• De Registan Zijderoute Express

De Registan Zijderoute Express

geplaatst in: blog | 0

De Registan zijderoute Express gaat door 3 verschillende landen

De Registan Zijderoute Express is een onderdeel van de Zijderoute Express.
Deze route gaat door 3 verschillende landen, Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan.

De reis start in Almaty, de grootste stad van Kazachstan. Almaty is vanaf Schiphol te bereiken met Turkish Airlines, Aeroflot of AirBaltic. Wel moet u rekening houden met een tussenstop.


Vanuit Almaty vertrekt de trein naar Oezbekistan. Onderweg zijn er diverse haltes. Wanneer u gebruik maakt van een pakketreis worden er vaak tijdens deze tussenstops, hotels en interessante excursies aangeboden.
Uiteraard is het mogelijk om dit ook zelfstandig te boeken via het internet. Het is ook mogelijk om een overnachting te reserveren via AirBNB. Wees alert op de regels en voorwaarden wanneer u het reistraject onderbreekt. Informeer u van te voren goed of u één ticket voor de gehele reis boekt of afzonderlijke kaartjes moet boeken voor het gehele traject.

De reis en de tussenstops

De Registan Zijderoute Express doet diverse mooie plaatsen en gebieden aan. Leest u zich van tevoren goed in en maak een overzicht van wat en hoe u iets wil bezichtigen. Maak vooraf ook een begroting, op internet zijn vele entreeprijzen, vervoersprijzen ect. te vinden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. De Registan Zijderoute Express rijdt niet het gehele jaar, slechts een beperkt aantal maanden. Voornamelijk tijdens het voor- en najaar, reserveer dus tijdig. Een aantal stops waarvoor u zou kunnen kiezen zijn; Turkestan, Samarkand, Buchara, Khiva en Merv.

De trein

De trein is zeer comfortabel. U kunt een zeer ontspannen reis tegemoet zien. Wel zijn er verschillende klassen in luxe. Hoe meer privacy hoe hoger de prijs. De goedkoopste klasse is de vier persoonscoupé waarbij je de wasruimte en het toilet in het rijtuig moet delen met de andere reizigers.
De meest luxe vorm is een twee persoonscoupé met een zitkamer en een eigen badkamer. Het verschil in prijs ligt tussen de 3.400 euro en de 10.000 euro.


Het geld

In de drie landen die de trein kruist heeft ieder land zijn eigen valuta. In Oezbekistan betaal je met de Sum. Je kan in Taskhent bij banken en hotels bij de ATM’s geld opnemen. Het is aan te bevelen wel wat cash mee te nemen. Ook is het vaak mogelijk om met dollars of euro’s betalen. In Kazachstan betaalt men met de Tenge. Ook hier kunt u op de boven beschreven wijze geld opnemen. In Turkmenistan betaalt men met de munteenheid de Manat. Het is mogelijk om met dollars betalen. De dollar wordt geaccepteerd dan de euro. Voor alle drie de landen geldt dat het verstandig is om nieuwe dollar biljetten mee te nemen.

Reispapieren

Voor Oezbekistan en Turkmenistan heb je een visum nodig. Het is mogelijk dit te regelen via een bemiddelingsbureau. Let wel op dat je een betrouwbare bemiddelaar in de arm neemt.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van