blog
Ga goed verzekerd op reis

Ga goed verzekerd op reis

Sluit een reisverzekering af voor op je op reis gaat!

Waar moet je aan denken? Lees het hier.

insurance 1991277 1280 minYes! Het is tijd om een buitenlandse stad of land  te bezoeken. Je koffer is al ingepakt, je paspoort en reisdocumenten liggen klaar. Maar ben je eigenlijk wel op reis verzekerd? Is dit wel noodzakelijk? Dit is iets waar veel mensen niet aan denken, maar wat als er onverwacht toch iets gebeurt? Je kunt best wel wat risico’s lopen op vakantie en met een reisverzekering ben je verzekerd tegen letselschade en materiële schade tijdens je reis. Ik wil je graag een overzicht geven waarom het nuttig is een reisverzekering af te sluiten en waar je dan aan moet denken.

Waarom een reisverzekering?

Ik hoor je denken. Waarom is een reisverzekering nodig? Betaal ik dan niet heel veel geld? Ja, je betaalt maandelijks een premie als je voor een doorlopende reisverzekering gaat. Een kortdurende reisverzekering is echter ook mogelijk. Daar ga ik later op in. Maar waarom is dit nodig? Een zorgverzekering vergoedt niet altijd alle kosten op reis. Ben je gevallen of krijg je te maken met medische kosten? Dan komt een reisverzekering goed van pas. Ook kun je 24 uur per dag gebruik maken van de alarmcentrale, mocht iets zich voordoen op reis. Ze zullen je helpen en ondersteunen. De meeste reisverzekeringen dekken bagage, medische kosten, hulpverlening en repatriëring. Daarnaast kun je vaak nog aanvullende modules afsluiten.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering: waar kies jij voor?

Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door. Je hoeft je niet bij elke reis te bekommeren of je wel of geen reisverzekering hebt afgesloten. Met een kortlopende reisverzekering ben je alleen voor één vakantie verzekerd. Je geeft de data op wanneer je gaat en terugkomt en zodra je terug bent van vakantie, stopt de verzekering. Een voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je alleen maar premie betaalt voor de dagen dat je echt op vakantie bent. En als je niet heel vaak naar het buitenland gaat per jaar is dit een goede optie. Bovendien kun je elke vakantie weer apart aanvinken wat je belangrijk vindt in je pakket: ga je op wintersport, dan wil je die module erbij.

Ga je met de auto weg? Regel dan iets met autohulp. Ben je iemand die meer dan eens op reis gaat? Ga dan voor een doorlopende reisverzekering. Je bent het hele jaar verzekerd en hoeft er niet bij elke reis apart aan te denken. Je stelt eenmalig je pakket voor je reisverzekering samen. Wel kun je vaak nog iets toevoegen of in overleg iets verwijderen uit je pakket.

Basisdekking van de reisverzekering

Je gaat op stedentrip en wil je gaan verzekeren. Wat zit er dan allemaal in een basispakket? Waar je op mag rekenen is dat je verzekerd bent voor je bagage: verlies, diefstal, kwijtraken. Ook mag je rekenen op hulpverlening van de reisverzekeraar. Of dit nu gaat om ziekenhuiskosten of dat je terug naar huis moet komen. Zij bieden je hulp. Maak je schade aan je vakantieverblijf? Ook dit is opgenomen in het basispakket van je reisverzekering.

Aanvullende modules op je reisverzekering

?wi=251719&ws=grr

Je kunt ervoor kiezen om je extra te verzekeren als je een stedentrip maakt. Je kunt ervoor kiezen om je geld te verzekeren, mocht je dit verliezen. Ook kun je een speciale wintersportverzekering toevoegen op je reisverzekering. Daarnaast is het wellicht wel handig om geneeskundige kosten in je pakket op te nemen. Mocht er wat onverwachts gebeuren, dan wordt je medicatie vergoed vanuit je pakket. Ga je weg met de auto of motor? Dan kun je je hiertegen verzekeren, mocht er wat met je voertuig gebeuren. Je krijgt op reis de hulp die je nodig hebt.

Annuleringsverzekering overbodig?

Als je op reis gaat ga je er bij voorbaat niet vanuit dat je reis geannuleerd wordt of dat je hem zelf moet annuleren. Helaas komt dit nog weleens voor. Het kan zijn dat je niet meer kunt gaan vanwege ziekte, overlijden of dat je vanuit je vakantiebestemming niet terug kan naar Nederland. Afhankelijk van je reisverzekering krijg je je reis vergoed. Dit kan de totale reissom zijn of een gedeelte ervan. In welke gevallen je recht hebt op een vergoeding bij annulering kun je lezen in de voorwaarden van je gekozen verzekeraar.

Afhankelijk van de verzekeraar heb je een behoorlijke variatie tussen de pakketten en prijzen. Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid van informatie. Laat je goed informeren en bekijk online naar vergelijkingssites. Kijk naar wat jij belangrijk vindt en wat je wilt betalen. Bekijk bijvoorbeeld van tevoren ook goed wat je zorgverzekering in Nederland al dekt mocht je op reis gaan. Deze informatie is van belang als je erover nadenkt om de module ‘geneeskundige kosten’ af te sluiten.  Lees heel goed de voorwaarden door voordat je ergens mee in zee gaat. Niet alles wordt vergoed.  Er zitten veel voorwaarden aan of je hebt te maken met een eigen risico. Lees dus goed voordat je iets doet!

Klik hier om zowel de kortlopende als langlopende reisverzekering te vergelijken

0