• huurauto op vakantie

Een huurauto op vakantie

geplaatst in: blog | 0

Een huurauto op vakantie: De do’s en don’ts

Je gaat op vakantie en je wilt een huurauto tijdens je verblijf. Waar moet je op letten? Hoeveel gaat het je kosten? Zijn de regels anders dan in Nederland? Hieronder lees je een overzicht van antwoorden op deze vragen.

Handig om je huurauto vanuit Nederland te regelen?

Misschien hangt het er van af waar je naartoe gaat of je van tevoren of ter plaatse de huurauto regelt. Wel kan het belangrijk zijn hier goed over na te denken. Wil je zeker zijn van een auto? En moet deze auto bepaalde extra’s hebben, zoals een kinderstoel, airco of navigatie? Dan raad ik je aan om vooraf een auto te boeken. Vanuit je stoel in huis kun je verschillende prijzen met elkaar vergelijken om te kijken wat de beste optie voor je is. Ook kan het schelen dat je de afspraken in het Nederlands maakt, dus beter begrijpt waar je aan toe bent. Regel je ter plekke een huurauto? Lees dan goed de huurovereenkomst en verzekeringen.

Welke documenten overleg je bij je huurauto op vakantie?

Als je een huurauto wilt moet je een geldig rijbewijs hebben. Met je Nederlandse rijbewijs kun je in Europa overal rijden. Buiten Europa wordt echter vaak, naast je rijbewijs, om je identiteitskaart en creditcard gevraagd. Bovendien is er vaak een leeftijdsvereiste en zoveel jaar in het bezit van je rijbewijs. Controleer dit goed voordat je een auto huurt.

Controle van de huurauto bij afhalen en inleveren

Voordat je een huurauto afhaalt bij het verhuurbedrijf is het van belang dat je de auto goed controleert. Controleer op eventuele schade, maak er foto’s van, zodat dit niet op jou verhaald kan worden. Doe dit voordat je iets ondertekent. Mocht er schade zijn, laat de verhuurder dit opnemen in het contract, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Let hier ook op als je de auto inlevert. Loop alles na of het klopt zoals je hem weer opgehaald hebt. Vraag ook naar de voorwaarden bij inleveren met betrekking tot tijd. Wat als je de auto een uur later inlevert? Waar zit je dan aan vast?

Huurcontract van je huurauto

Heel erg belangrijk is om het huurcontract van je huurauto goed te lezen. Het is van belang om te weten welke auto je huurt, hoe lang je deze huurt, welke verzekeringen erbij zitten en welke niet, hoeveel kilometer je mag rijden met de auto. Bovendien is het handig om te weten wat precies de voorwaarden zijn en of je landgrenzen mag passeren. Ook staat hier in of de auto al eventuele schade is en de huursom. Wees hier op voorbereid en controleer goed alle gegevens voordat je tekent. Als je in Nederland al een auto huurt voor in het buitenland, zorg dan dat je in het buitenland niet nog meer verzekeringen aanneemt, die je in Nederland al afgesloten hebt. Als je weet wat je hebt ondertekend, kom je niet voor verrassingen te staan.

Technische problemen met je huurauto?

Heb je technische problemen of is er iets anders met de auto? Neem dan altijd direct contact op met de verhuurder. Alle contactgegevens staan op het contract wat je gekregen hebt. De verhuurder moet het oplossen, maar dat kan even tijd kosten. Hij kan de auto laten repareren of voor vervanging zorgen. Als je geen contact opneemt met de huurder, kan dit voor problemen zorgen. De kans is groot dat je zelf moet opdraaien voor de (reparatie)kosten. Eventueel kun je bij de verhuurder een vergoeding vragen als je de auto één of meerdere dagen niet hebt kunnen gebruiken. Dit geldt alleen in geval van technische mankementen en niet door eigen schuld.

Hoe betaal je de huurauto?

Vaak kun je alleen een auto huren als je in het bezit bent van een creditcard. Een creditcard staat namelijk garant voor jou, voor borg, het eigen risico, eventuele schade die aan de auto wordt toegebracht, verkeersboetes en noem maar op. Spreek van te voren met de huurautomaatschappij af hoe lang ze een ‘reservering’ op je creditcard houden, zodat er niet ten onrechte na deze duur nog geld van je rekening wordt afgeschreven.

Je hebt zo een idee gekregen waar je aan moet denken als je een huurauto wilt voor tijdens je verblijf. Hopelijk helpt je dit om je goed voor te bereiden bij het uitkiezen van een auto.

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie