blog
Een citytrip naar Lissabon in de lente

Een citytrip naar Lissabon in de lente

Een bezoek aan de stad Lissabon is zeker de moeite waard in de lente (april of mei). Dit komt doordat het weer in Lissabon aangenaam is in de lente en er veel te zien en te doen is in de stad. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de populaire Belem-toren bekijken of een of meer van de vele musea bezoeken.

Ook is het mogelijk om een wandeling door het historische centrum van Lissabon te maken of door een van de vele parken te slenteren. Voor een ontspannen dagje uit kunnen bezoekers ook een boottocht maken langs de kust van Lissabon. Er zijn vele tourbedrijven die dergelijke tours aanbieden.

Een citytrip naar Lissabon in de lente is ideaal. De temperatuur is dan aangenaam (18-20 graden) en ideaal om de stad te gaan bezoeken.

Lissabon is een zeer populaire bestemming voor een citytrip en dat is niet voor niets! De Portugese hoofdstad heeft namelijk alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Lissabon is een levendige stad met veel mooie bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en goede restaurants. Daarnaast is het een betaalbare stad waar je heel veel kunt doen. Wil je weten wat je allemaal kunt doen tijdens een citytrip naar Lissabon? Lees dan snel verder!

Wandel door het historische centrum

Eén van de leukste dingen om te doen in Lissabon is door het historische centrum te wandelen. In het centrum vind je namelijk veel bezienswaardigheden die je niet mag missen. Denk bijvoorbeeld aan de Praça do Comércio, het mooie plein dat aan de rivier de Tajo ligt. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Ook het kasteel van São Jorge is een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Dit kasteel ligt boven op een heuvel in het centrum en vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over Lissabon.

Lissabon is een schitterende stad die zeker een bezoek waard is. Het is een stad die je kunt verkennen door simpelweg een wandeling door de straten te maken. Je kunt de prachtige architectuur bewonderen en genieten van de sfeer.

Een citytrip naar Lissabon in de lente

Bezoek een van de vele parken

Lissabon heeft veel groene parken waar je tijdens je citytrip heerlijk kunt ontspannen. Een van de mooiste parken is het Parque Eduardo VII. Dit park ligt in het hartje van de stad en heeft een groot grasveld, een mooie fontein en een aantal beelden.

Verblijf en vlucht op tijd boeken

Lissabon is een geweldige plek om in de lente te bezoeken, vanwege het aangename weer en de levendige sfeer. Er is veel te zien en te doen, van het verkennen van de historische wijken tot het genieten van de heerlijke Portugese keuken.

De stad heeft veel te bieden, zoals heerlijke wijnen, lekker eten en een unieke cultuur. Er zijn ook vele mooie plekken om te verkennen, zoals het Castelo de São Jorge en de Santa Justa-lift. Let wel op, want Lissabon kan in de lente erg druk zijn, dus boek jouw hotels en vluchten op tijd.

Het weer in Lissabon in de lente

Wanneer je naar Lissabon gaat in de lente, kun je verwachten dat het weer aangenaam is. De temperaturen in Lissabon in april en mei liggen meestal tussen de 18 en 25 graden, dus je kunt lekker buiten zitten en genieten van de zon. Er is ook weinig kans op regen in Lissabon in de lente, dus je hoeft je geen zorgen te maken over natte voeten. Dit maakt Lissabon de perfecte bestemming voor een vakantie in de lente!

LISSABON Vandaag het weer in Lissabon

0