blog
Dinnershows in Cancun

Dinnershows in Cancun

Leestijd 3 Minuten

Folkloristische balletten en dinnershows in Cancun

Wanneer de meeste reizigers aan Cancun denken, zijn de stranden en luxe resorts het eerste waar je aan denkt. Maar net als veel andere steden in Mexico, is Cancun de thuisbasis van een levendige lokale cultuur die musea, galerieën en theaters ondersteunt.

Een van de beste voorbeelden van de creatieve geest van Cancun is het Nationale Folkloristische Ballet van Mexico, een tientallen jaren oude productie die gewijd is aan de diverse geschiedenis van het land.

Georganiseerd als een dinershow met een open bar, biedt het folkloristische ballet van Cancun elke gast een avond vol lokale smaken en opwinding.

In de hotelzone van Cancun en de traditionele binnenstad die bekend staat als El Centro, kunnen bezoekers er ook unieke dans- en muziekuitvoeringen vinden in tal van restaurants, uitvoerende kunstcentra en zelfs op drukke straathoeken.

Ongeacht waar je de diverse uitvoerende kunstopties van Cancun opneemt, een dag doorgebracht tussen de getalenteerde dansers en muzikanten van de stad kan de ogen openen van elke nieuwsgierige reiziger.

De geschiedenis van het Nationale Folkloristische Ballet van Mexico

Opgericht in 1960 door een ondernemende ballerina, is het Nationale Folkloristische Ballet van Mexico lang een van de beste entertainmentopties van Cancun geweest. Al bijna vijf decennia combineert Silvia Lozano, de oprichter van het ballet, artistiek directeur en choreografe, invloeden zo divers als Mexicaanse geschiedenis en folklore, Europese ballettraditie en avant-gardistische kostuum die haar wereldberoemde show maken.

In 1977 werd het Nationale Folkloristische Ballet, nadat het geprezen werd voor het historische gezelschap van Lozano verspreid over het hele land, het officiële dansgezelschap van Mexico genoemd. In de jaren die volgden, reisde het ballet de wereld rond, bezocht het de vijf continenten en 30 landen, vergaarde ze prijzen en heel wat lovende recensies.

Kaartjes met dinnershow

Vandaag wordt het Nationale Folkloristische Ballet van Mexico elke doordeweekse avond gepresenteerd in het ultramoderne congrescentrum van Cancun. Bezoekers hebben er de mogelijkheid om kaartjes te kopen voor een dinnershow, waarvan de kostprijs een omvangrijke maaltijd omvat met smaken uit heel Mexico, open bar-privileges en fooi, of de uitvoering met een open bar.

Dinergasten worden er aangemoedigd om op tijd aan te komen voor een drankje, terwijl de maaltijden er meestal wat later worden geserveerd. De dagelijkse uitvoering start elke avond op een bepaald uur en omvat ongeveer 80 minuten traditionele en moderne dans, lokaal geïnspireerde muziek en deskundige verlichting en presentatie.

Mexicaanse restaurants met dansers en mariachi-bands

In het winkelcentrum Costa Blanca is er een Mexicaanse restaurant die vergelijkbare uitvoeringen gecreëerd heeft in een intieme setting. Elke avond bewegen de dansers en mariachi-bands er door de eetzaal, waardoor een feestelijke sfeer wordt gecreëerd die wordt geprezen door bezoekers van alle leeftijden.

Net als bij het Nationale Folkloristische Ballet van Mexico, zijn de uitvoeringen in dit Mexicaanse Restaurant gebaseerd op de rijke culturele tradities van het hele land en zijn ze voorzien van talloze interpretatieve historische dansen.

Teatro de Cancun

Omdat de populariteit van dinershows met ballet en andere culturele uitvoeringen de afgelopen jaren is toegenomen, zijn er nu verschillende restaurants en theaters in zowel de hotelzone van Cancún als in El Centro met vergelijkbaar amusement. Het meest opvallende is dat Xcaret een paar theaters herbergt die plaats bieden aan 6000 toeschouwers en bekend staat om complexe shows met live muziek, acrobaten en dansers. Degenen die op zoek zijn naar vers Mexicaans eten en traditioneel entertainment, willen misschien ook de uitvoeringen in Teatro de Cancun overwegen.

Entertainment in de straten van Cancun

Ondanks alle optredens in de restaurants en theaters van Cancun, is er ook buiten veel plezier te vinden. Het hele jaar door zijn er dansers en mariachi-bands te vinden op verschillende straathoeken in zowel de Hotel Zone als El Centro. In veel gevallen zullen bezoekers er dergelijke artiesten tegenkomen na het verlaten van de bovengenoemde theaters en restaurants.

Bijvoorbeeld, de binnenplaats van het Party Center Plaza dat gelegen is op slechts een korte loopafstand van het Cancun Convention Center, staat bekend als een hotspot voor traditionele Mexicaanse muziek. Vandaar dat toeristen, na getuige te zijn geweest van de elegante productie van het Nationale Folkloristische Ballet van Mexico, er kunnen genieten van de koele Caribische nachten en zelfs meer live-entertainment.

Een Mexicaanse sfeer opsnuiven tijdens je vakantie

Hoewel Cancun misschien bekend staat om de fijnere dingen, zijn er ook tal van manieren om de rijke culturele geschiedenis van Mexico elke nacht te ervaren. Van Cancun’s eigen internationaal erkende balletgezelschap tot de vele dinershows en straatoptredens, de Mexicaanse wortels van deze luxueuze stad zijn om bijna elke hoek te vinden.

Dé Mexico en Cancun specialisten:Booking.com

0
Goedkoperondreis.com