blog
De populairste Oostenrijkse wintersportplaatsen

De populairste Oostenrijkse wintersportplaatsen

Leestijd 2 Minuten

Oostenrijk is een fantastisch land voor de echte wintersportliefhebber. Als je dan toch naar zo’n natuurrijk land als Oostenrijk gaat voor de wintersport, waarom zou je dan de hele wintersportvakantie doorbrengen in één enkel wintersportgebied? Er zijn eindeloos veel mooie wintersportplaatsen te vinden in Oostenrijk. De volgende wintersportbestemmingen mag je tijdens een rondreis door Oostenrijk zeker niet overslaan.

Gerlos

Een sfeervol dorpje dat te vinden is in Zillertal Arena, een populair skigebied van Oostenrijk. Gerlos is zeer kindvriendelijk en biedt ook zeker veel vermaak voor de beginnende skiër of snowboarder. Je zal je zeker niet vervelen tussen de vele après-ski mogelijkheden en in het unieke snowpark.

Mayrhofen

Meer dan 200 kilometer aan piste ligt op je te wachten in Mayrhofen, in Zillertal. De beginnerspiste is sneeuwzeker en ideaal om lekker op te oefenen wanneer dit nodig is. Er zijn veel mogelijkheden om, met de kinderen, langzaam af te dalen, maar voor de doorgewinterde wintersporter zijn er ook meer dan genoeg uitdagingen te vinden, zoals een helling van maar liefst 78 procent. Een echte must voor iedereen die voor de wintersport een rondreis door Oostenrijk wil gaan maken.

Königsleiten

Dit bergdorp is om meerdere redenen de moeite waard. Op de eerste plaats is het een authentiek plaatsje waar je een unieke sfeer proeft tussen de gezellige chaletjes. Er zijn veel winkels en horecagelegenheden te vinden en er zijn voor wintersporters veel mogelijkheden, waaronder behoorlijk moeilijke pistes en de mogelijkheid om ook off-piste de uitdaging aan te gaan. Toch zijn er voor kinderen en beginners ook voldoende veilige mogelijkheden. Je kan de Königsleitenplatte bezoeken op ruim 2300 meter door in een gondel te stappen van de welbekende Dorfbahn.

Zell am See

OP het hoogste punt van dit skigebied, ruim 3020 meter hoogte op de Kitsteinhorn, voel je je werkelijk koning te reik. Je kan je vermaken op een kleine 80 kilometer pistes en après-ski mogelijkheden zijn er ook zeker meer dan voldoende. Tijdens je rondreis door Oostenrijk is deze plaats ook zeker de moeite waard als je even zonder de kinderen een spannendere piste aan wilt gaan. Er is Nederlandse dagopvang aanwezig.

Sölden – Hochsölden

Dit wintersportgebied biedt je de mogelijkheid om te gaan skiën op een gletsjer. Er zijn er twee aanwezig, en dit zorg zeker voor een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Het gebied ligt op bijna 2100 meter hoogte en is daarmee behoorlijk sneeuwzeker. Speciaal voor de snowboarders is er een park gerealiseerd vol uitdagingen; Swatch Snowpark. Zowel voor kinderen en beginners als voor volwassenen die houden van spanning zijn er meer dan voldoende mogelijkheden en je kan de dag natuurlijk afsluiten met een gezellige après-ski.

Een actieve rondreis door Oostenrijk

Oostenrijk heeft zoveel moois te bieden aan de wintersporter dat het gewoonweg zonde zou zijn om de hele vakantie op een enkele bestemming door te brengen. Een rondreis door Oostenrijk is ideaal. Natuurlijk kan je via Wintersportvakantie-boeken.nl een fantastische en vooral ook zeer actieve wintersport rondreis door Oostenrijk vinden. Je kan direct voordelig boeken bij een betrouwbare aanbieder. Pak je ski’s er maar alvast bij!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oostenrijk

 

0