blog
De toeristische attracties van de stad Kiev

De toeristische attracties van de stad Kiev

Leestijd 2 Minuten

Kiev, de hoofdstad van Oekraïne en één van de grootste steden in Europa, is vandaag een veel gekozen toeristische bestemming vanwege enkele van de mooiste oude kerken ter wereld, historische monumenten en andere toeristische attracties. Het weer is er meestal prachtig en de mensen zijn er warm en vriendelijk. Gelegen op de steile heuvels van de rivier de Dnjepr, heeft de stad Kiev zich ontwikkeld tot een belangrijk financieel centrum van de wereld, vanwege zijn economisch potentieel.

Er is zo veel te zien in Kiev, dat het niet mogelijk is om het allemaal te bezichtigen in een korte reis. Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad, en afhankelijk van hun interesses en hobby’s, kunnen toeristen ze bezoeken. Kiev staat bekend als een stad met gouden koepels. Er zijn parken en tuinen, bedevaartsoorden en structuren van architecturaal belang.

De Golden Gate

De Golden Gate is de ingang van de stad Kiev, gelegen in het centrum van de stad. Het is gemaakt van hout en steen en het bevat een gouden koepel aan de bovenkant. Het werd gebouwd tussen 1017-1024, als een toegangspoort tot de stad. Zijn architectuur fascineert nog steeds de bezoekers.

De Sint-Sofiakathedraal

De kathedraal van Sint Sofia is een prachtig architectonisch monument uit de eerste helft van de 11e eeuw. Deze kathedraal diende lang als een belangrijk sociaal, politiek en cultureel centrum van het Kievse Rijk. Er is een klokkentoren te zien, maar ook zijn er mooie kastanjebomen rondom de kathedraal.

De straat Andriivs’kyi Descent

Vroeger diende deze straat, de Andriivs’kyi Descent, als een verbinding tussen de bovenstad en de benedenstad waar de kooplieden samen kwamen om hun koopwaar te verkopen. Deze straat wordt tegenwoordig gebruikt om veel concerten, kunstfestivals en vakanties te regelen.

Het graf van Askold

Eén van de prominente bezienswaardigheden in Kiev is het graf van Askold. Deze structuur ligt aan de rechteroever van de rivier de Dnjepr. Dit was de plaats waar Oleg de Wijze in 882 de heersers van Kiev, Prins Askold en Dir, vermoordde. Hij werd de Koning en regeerde het Kievse Rijk lange tijd met succes.

Babi Yar

Babi Yar is een plaats die is gebouwd ter herdenking van duizenden Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog genadeloos door de nazi’s werden gedood. Dit is een ravijn dat een gezamenlijk graf is. Elk jaar verzamelen zich op deze plaatst, op 29 september, duizenden mensen om hun verloren vrienden en familieleden te herdenken.

Children’s Railway

Children’s Railway is zeer beroemd onder vele bezienswaardigheden van Kiev. Het wordt door mensen aangezien als een speelgoedtrein, maar dit is niet waar. Deze spoorlijn bevat echte treinen op een smalspoor en kinderen in de leeftijdsgroep van 9 tot 15 jaar werken hier als machinisten, treinbestuurders en dirigenten. Dit is een echte toeristische attractie.

Het onafhankelijkheidsplein

Het Onafhankelijkheidsplein is het centrale en het mooiste plein in Kiev. Verschillende parades, kunstfestivals, culturele festivals, concerten en feestdagen worden hier gevierd. Het bevat vele fonteinen, een onafhankelijkheidskolom en een kunstmatige waterval. Toeristen zijn op deze plek altijd te vinden, omdat het prominent aanwezig is in de bezienswaardigheden van Kiev

0
Goedkoperondreis.com