• Dundee
  • Dundee
  • Dundee
  • Dundee
  • Dundee
  • Dundee
  • Dundee

Dundee, een ondergewaardeerde Schotse topper

geplaatst in: blog | 0

Wie Schotland zegt denkt meer dan waarschijnlijk in eerste instantie aan namen zoals ‘Glasgow’ en ‘Edinburgh’. Ondanks het feit dat het hier uiteraard gaat om twee toeristische toppers van formaat heeft het prachtige Schotland nog heel wat meer te bieden. Zo is er bijvoorbeeld ook nog de bruisende stad ‘Dundee’.

De voormalige havenstad biedt haar bezoekers niet alleen een gezonde dosis cultuur, maar ook heel wat vertier. Dit geldt bovendien zowel voor jong als oud. Zo heeft Dundee door de jaren heen vooral bekendheid weten te verwerven door de ‘Dundee Dragon’. Heb jij ook jouw hart verloren aan Schotland en wil je graag meer ontdekken dan alleen maar Glasgow en Edinburgh? Dan laten we je op deze pagina graag kennismaken met het verrassende ‘Dundee’!

Uitbouw van toeristische infrastructuur

In het bijzonder de voorbije jaren kon er worden vastgesteld dat Schotland zich als toeristische bestemming haast meer dan ooit in de kijker heeft weten te zetten. Heel wat mensen die het land bezoeken zijn het er dan ook over eens dat dit één van de mooiste plaatsen op onze planeet is. Schotland kenmerkt zich niet alleen door de prachtige Hooglanden, daarnaast is er het whisky erfgoed en barsten de steden van de sfeer en gezelligheid.

Het slechte weer? Dat neem je dan maar voor lief! Niet alleen Schotland in het algemeen, maar ook verschillende steden hebben er de voorbije jaren alles aan gedaan om zichzelf op toeristisch vlak meer te gaan profileren. Dit geldt zeker ook voor Dundee. Zo was er bijvoorbeeld het ‘Waterfront Plan’ welke niet alleen heel wat nieuwe, leuke hotels met zich mee heeft gebracht, maar ook fantastische restaurants. Dit alles heeft er voor gezorgd dat Dundee op vandaag meer dan ooit een meer dan te overwegen bestemming is voor jouw vakantie in Schotland.

De bezienswaardigheden van Dundee

Dat Dundee in Schotland zolang onder de toeristische radar is gebleven mag best verbazen. Niet alleen zijn er verspreid over de stad tal van verschillende bezienswaardigheden terug te vinden, daarnaast spreekt het voor zich dat er in de omgeving ook heel wat prachtige kastelen zijn gevestigd. Ben jij ook benieuwd naar al het moois dat Dundee op cultureel en historisch vlak voor jou in petto heeft? Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden alvast even voor jou op een rijtje gezet door middel van het hieronder terug te vinden overzicht.

St. Mary’s Tower

Eén van de belangrijkste bouwwerken van Dundee is de ‘St. Mary’s Tower‘. Het betreft hier een vijftiende eeuwse gotische kerk welke na afloop van de Tweede Wereldoorlog deels werd gerestaureerd. De St. Mary’s Tower kenmerkt zich niet alleen door een robuuste, maar ook door een opvallende uitstraling. In het verleden is de toren voor Dundee van groot belang geweest voor de stad. Zo heeft ze niet alleen dienst gedaan als belfort, maar ook als klokkentoren en zelfs als gevangenis. De toren beschikt over een hoogte van 49 meter. Wil je kunnen vertoeven in het hoogste deel van de toren? Dan moet je daarvoor wel een klim van 232 treden over hebben.

Cox’s Stack

De St. Mary’s Tower is niet de enige bezienswaardige toren welke je aan zal treffen in Dundee. Een ander opvallend bouwwerk luistert naar de naam ‘Cox’s Stack’. Het betreft hier een toren welke beschikt over een hoogte van 85 meter en werd gebouwd in het jaar 1866. Het ontwerp van de toren zou zijn afgeleid van een Italiaanse campanile. De toren is eigenlijk de schoorsteen van een voormalige textielfabriek welke eigendom was van de in Schotland bekende familie ‘Cox’. De eigenaar werd door de jaren heen heel toepasselijk de ‘Jute Baron’ genoemd. De enorme lengte waar Cox’s Stack over beschikt zorgt er voor dat ze dienst doet als één van de opvallendste kenmerken van Dundee. Ze is dan ook vanuit heel Dundee te zien.

Mains Castle

Wie Schotland zegt denkt natuurlijk meteen aan statige kastelen. Dat is niet anders voor Dundee. Een kasteel dat je absoluut niet over het hoofd mag zien luistert naar de naam ‘Mains Castle’. Dit prachtige, zestiende eeuwse kasteel is terug te vinden in Dundee’s Caird Park. De toren van het kasteel telt in totaal zes verdiepingen. Op verschillende plaatsen zowel in als rondom het kasteel zijn data terug te vinden evenals initialen die betrekking hebben tot het moment waarop de toren is gebouwd evenals de personen die daarvoor verantwoordelijk waren. Voor de oorsprong van Mains Castle moeten we terug in de tijd naar het jaar 1582. Op vandaag wordt het kasteel onder andere verhuurd voor het sluiten van huwelijken.

McManus Galleries

Dundee staat algemeen bekend als één van de meest interessante kunststeden van Schotland. Dat is grotendeels het gevolg van de aanwezigheid van de ‘McManus Galleries’. In het pand waar de galerie is gevestigd is ook een interessant museum met natuurhistorische collecties terug te vinden. De McManus Galleries komen van de hand van ‘George Gilbert Scott’. Dit is voor veel mensen ongetwijfeld meteen een extra reden om dit pand te ontdekken. Gilbert Scott staat namelijk bekend als één van ‘s werelds meest toonaangevende restaurateurs van historische gebouwen die zullen worden ingezet voor andere doeleinden. De McManus Galleries zijn terug te vinden aan het Albert Square.

Mills Observatory

Op de top van de zogenaamde ‘Balgy Hill’ is een leuk park terug te vinden waar ook het ‘Mills Observatory’ in is gevestigd. Dundee is door de jaren heen uitgegroeid tot een populaire en interessante locatie voor mensen die er van houden om de hemel en het heelal te observeren. Dit is grotendeels het gevolg van de inspanningen die ‘John Mills’ op dit vlak heeft geleverd. Hij was namelijk de eerste inwoner van Dundee die er voor heeft gekozen om vanuit deze locatie het heelal te bestuderen. Het was dan ook Mills die verantwoordelijk was voor de oprichting van het eerste observatorium op de helling van ‘Dundee Law’. Al snel wist Mills de gemeente er echter van te overtuigen om een groter observatorium te laten bouwen. Deze luistert op vandaag dus naar de naam ‘Mills Observatory’. Het bouwwerk is uiteraard meteen te herkennen aan de opvallende koepel welke zich op het dak bevindt.

Law Hill

Het wordt bezoekers van de stad Dundee altijd warm aanbevolen om ook even ‘Law Hill’ te ontdekken. Op de top van deze heuvel is een oorlogsmonument terug te vinden welke werd gebouwd ter ere van de gevallen slachtoffers tijdens zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog. Wat veel mensen niet weten is dat het monument is terug te vinden op de top van een oude vulkaan. Op verschillende momenten in het jaar wordt er voor gekozen om een vlam aan te steken in de top van het monument. Deze traditie vindt plaats op verschillende herdenkingsdagen. De locatie van het monument zorgt er voor dat ze vanuit alle uithoeken van de stad is te aanschouwen.

Winkelen in Dundee

Bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt dat cultuurliefhebbers in Dundee zonder meer hun hart kunnen ophalen. Dit geldt echter ook voor zij die graag uit winkelen gaan. Ondanks het feit dat Dundee niet bijzonder groot is, is het in de praktijk wel zo dat er wel heel wat leuke winkels zijn terug te vinden. Dit geldt in het bijzonder voor de zogenaamde ‘High Street’, toch wel de bekendste straat van Dundee.

Je vindt hier bovendien niet alleen uitnodigende winkels terug, maar ook gezellige restaurants en fijne terrasjes (tijdens de zomermaanden). Wil je tijdens jouw verblijf in Schotland graag wat kledingstukken van bekende, Britse winkels in huis halen? In dat geval is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de zogenaamde ‘Overgate Mall’. Je vindt hier niet alleen namen in terug zoals Boots en Topshop, maar ook Primark, New Look evenals River Island.

Niet alleen aan de High Street van Dundee kan je leuke winkels terugvinden. Ga ook zeker eens op verkenning langs de kleine zijstraatjes. Je treft hier in het bijzonder leuke concept stores aan van plaatselijke designers welke de nieuwste ontwerpen aanbieden. Je vindt in de zijstraatjes van de High Street lang niet alleen maar concept stores terug, maar ook kleine kaaswinkeltjes evenals zelfs vintage platenzaken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil je het ontdekken van culturele toppers graag afwisselen met een bezoek aan een aantal leuke winkels? Ook dat is in Dundee absoluut geen enkel probleem!

Dundee; een verrassend veelzijdige bestemming in Schotland

Steeds meer mensen die naar Schotland afreizen kiezen er voor om een soort van rondreis te maken. Dat is ook aan te bevelen, want verspreid over dit land zijn er werkelijk heel wat prachtige locaties terug te vinden. Buiten Glasgow en Edinburgh is ook Dundee beslist een plaats die je niet over het hoofd mag zien. Je treft er een prima toeristische infrastructuur aan en bovendien zijn er ongelofelijk veel interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Tel daar ook nog eens de mooie omgeving bij op en het mag duidelijk zijn dat je ook in Dundee heel wat onvergetelijke momenten kan beleven.

Onderstaande touroperators bieden reizen aan naar Schotland

tui-logo-2kras-logo-300x175oadnatuurlijkreizenvoigtpharos-300x175sawadeea-logo-300x175lidl-logo-300x175
Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie