blog
De tempel van Karnak

De tempel van Karnak

Leestijd 2 Minuten

Egypte en de tempel van KarnakDe tempel van Karnak

Elke morgen zijn toeristen uit de hele wereld in de brandende hitte een plekje in de schaduw aan het zoeken. De zon brandt erg fel in de tempel. Drieduizend jaar geleden aanbeden de farao en zijn priesters de staatsgod Amon. De tempel van Karnak ( (Arabisch: الكرنك, Al Karnak) ) is één van ’s werelds grootste religieuze complexen en is gebouwd tijdens het Middenrijk.

De farao’s die tijdens het Nieuwe Rijk regeerden hebben de tempel afgebroken om hem vervolgens opnieuw op te bouwen en verder uit te breiden. In werkelijkheid is de tempel van Karnak nog steeds een bouwplaats. Altijd is nog wel ergens een opgraving of restauratie aan de gang. Ondanks het feit dat er nog altijd ‘gesleuteld’ wordt aan de tempel zijn er nog genoeg gebouwen en elementen van een Egyptische tempel te herkennen.

Pyloon en de eerste binnenplaatsDe tempel van Karnak

De pyloon is het grote poortgebouw en is nooit afgemaakt. Achter de pyloon staat een helling die arbeiders meer dan tweeduizend jaar geleden bouwden om de stenen omhoog te slepen. De pyloon werd nooit versierd. Je zult verstelt staan door de 40 meter hoge pyloon. De eerste binnenplaats wordt gevuld met zuilen, een lange rij sfinxen en gebouwen.

Zuilenhal

De rechte rij met zuilen vormen een gigantisch doolhof. Het voelt hier eenzaam en ook wel een beetje claustrofobisch. Veel bezoekers lopen tussen de zuilen door. Je hoort hier niet veel geluiden, doordat de zuilen de meeste geluiden opnemen. De zuilen staan erg dicht bij elkaar, hierdoor lijkt het net alsof er een dak op zit en is het er vrij donker. De zuilenhal is 5.000 De tempel van Karnakvierkante meter groot en bevat 134 zuilen. De hoogste zuilen zijn 34 meter. Vader en zoon, farao Seti I en Ramses II lieten deze hal bouwen. De namen van de twee farao’s staan op de zuilen.

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Meer informatie pagina’s over Egypte:

Piramides van Gizeh
Vallei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
Snorkelen in Egypte
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Sinaïberg ofwel Mozesberg

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0

Geef een reactie

Goedkoperondreis.com