om de rondweg te nemen. Doe je dit niet, dan zie je ze pas als je er vlak naast staat. Caïro reikt inmiddels tot aan de voet van het Gizeh-plateau. De piramides worden bijna van alle kanten omringt door Caïro. Op het Gizeh-plateau liggen drie gigantische piramides. Deze drie piramides zijn gebouwd als kerkhof voor de koningen of wel farao’s Cheops ,Chefren en Mykerinos

Piramides van Gizeh

Wie liggen er in deze piramides begraven?

Cheops

Cheops is de tweede farao van de 4e Dynastie van Egypte.Hij was getrouwd met Meritites I en Henoetsen. De piramide van Cheops is de grootste van de drie grote piramiden van Gizeh en was meer dan 3800 jaar het hoogste bouwwerk ter wereld.

Chefren

Chefren was de vierde farao van de 4e Dynastie. Farao Chefren was getrouwd met zijn nicht Meresanch III. Hij bouwde de tweede grootste piramide in Gizeh, de sfinx van Gizeh en een tempelterrein.Hij regeerde ergens tussen 2558 en 2532.

Mykerinos

Mykerinos was de zesde farao van de 4e dynastie.De farao bouwde de derde grote piramide in Gizeh. Verder is er niet meer over hem bekend.

De ligging van de piramides

Het gebied met de drie piramides is erg groot, ze liggen dan ook vrij ver bij elkaar vandaan. Als je alle piramides wilt bekijken, kun je dit het beste wandelend doen. Wil je naar het uitzichtpunt? Dan moet je dit doen met behulp van een kameel, taxi of met een paardenwagen. Behalve als je rondreist met een bus. Je kunt niet echt rustig rondlopen bij de piramides. Er wordt, terwijl jij aan het rondkijken bent, aandacht opgeëist van waterverkopers, kamelendrijvers en ansichtkaartverkopers. Ons advies is om afwijzend en ook beleefd te blijven.

De drie grote piramides van Gizeh

Vroeg in de morgen staan aan de voet van de piramide van Cheops lange rijen bussen met toeristen. Iedereen probeert als eerste bij het loket te komen om een kaartje te kopen dat toegang geeft tot de piramides. De piramide van Cheops is het enige wereldwonder dat nog bestaat. De piramide van Chefren is iets kleiner dan de piramide van Cheops, deze piramide is iets hoger gelegen. Iets verder ligt de piramide van Mykerinos. Deze lijkt klein in vergelijking met de andere twee piramides.

De piramide van Cheops

De Cheops piramide mag je niet betreden met een camera of fototoestel. Via een smalle doorgang bereik je ‘De Grote Galerij’. Het plafond is acht meter hoog, en deze galerij is een doorgang naar de Koningskamer. In deze kamer staat de sarcofaag van Cheops. De Cheops piramide is ongeschikt voor mensen met claustrofobie of problemen met het hart. Als je moeilijk ter been bent, is deze piramide ook minder geschikt.

Klaar om naar Egypte te gaan?

Heb jij al zin in je rondreis door Egypte? Het wordt een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk vind jij de beste rondreis door Egypte veilig en vertrouwd via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte

 

0