blog
Dubrovnik – De droombestemming voor GoT fans

Dubrovnik – De droombestemming voor GoT fans

Leestijd 3 Minuten

Maar weinig series die ooit zijn verschenen waren zo populair als HBO’s ‘Game of Thrones‘ ( GoT) . De indrukwekkende gebeurtenissen, de meeslepende drama’s tussen de rivaliserende families en de vele prachtige omgevingen, het zijn slechts enkele zaken die de reeks hebben gemaakt tot wat ze nu is. Het gebeurt bovendien niet vaak dat de omgevingen uit een dergelijk populair project zomaar binnen handbereik liggen.

Vaak moet je er voor naar zeer verre of minder vlot bereikbare bestemmingen zoals Australië of Nieuw-Zeeland, maar dat geldt niet voor Game of Thrones. Met name de parel van de Dalmatische Kust, Dubrovnik is een fantastische bestemming voor iedereen die de reeks een warm hart toedraagt. Op deze pagina vertellen we je graag welke hoogtepunten je als fan van Game of Thrones zeker niet mag missen en je zeker een stedentrip Dubrovnik kunt gaan boeken.

Jesuit Staircase

In eerste instantie is er ‘Jesuit Staircase’. Deze trappen werden gebruikt voor één van de meest iconische afleveringen uit het vijfde seizoen genaamd ‘Walk of Shame’. In deze scène moest Cersei Lannister naakt door de straten van King’s Landing lopen. Deze trappen met een barokke uitstraling zijn gelegen aan de zuidkant van het zogenaamde ‘Gundulic Square’.

St. Dominic Street

In verschillende afleveringen van Games of Thrones zijn market scènes terug te vinden. Het merendeel van deze scènes zijn opgenomen in St. Dominic Street, nabij het Dominicaanse klooster St. Dominic Street. Ze verbindt Ploče Gate met de hoofdstraat Stradun. Eén van de meest memorabele scènes die hier werd opgenomen is deze waarin Tyrion en Bronn getuige zijn van een speech die wordt gegeven in het tweede seizoen. In het vijfde seizoen loopt Cersei ook naakt door St. Dominic Street.

Ethnographic Museum Rupe

Los van het feit dat dit museum eigenlijk door elke toerist bezocht zou moeten worden werd niet alleen het gebouw zelf, maar ook haar omgeving gebruikt in verschillende afleveringen van Game of Thrones. Het exterieur deed bijvoorbeeld dienst als herkenningspunt voor het bordeel van Petyr Baelish. Het was hier dat Tyrion Lannister in het vierde seizoen Oberyn Martell heeft ontmoet. Het residentiële gebied welke dichtbij het museum is gelegen heeft bovendien dienst gedaan als decor voor de naakte wandeling die de ‘High Septon’ heeft gemaakt in het vijfde seizoen onder druk van de ‘Sparrows’.

Ploče Gate

De Oostelijke ingang van het oude centrum van Dubrovnik genaamd ‘Ploče Gate’ vindt haar oorsprong terug aan het einde van de veertiende eeuw. Boven de ingang is bovendien een beeld terug te vinden van Sveti Vlaho, de patroonheilige van Dubrovnik. Cersei Lannister gaat over de brug in de Red Keep na afloop van haar ‘Walk of Shame’ aan het einde van het vijfde seizoen van de reeks. De Red Keep komt uiteraard doorheen de reeks ook nog heel wat andere keren in beeld.

Rector’s Palace

Tot slot is er nog het niet te vergeten ‘Rector’s Palace’. Het betreft hier de residentie van de ‘Spice King’ in Qarth. De meest bekende scène welke hier is opgenomen is uiteraard degene waarin Daenerys Targaryen de Spice King of Qarth verzoekt om haar leger over de Narrow Sea te loodsen. Zou je graag nog meer herkenbare punten in deze omgeving willen ontdekken? Breng dan zeker een bezoekje aan het nabijgelegen eiland ‘Lokrum’. Hier werden er door de crew namelijk onder meer verschillende havenscènes gefilmd.

Het spreekt voor zich dat Dubrovnik niet voor alle scènes als decor werd gebruikt. Toch is een bezoek aan deze stad in het prachtige Kroatië voor fans van de reeks eigenlijk een absolute must. Je zal er tal van bekende bouwwerken en omgevingen tegenkomen die je zo terug in de serie zullen zuigen. Daar komt bij dat Dubrovnik in haar geheel sowieso een zeer indrukwekkende stad is met prachtige uitzichten, belangrijke gebouwen en bovendien ook nog eens lekker eten en geweldige hotels. Dit alles maakt een uitstapje naar een Dubrovnik voor elk reis- en Game of Thrones liefhebber een absolute aanrader.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dubrovnik.

0
Goedkoperondreis.com