blog
Ga niet op vakantie naar de Seychellen aub

Ga niet op vakantie naar de Seychellen aub

Dat is op zijn zachts gezegd een vreemde titel :  “Ga niet op vakantie naar de Seychellen aub”

Waarom zult u zich afvragen? Is het daar niet veilig? Is het daar niet aangenaam? Jawel, juist heel veilig en aangenaam! Feit is dat als er heel veel mensen op vakantie naar de Seychellen gaan het daar ontzettend druk gaat worden. De meeste van onze lezers boeken namelijk een vakantie Seychellen omdat ze daar van hun rust willen genieten

Maar de keuze ligt bij u en daarom zullen we wat meer over deze prachtige eilanden vertellen. Als u na het lezen ervan toch besluit om deze vakantie te gaan boeken kunnen wij daar wel begrip voor opbrengen.

De Seychellen

Dit is een tropische eilandengroep/archipel gelegen in de Indische Oceaan. Het ligt ten noorden van Madagascar. Je vind hier de prachtigste stranden en een zeer unieke flora en fauna. Deze zijn nergens anders te vinden en dus uniek. De Seychellen zelf is een republiek (Republiek der Seychellen) en het bestaat uit een aantal eilanden. Daarvan is het bekendste eiland het eiland Aldabra. Vrijwel iedereen is het er over eens dat dit toch wel het allermooiste eiland van De Seychellen is.

Waar wil jij je vakantie doorbrengen? Waaraan moet een tropisch eiland volgens jou voldoen? Als jouw ideale vakantiebestemming er eentje is met een uniek natuurschoon, mooie zandstranden, een azuurblauwe zee zoals je die alleen in vakantiefolders ziet, dan is dit eiland voor jou waarschijnlijk de ideale vakantiebestemming. Overigens staat het eilandje Aldabra op de ‘werelderfgoedlijst’ van de Unesco‘. Dat wil iets zeggen… 

Wat is het klimaat op de Seychellen?

Op De republiek der Seychellen heb je te maken met een z.g. ‘tropisch regenwoudklimaat’. Dat betekent dus automatisch dat er nauwelijks verschillen zijn in klimaat. Tijdens de zomermaanden is het er met een temperatuur van gemiddeld 30 graden goed vertoeven. ‘s Winters is het er iets koeler met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Hadden wij in Nederland maar zulke milde winters! Overigens zijn de seizoenen op De Seychellen (vergeleken met de Nederlandse seizoenen) omgekeerd. Heb je last van een winterdip? Boek dan een vliegticket naar De Seychellen en breng daar de zomer door.

De natuur

Als je een eiland wilt bezoeken vanwege zijn natuurschoon, dan kom je op de Seychellen absoluut voor de volle honderd procent aan je trekken. Op alle eilanden van de Seychellen kom je eigenlijk ogen tekort. De hagelwitte zandstranden in combinatie met een azuurblauwe en de vele palmbomen… daar mag jij allemaal van genieten. De eilanden zijn voor een groot gedeelte bergachtig. Je kunt er uren dwalen. De rotsen bestaan uit granietsteen en ongeveer 70 eilanden van dit archipel zijn opgebouwd en omringt door koraalriffen.

Bijzondere dieren

Er komen veel bijzondere diersoorten voor op de eilanden. Overal kom je reuzenschildpadden tegen, ongekend veel vogels, bijzondere vleermuissoorten en kijk niet raar op als je in de avondschemering een groep vleerhonden ziet overvliegen… In de zee krioelt het ook van het leven: Vissen, zeeschildpadden, roggen, haaien en dolfijnen…

Bezienswaardigheden

  • Ga naar het eiland Mahé (en dan met name naar het Nationaal Park Morne) voor een mooie wandeltocht;
  • Bezoek de Sir Selwyn Clarke Market in de hoofdstad Victoria van Mahé;
  • Bekijk daar ook diverse musea;
  • Ga duiken of snorkelen;
  • Bezoek één van de vele plantages zoals Jardin de Roi en ga voor je gevoel terug in de tijd.

Eten en drinken

De keuken is vrij eenzijdig te noemen. Vooral rijst en vis staan op De Seychellen op het menu. Aangevuld met fruit en groenten. Je moet dus echt van vis houden. Je kan er zelfs haai als delicatesse bestellen. Al raden wij het af ooit haai te eten. De haai wordt fel bejaagd en hun aantal neemt schrikbarend snel af.

De Seychellen zijn te boeken bij de volgende reisspecialisten:

0