blog
De Tsarengoud Express

De Tsarengoud Express

Uw droomwens komt uit, u heeft een vakantie geboekt en gaat één van de meest fascinerende treinreizen ter wereld te gaan maken, De Tsarengoud Express route.

Een geweldige manier om in aanraking te komen met de Russische, Chinese en Mongolische cultuur en natuur. Deze trein reis vindt beperkt plaats, uitsluitend in de maanden, mei tot en met september. De enorme afstand van bijna 9000 meter legt u af in 15 dagen, een unieke reis want u doorkruist tijdens deze reis zeven tijdszones. Een ludieke gebeurtenis!

Voorbereidingen Tsarengoud Express route

Voordat u het vliegtuig neemt vanaf Schiphol richting Beijing vergt deze reis enige voorbereiding. Wees alert op het feit dat uw paspoort na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Ook heeft u, doordat u door drie landen reist ook meerdere visa nodig. Het is raadzaam om ook een bepaald bedrag mee te nemen in Amerikaanse dollars. In de trein bestaat de mogelijkheid om met Roebels, Euro’s en Amerikaanse dollars te betalen. En uiteraard is het vooraf inlezen op de komende excursies een must!

De trein

De Tsarengoud Express route loopt via de Trans Siberië spoorlijn. Deze luxe, nostalgische trein is goed ingericht en van alle luxe voorzien. De mogelijkheid bestaat om te kiezen tussen een zeer luxe privé coupé, met eigen toilet, douche en televisie tot een gedeelde coupé met daarbij ook een gedeelde wasgelegenheid. Voor een complete unieke ervaring boekt u de Nostalgic Cabin. In deze klassieke coupé waant u zich terug in de jaren 50. Tevens bestaat er de mogelijkheid om maaltijden te reserveren en worden er met regelmaat interessante lezingen gedurende de reis gehouden.

Bezienswaardigheden tijdens de reis

Onderweg kunt u ontspannen genieten van de mooiste landschappen die aan u voorbij glijden. De trein doet onderweg vele haltes aan waar u een bezoek kan brengen aan een tal van interessante bezienswaardigheden zoals Baikal-meer, de uitgestrekte graslanden, de Gobi-woestijn en Kazan.

Uiteraard het startpunt van deze reis de stad Beijing is een bezoek waard. Het laatste station Moskou is een geweldige afsluiter en na een bezoek aan onder andere de St. Basil’s Cathedral en Het Rode Plein kunt u terug kijken op een onvergetelijke, imponerende vakantie.

0