blog
Een vakantiehuis met sauna huren

Een vakantiehuis met sauna huren

Leestijd 2 Minuten

Waarom juist nu een vakantiehuis met sauna huren een goed idee is. Nu we minder mogelijkheden hebben een  vakantie buitenland en verre rondreis te boeken, is een vakantie in eigen land  een goed alternatief. Maar dan willen we wel iets “bijzonders” huren. Een vakantiehuis met sauna op de Waddeneilanden of in Zuid-Limburg bijvoorbeeld.  Een vakantiehuis met jacuzzi is zeker ook aantrekkelijk. Waar kan je dit type vakantiehuis huren en waar moet je op letten?

Vakantiehuis met Finse of infraroodsauna huren

Je heb 2 typen vakantiehuizen met sauna. Dat is het vakantiehuis met infraroodsauna of het huis met Finse sauna. In de nieuwe generatie wellness vakantiehuizen wordt veelal een infraroodsauna ingebouwd. In de meer traditionele vakantiehuizen vind je de Finse sauna. Dat is meestal een hout gestookte sauna welke voor 1 á 2 personen geschikt is. Volgens de kenners geeft een Finse sauna een meer weldadige warmte en kan je het langer in de sauna “volhouden”. Als je een vakantiehuis met Finse sauna in Nederland wilt huren, kan je dat bijvoorbeeld doen als “Natuurhuisje”. Dat zijn, zoals de naam al zegt, huisjes midden in de natuur.

Een vakantiehuis met jacuzzi of hottub huren.

In een vakantiehuis verblijven met jacuzzi of hottub, is ook genieten van wellness. Net zoals bij de sauna zijn er ook verschillende soorten jacuzzi’s en hottubs. Bij een vakantiehuis met jacuzzi  heb je de keuze uit een buiten jacuzzi of binnen jacuzzi. Het maakt nogal een groot verschil of je kunt relaxen in een jacuzzi in de tuin of in de vakantiewoning of villa. De meeste mensen kiezen voor een huisje met jacuzzi in de tuin. Hetzelfde onderscheid heb je met de hottub. Ook hier kan je kiezen tussen een binnen faciliteit of buiten hottub. Het is met name de beleving die een groot verschil maakt. Een wellness faciliteit in de tuin geeft gewoon een heel ander vakantiegevoel dan zo een voorziening in de vakantiewoning.

Particulier vakantiehuis of vakantiepark?

Tenslotte heb je nog een andere keuzemogelijkheid. Je kunt een wellness verblijf op een vakantiepark huren of een particuliere vakantiewoning met sauna, jacuzzi of hottub reserveren. De verschillen tussen de beide typen accommodaties zijn groot. Bij een verblijf in een particulier vakantiehuis met sauna of jacuzzi heb je doorgaans meer privacy en vaak de beschikking over faciliteiten die je niet met anderen hoeft te delen. Bij een wellnes vakantiehuis of bungalow op een vakantiepark zijn de faciliteiten meestal gemeenschappelijk en heb je te maken met de voor- en nadelen van een park. Een groot voordeel van een park kan zijn dat het over een binnenzwembad, Turks Stoombad en restaurant beschikt en je ook bij mindere weeromstandigheden kunt relaxen en genieten van wellness. Een park met indoorspeeltuin is natuurlijk ideaal voor een vakantie met kinderen.

Last minute vakantiehuis met sauna of jacuzzi boeken?

In deze tijd van het coronavirus wachten veel mensen met het boeken van hun vakantie totdat zeker is wat de mogelijkheden zijn. Een last minute vakantie boeken kan daarom extra aantrekkelijk zijn. Het is meestal ook mogelijk een last minute met sauna of jacuzzi te boeken. In het geval een vakantie naar het buitenland ook weer mogelijk wordt. Ook in het buitenland zijn wellness vakantieverblijven te huur.

0
Goedkoperondreis.com