blog
Duiken in Hurghada

Duiken in Hurghada

Leestijd 4 Minuten

Ontdek de betoverende wereld onderwater en ga duiken in Hurghada in de Rode Zee

Hurghada in Egypte kent een hectische sfeer met veel grote resorts en marktpleintjes. De stad Hurghada is de grootste en oudste stad aan de Rode Zee en heeft een lengte van zo’n 40 kilometer. Hurghada ligt op zo’n vijf uur rijden vanaf Caïro en heeft 50.000 inwoners. Het is een typische Egyptische stad; druk, lastig en slecht georganiseerd. Het doel van Hurghada is niet om een mooie stad te worden. De stad kent een groot uitgaansgebied, veel hotels en restaurants, grote winkelgebieden en mooie kindvriendelijke stranden.

Duiken in Hurghada

Wijken in Hurghada

Hurghada is onder te verdelen in drie delen: el-Dahar, Sigala en New Hurghada. De goedkopere winkels en hotels vind je in el-Dahar. Cafés, restaurants en nachtclubs zijn er in overvloed in de wijk Sigala en de grote hotelcomplexen vind je in New Hurghada. Je kunt eenvoudig van de ene naar de andere wijk lopen, echter in de zomerzon kan de hitte je wel opbreken.

Je kunt altijd een minibusje nemen, die voor ongeveer 1 EGP heen en weer rijdt tussen de verschillende wijken. Sigala en el-Dahar lijken wel een beetje op elkaar. Beide wijken zijn goed georganiseerde vakantiegebieden. De beide wijken worden doorkruist door de hoofdstraat; Sheraton Road. De meeste restaurants en nachtclubs liggen in de wijk Sigale.

Duiken in Hurghada

In el-Dahar vind je veel marktplaatsen en souvenirwinkeltjes. In de wijk New Hurghada liggen gigantische resorts; het zijn net dorpen. Je kunt bij de meeste hotels een duikbootexcursie of off-the-road-excursies boeken. Ook kunnen de duikers vanuit hier mooie duikplekken gaan ontdekken.

Beach party

De stranden van Hurghada worden ’s avonds omgetoverd tot zachte, warme dansvloeren. Duizenden mensen brengen hier, al feestend, de nacht door. Het is in deze stad elke dag feest, vooral in de wijk Sigala. Behalve de beach partys zijn er ook grote nachtclubs te vinden, ook in Sigala. Wat dat betreft is Sigala de plek waar het meeste te doen is. Sigala kent ook nog gigantisch veel barretjes. Hurghada is niet de mooiste stad van Egypte. En Egypte kent mooiere plekken waar je kan duiken dan rond deze stad. Maar wat betreft het nachtleven is er geen enkele stad die zich kan meten met Hurghada.

Duiken in Hurghada

Je kunt in Egypte duiken op een aantal verschillende manieren. Zo heb je de mogelijkheid om voor ongeveer een week op een duikersboot te verblijven, die alleen aan wal komt voor benzine en voor een voorraad eten in te slaan. Deze liveaboards zijn alleen geschikt voor duikers met veel ervaring. Voor de meeste soorten duiken is een duikcertificaat verplicht; een ‘Advanced Open Water’. Heb je minder ervaring, dan kun je zo’n certificaat halen tijdens een liveaboard. Of je probeert het aantal duiken te halen dat nodig is voor het zwaardere duiken.

Als je niet vanaf een boot wilt duiken, kun je naar Sharm el-Sheikh. Hier ligt het rif vlakbij de kust. Ook kun je naar Marsa Alam gaan, dit is een nog niet zo ontwikkelde duikbestemming. Maar hier komen alleen duikers met veel ervaring. Als je in gezonde toestand bent, dan kan je in zo’n 5 dagen een erkend duikcertificaat halen. Heb je deze niet, dan mag je niet duiken in de Rode Zee.

Duiken in Hurghada

Let, bij het kiezen van een duikcentrum, op dat de veiligheid 100% gegarandeerd is. Eventueel kun je voordat je op vakantie gaat vanuit thuis een duikreis boeken via een reisbureau. Bij Sharm el-Sheikh en Hurghada kan het erg druk zijn. De meeste ervaren duikers kiezen daarom voor de koraalriffen bij Fury Shoals of Elphinstone Reef.

Duiken met haaien

Wrakduiken is alleen geschikt voor duikers met veel ervaring. De meeste deelnemers aan een beginnerscursus dromen van een ontmoeting met een haai. Bij het wrak ‘Thistlegorm’ heb je de kans om tijdens het duiken een paar haaien te zien. In de beginnersgroep zitten veel verschillende mensen. Van gepensioneerden tot tieners. Velen maken gebruik van het feit dat je binnen vijf dagen een certificaat kunt halen.

Niet iedereen droomt ervan om een haai te ontmoeten. Maar met meer dan veertig verschillende soorten haaien in de Rode Zee heb je een grote kans om in de buurt van een haai te komen. De beste tijd om een haai te spotten is de zomerperiode. De haaien zijn banger voor jou dan andersom. Het is vrij moeilijk om dicht in de buurt van een haai te komen. Meestal zijn ze binnen no time uit het zicht. Als de haaien een duiker het water horen inspringen, zwemmen ze vrijwel meteen weg. Je hebt daarom, als snorkellaar of als duiker, veel geluk als je toch een haai ziet.

 

TIP: Als je een ervaren duiker bent kun je ook duiken op de Cocoseilanden

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte

 

 Booking.com

0