De 4 mooiste wildparken van Zambia

geplaatst in: blog | 0

Welke zijn de vier mooiste wildparken van Zambia ?

Zambia in Afrika staat bekend als land met de mooiste natuurgebieden en wildparken. Natuurlijk is heel Zuidelijk Afrika een deel van de wereld waar de meest indrukwekkende wilde dieren leven en waar je de mooiste safaritochten en -reizen kan maken. Zambia blijft hier zeker niet bij achter. Als jij een rondreis door Zambia gaat maken, dan mag je de vier mooiste wildparken van Zambia natuurlijk niet missen.

Kasanka National Park

Direct aan de zuidzijde van het Bangwelu Moeras ligt dit relatief kleine wildpark. Van alle grootwild dat in Zambia te vinden is leeft enkel de neushoorn niet in dit gebied. Je kan er dus optimaal wild spotten. Er leven bijvoorbeeld tropische krokodillen van een unieke soort en diverse bijzondere Sitatunga antilopen. Het is zeker de moeite waard om de wilde dieren te gaan spotten, maar ook de natuur is bijzonder. Er zijn meerdere evergreen bossen, es is een Miombo bos en er zijn prachtige moerasgebieden.

Lower Zambezi National Park

Tijdens je rondreis door Zambia kan je in het zuiden van het land de mooie Zambezi rivier vinden. Direct aan dit water kan je het Lower Zambezi National Park vinden. De rivier is al een bezienswaardigheid op zich, maar het oerwoud om het water heen is ook zeker adembenemend. Het park heeft een totaaloppervlakte van 4.000 km2 en zeker bij de gebieden waar water te vinden is kan je kennis maken met diverse wilde dieren. Er zijn een kleine 400 verschillende vogelsoorten te vinden en onder de wilde dieren vind je hier onder meer krokodillen, hyena’s, luipaarden en nijlpaarden. Er zijn diverse open en vrije lege vlakten te vinden aan de randen van het park. Centraal in het park is het vrij dicht bebost.

South Luangwa National Park

Dit enorme nationaal park is ruim twee keer zo groot als Lower Zambezi National Park. Het is zeker de moeite waard om dit wildpark te bezoeken tijdens je rondreis door Zambia. Krokodillen en nijlpaarden verzamelen zich graag langs de oevers van de wateren in het park en er zijn hier meer dan 400 vogelsoorten te vinden. Ook van de antilope zijn er veel soorten te vinden, waaronder de puku, reedbuck, kudu, impale en Liechtenstein’s Hartebeest.

Kafue National Park

Tijdens je rondreis door Zambia wil je het grootste wildpark van het land natuurlijk niet missen. Dit is Kafue National Park, het wildpark dat op de tweede plek staat van allergrootste wildparken van de hele wereld. Het park heeft een totaaloppervlakte van 22.400 km2. De natuur is hier bijzonder afwisselend en je kan er de meest bijzondere wilde dieren tegenkomen, zoals onder meer olifanten, krokodillen, nijlpaarden en bijzondere soorten antilopen, zoals de Lichtenstein’s Hartebeest en de Defassa Waterbuck. Ook hoef je niet gek op te kijken als je hier een leeuw of een cheeta tegenkomt. Vogelspotters kunnen hier meer dan 500 vogelsoorten vinden.

Leer Zambia echt kennen

Zambia is een prachtig land dat in niets te vergelijken is met Europese landen. Je moet het eigenlijk gewoon eens ervaren hebben. Vind jouw ideale rondreis door Zambia via Goedkoperondreis.com en reserveer jouw reis direct tegen de beste prijs om de vier mooiste wildparken van Zambia te gaan bezoeken.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Zambia

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175sawadeea-logo-300x175shoestringbaobab-300x175

Voor meer informatie over Afrika > Rondreizen Afrika

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van