blog
Fietsvakantie in Oostenrijk

Fietsvakantie in Oostenrijk

Leestijd 3 Minuten

Fietsvakantie in Oostenrijk is meer dan alleen fietsen door de bergen

Denk je aan Oostenrijk, dan denk je aan bergen. Aan skiën en wandelen. Maar denk je ook direct aan een fietsvakantie in Oostenrijk? Misschien gaan je gedachten snel naar woeste tochten op de mountainbike of achter een peloton aan op de racefiets. Maar een mooie trip op je eigen tempo door de idyllische bergen is zeker een aanrader.

Oostenrijk is een fietsland in opkomst. Je hebt een keur aan fietsroutes in meerdere moeilijkheidsgradaties, dus voor zowel voor de reiziger die voor het eerst met de fiets op pad gaat tot aan de geroutineerde reiziger zijn er paden. Ook is Oostenrijk een erg kindvriendelijk land, dus een fietsvakantie met het hele gezin behoort zeker tot de mogelijkheden. Ben je op zoek naar een goedkope fietsvakantie in Oostenrijk? Dat kan. Je kunt namelijk heel goed met de auto reizen naar de plaats waarvandaan je wilt gaan fietsen. Maar je kunt ook kiezen voor de (slaap)trein.

Georganiseerde trips of toch liever zelf op reis?

Er worden veel verschillende georganiseerde fietsvakanties naar Oostenrijk aangeboden en je kunt dan ook zeker een mooi pakket uitzoeken. Zo is er de mogelijkheid om een georganiseerde groepsreis te boeken die je langs de Donau van Wenen naar Boedapest brengt. Bij deze reis, waarbij je op eigen gelegenheid naar Wenen reist maar waarbij de terugtransfer van Boedapest naar Wenen wel inbegrepen zit, zit ook het bagagetransport inbegrepen. Je hoeft dus niet zelf met je bagage te fietsen.

Ook worden er Nederlandse routes voor je uitgewerkt, zodat je die zelf goed kunt volgen. De trip van Wenen naar Boedapest is een van de meest populaire tochten binnen Europa. Als je op zoek bent naar een goedkope fietsvakantie in Oostenrijk dan is deze trip zeker een aanrader. Gemiddeld ben je voor de achtdaagse reis, waarbij je tussentijds overnacht in driesterrenhotels waarbij het ontbijt bij de overnachting zit inbegrepen, tussen de 500 en 700 euro kwijt. Wil je een extra nacht in Boedapest verblijven? Dat is ook zeker mogelijk.

De Drauradweg: de bekendste fietsroute naar zonnig Karinthië

De Drauradweg, langs de rivier de Drau, is een vrij vlakke route in Karinthië waarbij de route goed wordt aangegeven door bordjes langs de kant. Op fietsvakantie in Oostenrijk waan je je in Karinthië eerder in Spanje. Dit deel van Oostenrijk is namelijk vaak het zonnigst. De route loodst je langs het Rosental, waarin je volop kastelen en landhuizen tegenkomt, naast de tal van idyllische dorpjes. Ook kom je nog overblijfselen tegen vanuit de Romeinse tijd en zul je versteld staan van de pracht van Lienz, een stad die bekend staat als ‘de bloemenstad’. De Drau komt uit op het Klopeinermeer, waar je, als je dat wilt, nog een paar extra dagen aan je vakantie kunt knopen om van het meer en al de natuur eromheen, kunt genieten.

Langs de Alpen op de fiets of de e-bike

Een bijzondere fietstocht is die langs de Oostenrijkse Alpen. Deze georganiseerde trip begint bij de Krimml-watervallen en voert je over autovrije wegen naar Saalach. Je gaat voornamelijk bergafwaarts, wat natuurlijk wel plezierig rijden is. Deze fietsvakantie in Oostenrijk brengt je verder nog langs Salzburg en Zell am See, bekend van de wintersportvakanties. Deze reis is ook te boeken met een e-bike, voor het geval de stukken bergopwaarts toch een beetje teveel van het goede zijn. Voor een georganiseerde reis langs de Oostenrijkse Alpen betaal je rond de 600 euro voor zeven dagen. Het gaat dan om de prijs voor een reis in het laagseizoen.

 

0