blog
Gardameer Italië

Gardameer Italië

Wie kent het niet: Het grootste meer van Italië. De naam van dit meer is het Gardameer, wat op zijn Italiaans nog veel mooier klinkt, namelijk Lago di Garda. Jaarlijks bezoeken weer hordes mensen dit meer. De één om er weken te verblijven, een ander om er slechts een paar dagen te zijn en dan eventueel weer verder te reizen. Ook u zou dit meer eens moeten bezoeken. Hier leest u meer over het Gardameer en u weet na het lezen van dit artikel waarom u dit meer nu echt moet bezoeken en een vakantie boeken bij het Gardameer

Algemene informatie Gardameer Italië

Gardameer Italië

Het Gardameer is natuurlijk vooral bekend omdat het het grootste meer van Italië is. Het meer heeft een omtrek van 158,4 kilometer, en dat is enorm! Het Gardameer is goed te bereiken voor de Nederlandse toerist die Italië bezoekt, want het Gardameer ligt heel noordelijk in Italië. Hoe noordelijk dit meer dan ook ligt, u zult niet zonder klimaatveranderingen zitten ten opzichte van Nederland. Om dit uit te leggen, zal ik nu vertellen over een plaatsje aan het Gardameer: Gardone.

Gardone: De stad van de toerist

Gardameer Italië

Gardone is een relatief nieuwe plaats rondom het Gardameer. Deze plaats werd namelijk pas in de 19e eeuw gesticht. Toen al was de plaats bedoeld om toeristen te trekken, en ook nu blijkt het nog een bijzonder goede plek te zijn voor toeristen. Dat is toentertijd toch maar even mooi uitgezocht!

Gardone heeft onder andere een mild klimaat, wat een factor is die de plaats voor toeristen zo aantrekkelijk maakt. Verder wilde ik nog duidelijk maken dat de klimaatverschillen tussen Nederland en de plaatsen rondom het Gardameer groot genoeg zijn. Dit is in Gardone goed te zien aan de boomgroei, er groeien namelijk allemaal palmen, citroenbomen, olijfbomen, sinaasappelbomen. noem maar op! Te midden van al dit moois staan de hotels voor de toeristen. Omdat dit plaatsje zo mooi en haast perfect is voor toeristen is het er ook niet bepaald goedkoop. Dat is dus iets om zeker rekening mee te houden als u besluit deze plaats te bezoeken!

Bardolino: Wijn!

Gardameer Italië

Een andere plaats bij het Gardameer die goed wordt bezocht door toeristen is Bardolino. Veel mensen zullen bij deze plaatsnaam meteen aan de bijbehorende wijn denken. Deze wijn is natuurlijk veel te drinken in deze plaats! Bardolino zelf is niet een erg grote plaats, maar toch erg populair bij toeristen. Misschien komt dit door de gezellige boulevard van het plaatsje, of misschien door de vele mogelijkheden die er zijn voor de watersporters onder ons. Voor de cultuursnuivers is Bardolino ook al zo’n goede plek om te bezoeken. Er zijn namelijk twee oude kerken te bezoeken waar de cultuur vanaf spat! Het kan allemaal.

Of u nu in een huisje, hotel of op een camping wilt verblijven: Het kan allemaal. Omdat er zoveel plaatsen zijn rondom het Gardameer die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn er ook veel mogelijkheden wat betreft verblijfplaats. Er zijn namelijk nog veel meer plaatsen rondom het Gardameer die behalve Bardolino en Gardone de moeite van het bezoeken waard zijn!

De beste uitvalsbasis voor een overnachting aan het Gardameer

Laten we eerlijk zijn, er is objectief gezien niet 1 beste plek om te verblijven aan het Gardameer. Het hangt allemaal een beetje af van wat je tijdens onze vakantie wilt doen, van waar en met welk vervoermiddel je daar komt en of je veel last hebt van drukte.

Als je besluiten om te veel te gaan bezoeken, is de beste keuze het zuidelijke en zuidwestelijke deel van het meer. Plaatsen zoals Peschiera del Garda of Desenzano del Garda hebben bovendien treinverbindingen naar Bergamo, Milaan of Verona. Salo, rijk aan monumenten, is met de bus te bereiken vanuit Brescia. Tijdens het toeristenseizoen zijn de straten van deze steden echter druk.

Een oplossing kan zijn om een ​​van de steden tussen Salo en Desenzano te kiezen. Dit deel van het meer is een van de minder bekende, het is veel gemakkelijker om een ​​plek te vinden waar je kunt uitrusten van de drukte. Houd er echter rekening mee dat de toegang tot deze steden niet zo eenvoudig is als bijvoorbeeld het populaire Peschiera.

Voor wie een bezoek aan het meer wil combineren met bergwandelingen of watersporten, is het noordelijke deel van het stuwmeer de beste keuze. Gelegen op ongeveer 6 kilometer van de kust, is Arco goed voorbereid op de komst van toeristen die geïnteresseerd zijn in het veroveren van bergtoppen of rotsklimmen.

In het nabijgelegen Malcesine is een populaire kabelbaan die je naar het Monte Baldo-massief brengt (dit gaat tot een hoogte van ongeveer 1800 meter). Het gebied rond de top bied je de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan activiteiten uit te proberen: van wandelen tot paragliden. Het belangrijkste watersportcentrum is Nago-Torbole, waar liefhebbers van windsurfen dol op zijn.

Je hebt de kans op een rustige vakantie aan de oevers van het meer in Limone sul Gard of in steden tussen Garda en Malcesina. Het is echter de moeite waard om van tevoren te controleren hoe het terrein is waarop een bepaalde stad zich bevindt – niveauverschillen in Limone kunnen je onaangenaam verrassen. Je moet ook niet vergeten dat niet elk dorp zijn eigen haven of zelfs maar een kade heeft – sommige dorpen (bijv. Pieve of Arias) zijn behoorlijk hoog en worden door een snelweg van het meer gescheiden.

Bij het plannen van een vakantie op dit stuwmeer, is het ook de moeite waard om de kaart van het gebied zorgvuldig te bestuderen. Het enkele feit dat een dorp of stad het woord Garda in de naam heeft, betekent niet dat het aan het meer zelf ligt. Dit is bijvoorbeeld zo in het geval van Castelnuovo del Garda, dat meer dan vijf kilometer van de kust ligt.

Hoeveel tijd moet je besteden aan het Gardameer?

Ook deze vraag is niet simpel te beantwoorden. Een eendaagse trip naar het meer vanuit Bergamo of Verona kan interessant zijn, maar ook een lang verblijf van twee weken gecombineerd met een bezoek aan de omliggende steden. Voor korte trips van een of twee dagen kun je het beste naar de zuidkust gaan (Peschiera, Desenzano of Salo). Als je bijvoorbeeld in Trento verblijft dan kun je met lokale bussen een dagtocht maken naar Riva del Garda.

Bij meerdaagse reizen is het van belang of je op één plek blijft of besluit om elke nacht van hotel te veranderen. Veel hangt er ook vanaf of je een eigen auto hebt of lokale bussen gaat gebruiken. De optimale optie lijkt vier dagen verblijf te zijn – je zult de belangrijkste steden kunnen zien en tegelijkertijd zal de reis niet te duur zijn.

 

Wilt u dus een ontspannen vakantie in Italië op een plek waar meer dan genoeg te doen is? Bezoek dan een plaats rondom het Gardameer Italië! Wil je verder nog wat van Italië zien dan boek je toch gewoon een goedkope rondreis Italië

Vergelijk direct alle rondreizen naar Italië

 

 

0