Festivals op Jamaica

geplaatst in: blog | 0

De perfecte vakantiebestemming is Jamaica, dit Caribische eiland heeft voor iedereen wel wat in petto. Ga lekker aan het strand liggen, maak een dagexcursie naar één van de bijzondere plaatsjes of bezoek één van de vele festivals op Jamaica. De wereldberoemde muzikant Bob Marley komt uit Jamaica en ook daar zijn nog meer dan genoeg sporen van te vinden. Wij hebben de leukste festivals voor onze lezers op een rijtje gezet:

Reggae Sumfest

Het Reggae Sumfest is het allergrootste concertfestival van het land en wordt jaarlijks georganiseerd. In de derde week van juli komen er duizenden bezoekers naar dit festival in Montego Bay toe. Het festival bestaat onderhand alweer 23 jaar en kent ten alle tijden een geweldige line-up. De grootste artiesten ter wereld treden hier graag op.

Jamaica Jazz and Blues Festival

Het laagseizoen in Jamaica moest gepromoot worden, er kwamen in die periode te weinig toeristen naar het eiland toe. Daarom werd het Jamaica Jazz and Blues Festival georganiseerd en met succes. Het festival was een idee en productie van ‘Air Jamaica’, dat hoopte op deze manier meer vliegtickets te verkopen. De eerste editie van dit festival was in de koude maand november en trok rond de tweeduizend personen naar het eiland. De edities die daarop volgde werden gehouden in januari, als de temperatuur wat aangenamer werd. Al twaalf jaar lang is dit festival uitverkocht, rond de dertigduizend bezoekers per editie.

Boston Jerk Festival

Reis af naar het plaatje Boston Bay, dit ligt in de regio Portland. Hier wordt jaarlijks het Boston Jerk Festival gehouden. Dit festival staat in het teken van heerlijke pittige gerechten, met als specialiteit vis. Dit festival begint al vroeg, rond de middagklok en duurt tot laat op de avond. De beste lokale artiesten trede hier jaarlijks op en zorgen voor een geweldige sfeer.

Portland Marlin Tournament

Reis in oktober af naar Jamaica en bezoek het Portland Marlin Tournament. Vissers van over de gehele wereld gaan hier de strijdt met elkaar aan. Het toernooi duurt vijf werkdagen en heeft één doel. De vissers moeten proberen om een Marlin te vangen en dan ook gelijk de grootste. Elke dag zal het toernooi worden afgesloten met een geweldig feest.

Jamaican Coffee Festival

Koffie is erg belangrijk voor Jamaica en dat wordt dan ook elk jaar opnieuw gevierd. Bij het Jamaican Coffee Festival krijg jij de kans op de beste koffie van het eiland te proeven en dat kan ook nog eens gratis. Het is voor de boeren en verkopers een ideale manier om hun koffie te promoten.
Pagina’s over Jamaica:

Zwemmen met dolfijnen in Negril Jamaica
Bezienswaardigheden op Jamaica
Top 3 Activiteiten op Jamaica
Resorts op Jamaica
Festivals op Jamaica
Rondreizen op Jamaica
Vakantie naar Jamaica

Zin in een rondreis Jamaica?

Voor alle hotels in Negril kun je deze pagina bezoeken.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Jamaica:

kras-logo-300x175tui-logo-2fox-logo-300x175baobab-300x175

 

Of boek een vakantie op Jamaica.nl

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van