blog
Furano Japan

Furano Japan

Leestijd 6 Minuten

Furano is de naam voor een stad in Hokkaido, maar in werkelijkheid is het eigenlijk meer een verzameling van mooie kleine boerendorpjes. Dit deel van Japan heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden en locaties te bieden. Daarnaast is Furano precies in het centrum van het eiland Hokkaido gelegen.

De Furano regio is ook beroemd om zijn wintersporten, dus als je van skiën en snowboarden houdt dan is dit absoluut de plek waar je moet zijn.

Furano Japan

Als je hier in de zomermaanden bent, zal je echter ook veel te genieten hebben. Zo staan de velden rondom Furano bekend om hun lavendelplantages ( zoals in Frankrijk in de Provence bij Plateau de Valensole) en een schat aan andere producten zoals sappige bessen, meloenen en pompoenen.

Wanneer je naar Furano komt is er een enorme hoeveelheid aan bezienswaardigheden en bijzondere locaties om te bezoeken. Het is dan ook een van de mooiste delen van het land te noemen.

iStock 1153054744 min

Wij hebben daarom een lijst samengesteld met de leukste dingen om te doen in deze regio!

Bezoek de Furano kaasfabriek

Als je een kaasliefhebber bent dan mag je de kans om de Furano Kaasfabriek te bezoeken zeker niet laten schieten. Dit is eigenlijk een fabriek en een museum gecombineerd en dateert uit de jaren tachtig.

Een van de kenmerkende hapjes die hier worden verkocht is de inktvisinktkaas die dankzij de inktvisinkt een verbluffende zwarte kleur heeft. Je kunt daarnaast ook zelf in de fabriek aan de slag en leren om je eigen kaas of ijs te karnen.

De naam van de fabriek is een beetje misleidend, omdat ze een scala aan zuivelproducten te bieden hebben en je leert hoe deze worden gemaakt, evenals het kopen van een scala aan heerlijke traktaties. De fabriek gaat dus veel verder dan alleen de overheerlijke kaas.

Tour Kami-Furano Pionier Memorial Museum

Kami-Furano Pioneer Memorial Museum is een klein museum dat het verhaal vertelt van Kami-Furano, de noordelijke regio van het grotere Furano gebied. Hier vind je verschillende galerijen die zijn gewijd aan de geschiedenis van regio.

Ze staan boordevol met foto’s van beroemde bewoners en je kunt tegelijkertijd ook meer leren over de geografie en de topografie van dit deel van Japan. Er is hier ook een bloementuin die de ideale plek is om te stoppen voor een picknick.

Furano wijngaard

Als je de lokale wijn van Furano wilt proeven, moet je absoluut een bezoek brengen aan de Furano wijngaard, waar je wijnen kunt vinden die in het gebied worden geproduceerd. Er zijn witte en rode wijnen te vinden, maar je kunt ook het karakteristieke mengsel gemaakt met lavendel ontdekken.

Deze plek is dan ook een absolute aanrader voor de wijnliefhebbers onder ons!

Ga de beroemde rivier op

Furano ligt aan de prachtige Sorachi rivier wat betekent dat als je in de zomermaanden langskomt je wordt voorzien van een enorm aantal leuke watersporten om van te genieten.

Als je je avontuurlijk voelt dan kun je het water op om te gaan raften of kanoën, en je kunt ook direct vanaf de rivier gaan vissen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je hier ook een kajak huren en de waterweg af peddelen, wat een van de beste manieren is om het prachtige landschap van Furano te ontdekken.

Ga skiën

Furano staat bekend om zijn fantastische skipistes, die een van de redenen zijn dat veel reizigers jaarlijks naar de regio trekken. Je kunt op verschillende plaatsen in Furano gaan skiën, waaronder de zogenaamde Furano Zone en Kitanomine Zone. Er zijn verschillende pistes voor skiërs van verschillende niveaus en je kunt hier ook een gondeltocht of een kabelbaanrit maken.

De populariteit komt vooral door de kwaliteit van de poedersneeuw die droog is en een zeer laag vochtgehalte heeft. Als gevolg krijg je te maken met een onvergetelijke ski-ervaring. Vooral in het winterseizoen valt er ongeveer een meter sneeuw per week.

Furano
Furano

Probeer de ramen

Zoals je in Japan zou verwachten, is Furano de zoveelste stad die beroemd is om zijn ramennoedels. De reden om deze te proberen is echter dat ze zijn aangepast aan het gebruik van lokale ingrediënten, en in dit geval zijn de kauwnoedels bedekt met heerlijke lokale Furano kaas van de kaasfabriek waar we het net al even over hadden!

Een van de beroemdste plaatsen om deze speciale soorten kaasnoedels te proberen is Chizu Ramen-no-mise Karin, die al jaren dampende kommen serveert aan hongerige klanten.

Maak een indrukwekkende wandeling

In het zomerseizoen is Furano een ideale plek om te wandelen. Er zijn verschillende routes zoals Furano-dake, Tokachi-dake en Ashibetsu-dake.

In de zomer kun je gewoon over de paden lopen en genieten van het weer en het bloemrijke landschap, Maar ook de wintermaanden zijn zeker geen verkeerde optie. Trek in deze periode van het jaar gewoon de sneeuwschoenen aan en ontdek de prachtig besneeuwde omgeving op je eigen tempo.

Rondleiding op de boerderij Tomita

Furano staat in het zomerseizoen bekend om zijn bloemen, dus als je in de stad bent op het moment dat het zomer is, dan moet je absoluut naar de boerderij genaamd Tomita. Het is immers niet voor niets een van de belangrijkste attracties in de omgeving.

De velden van Boerderij Tomita zijn bedekt met een scala aan prachtige bloemen, waaronder lavendelvelden die zich uitstrekken zo ver als het oog kan zien.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, is dit een van de beste plaatsen om te bezoeken als je op zoek bent naar een aantal lavendelproducten zoals thee en ijs.

Furano Tomita

Geniet van een oogstervaring

Furano is beroemd om zijn boerderijen en deze zijn de laatste jaren begonnen met het aanbieden van een scala aan ‘oogstervaringen’ die je in staat stellen om het allemaal van dichtbij mee te maken.

Verschillende van de boerderijen zijn gespecialiseerd in bessen, waardoor je hier zowel aardbeien als bosbessen en frambozen kunt plukken.

Op een aantal boerderijen in de regio kun je een bezoek brengen en ook de seizoensgebonden gewassen uitproberen, zoals het plukken van verse asperges uit de grond, of het graven naar heerlijke aardappelen.

Ga klimmen

Het bergklimseizoen in Furano begint in juni en dit is absoluut een van de beste plekken om te klimmen in heel Japan. Je kunt de Furano Ropeway nemen in de heuvels rond Furano en hebt de mogelijkheid om allerlei soorten zomerkleuren en -bloemen te bekijken terwijl je de klim maakt.

Aan het begin van het seizoen bidden de Shinto-monniken voor de veiligheid van de wandelaars en klimmers in de regio, dus als je in juni in Furano bent dan kan je een aantal van deze ceremonies zien plaatsvinden aan de voet van de verschillende bergen rond de stad. Een zeer speciale ervaring dus!

Bezoek de jamtuin van Furano

De jamtuin van Furano is een van de beroemdste plaatsen om te bezoeken tijdens de zomermaanden. Gek is dit zeker niet, je kunt hier namelijk een aantal van de heerlijkste jams in heel Furano kopen.

De boerderij is beroemd om de jam winkel en je kunt ongeveer 35 verschillende soorten jam proberen en zelfs je eigen jam maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de boerderij te bezoeken en de bessen te zien die voor de jam worden gebruikt.

Beleef het Belly Button Festival

Een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen in Furano is het Hokkai Heso Festival dat ook wel bekend staat als het Belly Button Festival.

Het festival wordt meestal in juli van elk jaar gehouden en wordt al sinds halverwege de 20e eeuw in Furano gehouden. Tegenwoordig kun je in de rij staan en kijken naar een processie waarbij mannen door de straten lopen en gezichten op hun buik laten schilderen en kostuums dragen die hun buikknopen blootleggen.

Er zijn ook een aantal andere evenementen die in deze tijd worden gehouden, zoals dansrecitals en muziekshows, dus het is de moeite waard om te proberen je bezoek te laten samenvallen met het festival als je van plan bent om hier in de zomermaanden naartoe te reizen. Want ondanks dat het misschien een beetje vreemd overkomt, levert het absoluut een bijzondere ervaring op.

Verken de Furano Brouwerij

Zoals veel van Hokkaido staat ook Furano bekend om zijn bier en dat proef je uit de eerste hand bij de Furano Brouwerij.

Deze fijne plek bevindt zich in het Kitanomine skigebied en je vindt hier een scala aan lokale bieren waaronder dark ale, light ale en pilsner.

Tijdens een bezoek aan de brouwerij kan je ook een rondleiding krijgen om erachter te komen hoe de bieren hier worden gemaakt met lokale ingrediënten. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een aantal van de drankjes te proeven!

Dé Japan reizen specialisten:

0