blog
De populaire Europese vakantiebestemmingen voor 2022

De populaire Europese vakantiebestemmingen voor 2022

De afgelopen jaren is het voor veel Nederlanders en andere Europeanen lastig geweest om op vakantie te gaan. Door de vele coronamaatregelen in verschillende Europese landen kon er in verschillende belangrijke vakantieperiodes niet gereisd worden.

In 2022 lijkt er eindelijk een kleine stip aan de horizon te komen en veel Europese landen doen er alles aan om de toerist weer te kunnen verwelkomen. In sommige vakantielanden in Europa gelden echter wel aanvullende maatregelen wanneer je het land wenst te betreden.

Voor 2022 lijkt het er sterk op dat veel Nederlanders het dichterbij huis gaan zoeken. Vakanties naar Bali, Thailand of Afrika zijn niet langer de meest populaire vakanties voor 2022. Europa is dit jaar de place-to- be voor een geslaagde vakantie.

De meest populaire Europese vakantiebestemmingen voor 2022 onder Nederlanders zijn:

1# Spanje – Ongekend populair vooral vanwege de zon

Spanje is al jaren een ontzettend populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het prachtige vakantieland Spanje is populair door de vele zonuren, de stranden en de prachtige heldere zee.

Nederlanders bezoeken Spanje bovenal om te genieten van de prachtige stranden. Populaire kustgebieden in Spanje zijn bijvoorbeeld Lloret de Mar of Ibiza.

Spanje heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Spanje is tevens een vakantieland dat uitermate goed is voor onze portemonnee. Het land behoort namelijk tot één van de goedkoopste Europese reisbestemmingen. Ook in de restaurants in Spanje kun je genieten van overheerlijke gerechten tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Gerechten als tapas, paella en Chorizo zijn typisch Spaanse gerechten die erg populair zijn onder de Nederlandse bevolking. Wil je liever wat anders dan typische Spaanse gerechten? In Spanje zijn eigenlijk alle Nederlandse producten zoals bijvoorbeeld frikandellen en kroketten rondom de toeristische gebieden gewoon verkrijgbaar.

Ook voor mensen die graag steden bezoeken tijdens hun vakantie heeft Spanje voldoende te bieden. In Spanje kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de populaire steden zoals Barcelona, Madrid of Malaga. Dit soort bezoeken zijn in Spanje perfect te combineren met een bezoek aan het strand.

2# Frankrijk – Favoriet vanwege de karakteristieke en charmante steden

Frankrijk is een enorm populair vakantieland voor Europeanen. Het land ontvangt gemiddeld genomen zo’n 91 miljoen toeristen per jaar en dit aantal loopt nog altijd elk jaar op.

Het gehele jaar door trekt het land met de Eiffeltoren, het Louvre en Disneyland Parijs miljoenen toeristen naar zijn hoofdstad. De hoofdstad Parijs staat bekend als stad van de liefde en dit trekt vele bezoekers uit heel Europa.

Frankrijk is zo veelzijdig dat heel veel Fransen in eigen land op vakantie gaan. Er is voor veel Fransen geen enkele reden om het land te verlaten omdat er zoveel in Frankrijk te beleven is.

Het grootste gedeelte van Frankrijk bestaat uit platteland, naast het platteland zijn er verschillende nationale parken en regionale natuurparken. Dit maakt het land uitermate geschikt voor mensen die zich graag in de natuur begeven. Het land heeft meer dan 60.000 kilometer aan wandelroutes voor de echte wandelaar. Liever genieten van zon, zee en strand? Ook dat heeft Frankrijk te bieden met zijn prachtige grote kustgebieden.

Maar wie aan Frankrijk denkt, denkt niet alleen aan romantiek en de prachtige natuur, ook wijnen zijn onlosmakelijk met Frankrijk verbonden. Vele wijnliefhebbers trekken jaarlijks richting Frankrijk om de overheerlijke wijnen te proeven op de vele wijnboerderijtjes die het land lief is.

3# Kroatië – Genieten van het Mediterrane leven en de Adriatische zee

Vroeger vertrok bijna niemand naar Kroatië om een rustige en zonnige vakantie te beleven. De afgelopen jaren is het Europese land echter sterk in opkomst en de aantallen nemen elk jaar nog altijd gestaag toe. Maar waarom is Kroatië opeens een vakantiebestemming geworden die zo sterk in opkomst is?

Om te beginnen is Kroatië stiekem een onontdekt pareltje geweest in de geschiedenis van Europa. Het land heeft namelijk oprecht de mooiste kust van heel Europa. Dit in combinatie met 2500 zonuren per jaar maakt een land al snel populair.

Natuurlijk is er in Kroatië nog meer te beleven dan alleen uren liggen bakken in de zon op het strand. Een strandvakantie is in Kroatië perfect te combineren met het bezoeken van culturele bezienswaardigheden. Veel culturele dorpen en steden in het land liggen namelijk langs de kustlijn. Wanneer je op vakantie gaat naar Kroatië dan kies je voor een land met een zeer rijke geschiedenis.

Wist je dat Kroatië ook meer dan 1200 eilanden heeft? Niet alle eilanden kun je bezoeken, want sommige eilanden zijn zeer klein en kun je dus niet betreden. Deze eilanden hebben het formaat van een kleine rots. Er blijven echter genoeg eilanden bij Kroatië over die het bezoeken meer dan waard zijn. Leuke eilanden om te bezoeken wanneer je gek bent van de natuur zijn bijvoorbeeld Kornatie of Susac.

De natuur van Kroatië zal je verbazen. In het land zijn honderden verschillende watervallen en verschillende soorten natuurparken om te bezichtigen. En ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk dat Kroatië een betaalbaar land is gebleven.

4# Griekenland – Een prachtige rijke culturele historie

Griekenland is een land dat door water is omgeven. Een vakantie naar Griekenland staat daarom ook garant voor lekker bakken in de zon en liggen aan zee. Griekenland behaalt in de zomer zeer hoge temperaturen en is daarmee het Zuid-Europese land met het warmste klimaat.

Ook Griekenland heeft net als Kroatië een hoop verschillende eilanden. Het land beschikt over ruim 6000 verschillende eilanden. Het bekendste eiland van Griekenland is het eiland Kreta.

In Griekenland valt ook het eten bij veel toeristen in de smaak. Grieken werken graag met verse en pure producten en dat zorgt voor erg gezonde en lekkere maaltijden. De Griekse bevolking is tevens één van de meest gastvrije volkeren van Europa. Een grappig feitje is dat zij deze titel delen met onze eigen Nederlandse bevolking.

Een groot voordeel voor een vakantie naar Griekenland is ook de reistijd. Er gaan veel verschillende vliegtuigen per dag richting Griekenland en de vliegtijd is slechts drie tot vier uur. Eenmaal aangekomen in Griekenland kun je niet alleen genieten van de mooie stranden, maar ook van verschillende archeologische hoogtepunten.

0