blog
Een onvergetelijke rondreis door Bolivia

Een onvergetelijke rondreis door Bolivia

De unieke natuur van Bolivia

Rondreizen door Bolivia zal je veel mooie foto’s opleveren. Niet alleen kan je in dit land prachtige steden en unieke bezienswaardigheden vinden, maar je kan er ook een adembenemende natuur gaan ontdekken. In het land zijn meerdere indrukwekkende nationaal parken en natuurgebieden te vinden die je zeker eens zou moeten gaat bewonderen. De volgende stukjes Boliviaanse natuur mag je zeker niet overslaan.

Amboró National Park

In het Boliviaanse centrale deel kan je dit prachtige nationaal park vinden, waar maar liefst een ruime 800 vogelsoorten te spotten zijn. Er bestaat in dit nationaal park een enorme biodiversiteit, vooral omdat het gebied is ingesloten tussen de Chaco woestijn, het Amazonegebied en de Andes. Natuurlijk komen er diverse bijzondere diersoorten voor die je kan tegenkomen, zoals bijvoorbeeld de ocelot.

Nationaal Park Noel Kempff Mercado

In het Amazonegebied zijn natuurlijk prachtige natuurparken te vinden. Tot de mooiste, grootste en meest ongerepte natuurparken in dit gebied behoort ook Nationaal Park Noel Kempff Mercado. Dit nationaal park is te vinden in het oosten van het land en is zeker de moeite van een trip waard. Dit regenwoud biedt plaats aan meer dan vierduizend vaatplantsoorten en tal van unieke jungleplanten die je bijna nergens anders tegenkomt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel verschillende diersoorten in het nationaal park te vinden, zoals onder meer brulapen, tapir, miereneters en jaguars. Het is zeker ook aan te raden om een bezoek te brengen aan de Ahlfeld en de Arco Iris watervallen, want deze behoren beide tot de meest indrukwekkende watervallen van heel het continent.

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is meer dan 7000 vierkante kilometer spierwit oppervlak. We hebben het hier namelijk over een bizar grote zoutvlakte die nergens anders ter wereld zo indrukwekkend en opvallend is. Het meest indrukwekkende aan deze zoutvlakte is wel dat je daadwerkelijk de ronding van de aarde kan zien door het witte oppervlak, en dit is vrijwel nergens ter wereld mogelijk. Tussen november en april vindt in Bolivia het regenseizoen plaats, waardoor de zoutvlakte zich vormt in een reusachtige spiegel. Ook dit is een onvergetelijke en vooral ook heel bizarre ervaring.

Los Vulcanes

Een zeer dichte jungle met meer dan honderd verschillende soorten orchideeën en een diversiteit aan bromelia’s, onderbroken door imposante rotsen en complete rotspartijen. Dit is wat je kan vinden in natuurgebied Los Vulcanes. In dit tropische regenwoud zijn uiteraard ook weer tal van unieke vogelsoorten te vinden.

Carrasco National Park

Dit is met stipt het meest natte nationaal park van het hele Amazonegebied. Het is er niet zomaar nat, maar werkelijk kletsnat. Dit is voor veel dieren natuurlijk een ideale leefomgeving. Zo kan je in dit park enkele vogelsoorten vinden die nergens anders in het hele Amazonegebied voorkomen.

Een onvergetelijke rondreis door Bolivia

Bolivia heeft nog veel meer te bieden, aan natuurgebieden en nationaal parken, maar ook aan bezienswaardigheden en bijzondere diersoorten. Een rondreis door Bolivia zal je zeker niet meer vergeten.

Vergelijk direct alle reizen naar Bolivia:

0