blog
Galle Fort & Unawatuna Beach Sri Lanka

Galle Fort & Unawatuna Beach Sri Lanka

Leestijd 3 Minuten

Bezoek het Hollandse Galle Fort & Unawatuna Beach

Een Klein Stukje Holland Wie direct na aankomst in Sri Lanka richting de zuidkust van het eiland reist, zal ongetwijfeld een tussenstop in Galle willen maken. Deze stad bevindt zich namelijk achter een van de bekendste verdedigingsforten in Sri Lanka: Galle Fort. De Portugezen bouwden eerst een kleine versie, maar nadat het fort door de Hollanders werd veroverd, werd het uitgebouwd tot een bijna onneembare verdedigingslinie. Het is tot op de dag van vandaag te bewonderen in vrijwel authentiek Hollandse stijl. Ongetwijfeld zul je de oud-Hollandse architectuur van gebouwen herkennen en probleemloos de straatnamen kunnen lezen: want die hebben veelal nog steeds hun Nederlandse benaming.

Galle, bruisend van het leven

Galle is een levendige stad vol oud-Hollands koloniale gebouwen. Ideaal om doorheen te wandelen, terwijl je geniet van de straatartiesten, gezellige cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes. Door heel Galle heen, zul je de invloed die de Nederlanders ruim 300 jaar geleden in Sri Lanka hadden, terugvinden. Hoogtepunt is het Galle Fort dat door de Portugezen werd gebouwd en, nadat de Hollanders Galle hadden veroverd, verder werd uitgebouwd tot een kolossaal fort dat tot op de dag vrijwel geheel intact is gebleven.

Wat moet je gezien of gedaan hebben?

Naast het bezoeken van de vele musea en winkeltjes met prullaria, zijn er een paar dingen die eigenlijk niet over mag slaan:
  • Een bezoek aan Flag Rock Het beste punt in Galle om te genieten van een prachtige zonsondergang . Overdag een trekpleister voor toeristen die met verbazing toekijken hoe lokale jongens van grote hoogte een duik nemen in het stukje ondiepe oceaan. Soms met water dat nog geen een meter diep is, weten ze keer op keer met brede glimlach die gevaarlijke duik te nemen om vervolgens triomfantelijk en zonder schrammetje boven te komen.
  • Een scooter huren Niet alleen Galle is een interessante stad om te bezoeken, de omgeving is net zo fascinerend. Huur voor een paar euro een scooter en trek er op uit!
  • Wandelen door Galle Fort Alsof je door de binnenstad van Leiden of Dordrecht loopt, compleet met Hollandse gebouwen en straatnamen, zoals bijvoorbeeld Leynbaan Street

Losgaan op het strand van Unawatuna

Een bezoek aan Galle zal een prettige en onvergetelijke stemming teweeg brengen. Combineer een bezoek aan Galle met een overnachting in het Sri Lankaanse mekka van het strandleven: Unawatuna Beach. Tientallen gezellig strandtentjes, een prachtig strand waar van alles te beleven is. Gecombineerd met een typische ‘laat-maar-waaien’ gedachte is Unawatuna een van de weinige plekken in Sri Lanka waar je op allerlei manier volop van het goede leven kunt genieten. Overdag lekker bij bruinen aan het strand, windsurfen, waterskiën of gewoon een frisse duik nemen en ‘s avonds bijkomen onder het genot van een drankje, goed eten en swingende muziek.

Wat moet je gezien of gedaan hebben?

Natuurlijk zul je willen genieten van de heerlijke sfeer die er op het strand van Unawatuna hangt. Maar in de omgeving is meer te beleven!
  • Huur een scooter Ook in Unawatuna kun je voor een paar euro een scooter huren. Het plaatje ligt niet al te ver van Galle en een rit op de scooter naar Galle duurt ongeveer 15-20 minuten. Onderweg kun je er ook voor kiezen een van de vele afslagen te nemen en door de prachtige natuur te toeren.
  • Baby schilpadden uitzetten Op 10 minuten afstand van Unawatuna vind je het plaatje Harawatuna waar je mee kunt helpen met het terugzetten van kleine schildpadjes die in visnetten terecht zijn gekomen. Best een aardige belevenis en een aangename afwisseling op toeristenwinkeltjes, markten en oude gebouwen.
  • Neem surflessen van lokale beach boys! Nog geen bedreven surfer? Dan vind je op het strand verschillende mogelijkheden om de fijne kneepjes te leren van de Unwatuna beach boys. Niet alleen zijn het sublieme surfers die altijd lol en plezier hebben, ze weten ook precies in welke bar de beste muziek en lekkerste drankjes te vinden zijn,

Van Colombo naar Galle

De beste en waarschijnlijk ook de snelste manier om van Colombo naar Galle te reizen, is per trein. Deze rit duurt drie uur en gaat vrijwel volledig langs de zuidkust van Sri Lanka. Onderweg geniet van de prachtige natuur en het schitterend uitzicht, terwijl je ook nog eens een goede indruk krijgt van het lokale leven. De trein vertrekt vijf keer per dag vanuit Colombo Fort en het beste tijdstip om aan boord te klimmen is rond 13:00. Je bent dan ongeveer om 16.30 in Galle en ontwijkt daarmee de stroom forenzen die van dezelfde trein gebruik maakt. Een ticket kost iets van 300 Rupees, ongeveer 3 euro en daarvoor koop je gelijk een ongetwijfeld zeer unieke ervaring. Aangekomen in Galle is het ongeveer 10-15 minuten per tuk-tuk om in Unawatuna te komen.
Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com