• De top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa

De top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa

geplaatst in: blog | 0

Wat zijn de dé top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa?

Waar ga jij dit jaar heen tijdens de zomervakantie? Kies je voor het warme weer in het zuiden van Europa, of geef je de voorkeur aan de natuur en cultuur van het oosten? Wellicht kies je zelfs voor een reis naar een bestemming buiten Europa! In de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa vind je de meeste populaire bestemmingen van Nederlandse vakantiegangers. Steeds vaker lijkt men de voorkeur te geven aan een mooie cultuur of natuur, in plaats van een hoge temperatuur. Dit zie je bijvoorbeeld aan het feit, dat Oostenrijk en Tsjechië in de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa staan.

Ook Nederland is opgenomen in de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa! Heb jij bijvoorbeeld al eens een bezoek gebracht aan het platteland in Groningen, de pittoreske dorpjes in Drenthe of de Friese meren? Nu het ook in Nederland steeds warmer is in de zomer, kun je hier prima vertoeven tijdens je zomervakantie.

Landen uit de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa

In de inleiding van dit artikel zijn al een aantal voorbeelden van landen uit de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa aangehaald. Hieronder vind je het complete lijstje, voor welke van de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa kies jij?

De top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa:

De meest opvallende landen in de top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa zijn wellicht Oostenrijk, Turkije en Tsjechië. Oostenrijk en Tsjechië waren voorheen nog nooit zo populair, doordat het hier vaak een stuk minder warm is dan in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. De klassering van Turkije is opvallend vanwege het dreigende terrorisme daar. Veel Nederlanders laten zich hier echter niet door afschrikken en blijven kiezen voor een all inclusive vakantie naar een van de vakantieresorts aan de Turkse kust, blijkt uit deze top 10 zomervakantie bestemmingen in Europa.

Verder is een Rhodos vakantie erg in trek. In het nabije verleden kwam Griekenland vaak negatief in het nieuws in het kader van de financiële crisis en de vluchtelingenstroom. Rhodos is ondanks deze feiten nog steeds de ideale zomerbestemming voor vele Nederlandse en Belgische toeristen.

Naast deze landen worden ook stedentrips steeds populairder, zowel in als buiten de zomervakantie. Populaire steden zijn bijvoorbeeld Praag, Wenen en Budapest.

nederland

7.Nederland

Natuurbeleving om de hoek

Een actieve vakantie in Nederland biedt meer mogelijkheden dan je denkt. Kijk door de ogen van een buitenlander naar ons land en je ziet een uniek deltagebied met eindeloze stranden, eilanden in het Europees natuurreservaat de Waddenzee, het beste fietspadennet ter wereld en enorm veel en goed bewegwijzerde wandelroutes. Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden waarmee een fietsvakantie, vaarvakantie of wandelvakantie gecombineerd kan worden. Een groot voordeel van een vakantie in Nederland: ver reizen hoeft niet.

Actieve vakantie

Bij SNP vind je een groot aantal ééndaagse activiteiten als workshops over fotografie, natuur of oriëntatie en natuurexcursies. Daarnaast is er een divers aanbod van wandelreizen, fietsreizen of gezinsvakanties voor drie of vier dagen, ideaal om even het drukke leven achter je te laten. Bijvoorbeeld in Twente, Achterhoek, Betuwe of Zuid Limburg. Maar ook als je wat langer op vakantie wil, kun je iets bij ons vinden: een zeiltocht over de Waddenzee of een fietstrektocht langs het Fietserpad bijvoorbeeld.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie