blog
Gardameer Italië

Gardameer Italië

Leestijd 2 Minuten

Wie kent het niet: Het grootste meer van Italië. De naam van dit meer is het Gardameer, wat op zijn Italiaans nog veel mooier klinkt, namelijk Lago di Garda. Jaarlijks bezoeken weer hordes mensen dit meer. De één om er weken te verblijven, een ander om er slechts een paar dagen te zijn en dan eventueel weer verder te reizen. Ook u zou dit meer eens moeten bezoeken. Hier leest u meer over het Gardameer en u weet na het lezen van dit artikel waarom u dit meer nu echt moet bezoeken en een vakantie boeken bij het Gardameer

Algemene informatie Gardameer Italië

Gardameer Italië

Het Gardameer is natuurlijk vooral bekend omdat het het grootste meer van Italië is. Het meer heeft een omtrek van 158,4 kilometer, en dat is enorm! Het Gardameer is goed te bereiken voor de Nederlandse toerist die Italië bezoekt, want het Gardameer ligt heel noordelijk in Italië. Hoe noordelijk dit meer dan ook ligt, u zult niet zonder klimaatveranderingen zitten ten opzichte van Nederland. Om dit uit te leggen, zal ik nu vertellen over een plaatsje aan het Gardameer: Gardone.

Gardone: De stad van de toerist

Gardameer Italië

Gardone is een relatief nieuwe plaats rondom het Gardameer. Deze plaats werd namelijk pas in de 19e eeuw gesticht. Toen al was de plaats bedoeld om toeristen te trekken, en ook nu blijkt het nog een bijzonder goede plek te zijn voor toeristen. Dat is toentertijd toch maar even mooi uitgezocht!

Gardone heeft onder andere een mild klimaat, wat een factor is die de plaats voor toeristen zo aantrekkelijk maakt. Verder wilde ik nog duidelijk maken dat de klimaatverschillen tussen Nederland en de plaatsen rondom het Gardameer groot genoeg zijn. Dit is in Gardone goed te zien aan de boomgroei, er groeien namelijk allemaal palmen, citroenbomen, olijfbomen, sinaasappelbomen. noem maar op! Te midden van al dit moois staan de hotels voor de toeristen. Omdat dit plaatsje zo mooi en haast perfect is voor toeristen is het er ook niet bepaald goedkoop. Dat is dus iets om zeker rekening mee te houden als u besluit deze plaats te bezoeken!

Bardolino: Wijn!

Gardameer Italië

Een andere plaats bij het Gardameer die goed wordt bezocht door toeristen is Bardolino. Veel mensen zullen bij deze plaatsnaam meteen aan de bijbehorende wijn denken. Deze wijn is natuurlijk veel te drinken in deze plaats! Bardolino zelf is niet een erg grote plaats, maar toch erg populair bij toeristen. Misschien komt dit door de gezellige boulevard van het plaatsje, of misschien door de vele mogelijkheden die er zijn voor de watersporters onder ons. Voor de cultuursnuivers is Bardolino ook al zo’n goede plek om te bezoeken. Er zijn namelijk twee oude kerken te bezoeken waar de cultuur vanaf spat! Het kan allemaal.

Of u nu in een huisje, hotel of op een camping wilt verblijven: Het kan allemaal. Omdat er zoveel plaatsen zijn rondom het Gardameer die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn er ook veel mogelijkheden wat betreft verblijfplaats. Er zijn namelijk nog veel meer plaatsen rondom het Gardameer die behalve Bardolino en Gardone de moeite van het bezoeken waard zijn!

Wilt u dus een ontspannen vakantie in Italië op een plek waar meer dan genoeg te doen is? Bezoek dan een plaats rondom het Gardameer Italië! Wil je verder nog wat van Italië zien dan boek je toch gewoon een goedkope rondreis Italië

Vergelijk direct alle rondreizen naar Italië

 

 

0

Geef een antwoord