blog
Dit zijn de mooiste rondreizen in Duitsland

Dit zijn de mooiste rondreizen in Duitsland

Leestijd 2 Minuten

De pandemie zorgde er vorig jaar voor dat we eigenlijk niet naar het buitenland konden reizen. Inmiddels is dat in de meeste gevallen wel weer mogelijk, al gaat het natuurlijk steeds slechter met het aantal coronabesmettingen in Nederland. Als je volledig gevaccineerd bent zul je gelukkig alsnog naar Duitsland kunnen gaan in je auto die je hebt verzekerd via autoverzekering.nl. Zo is het in het land van onze oosterburen mogelijk om een rondreis te maken in je auto. Het afsluiten van je autoverzekering moet je dus wel doen voordat je één van de onderstaande rondritten maakt. 

Wijnroute

Duik in het hart van de met wijnranken begroeide heuvels, uitgestrekte bossen, schaakstukkastelen, met blauweregen gedrapeerde dorpen en thermale bronnen van de Pfalz, langs een van de oudste en mooiste toerroutes van Duitsland. Vanaf de Franse grens kronkel je naar het noorden langs deze eerbiedwaardige route door het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van Duitsland, dat gezegend is met een gematigd klimaat waarin amandelen, vijgen, citroenen en kiwi’s kunnen gedijen, en is bezaaid met vakwerk dorpen en kastelen. Deze route start in Schweigen-Rechtenbach en eindigt in Bockenheim an der Weinstrae, waardoor je in totaal zo goed als 100 kilometer moet afleggen in je auto.

Sprookjesroute

Misschien leef je nog lang en gelukkig! Je zult deze reis zeker gelukkig afsluiten, nadat je een prachtig deel van Duitsland hebt verkend en de echte verhalen achter de sprookjes van Grimms hebt geleerd. De Märchenstrasse (Sprookjesroute) is een van de populairste toeristische routes van Duitsland, met meer dan 60 haltes onderweg. Het bestaat uit steden, dorpen en gehuchten in vier staten en zijn allemaal geassocieerd met de werken van Wilhelm en Jacob Grimm. Je start deze rondreis in Hanau en eindigt het in Bremerhaven. Je zult dan ook wel even onderweg zijn, want dit is een route van maar liefst meer dan 700 kilometer. 

Alpenroute

Deze spannende rit slingert zich door de uitlopers van de Beierse Alpen, langs romantische kastelen, meren met drinkbaar zuiver water en hoge toppen waarvan de sneeuw het hele jaar door blijft liggen. De Alpenstrasse, zoals het in het Duits bekend staat, was de eerste toerweg van het land, daterend uit 1858. Een bonus van deze rondreis is de verscheidenheid, zo kun je hier kastelen bezoeken, boottochten maken en lekker picknicken. De Alpenroute start in Lindau en eindigt in Königssee, dus je moet precies 450 kilometer rijden in je vierwieler.

Lanenroute

Deze typische Duitse roadtrip, langs de lanen van het Harzgebergte en landelijke snelwegen van Midden-Duitsland, laat geen middel onbeproefd. Op deze magische lus door de gevarieerde natuurlijke schoonheid van de oude staten Saksen-Anhalt, Nedersaksen, Thüringen en Saksen word je verliefd op de opvallende dorpen Quedlinburg en Goslar, neem misschien een stoomtrein naar de top van een berg, zie waar Bach werd geboren en Goethe stierf, waak vanuit de Wartburg en denk na over de geschiedenis die geschreven is over de cultuurrijke steden Erfurt, Weimar, Dresden en Leipzig. Deze rondreis is erg lang, je zult namelijk meer dan duizend kilometer onderweg zijn. 

0