blog
Geniet van de IJslandse Nationaal Parken

Geniet van de IJslandse Nationaal Parken

IJsland is een fantastisch land voor een rondreis. Niet alleen kan je de mooiste steden bewonderen en kan je urenlang winkelen, terrasjes pakken en bezienswaardigheden bezoeken, maar ook de natuur is indrukwekkend. Veel toeristen slaan de natuurgebieden dan ook zeker niet over tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij helemaal tot rust komen in de mooiste stukjes natuur van het land? Dan zet je de volgende drie nationaal parken in de rondreis agenda.

  1. Þingvellir National Park

Tussen Europa en Noord-Amerika is een verzakking te vinden. Deze verzakking geeft de grens tussen de twee continenten aan, en precies dit gebied is Þingvellir National Park. Het park is maar 6 km breed en 40 km lang, waardoor het relatief klein is. Het park werd aan het einde van de jaren twintig van de vorige eeuw aangelegd en is werkelijk uniek om te zien. De tektonische platen drijven steeds verder uit elkaar en dit is goed te zien in het park. In 1930 kwam de IJslandse volksvertegenwoordiging voor het eerst samen in dit park, waardoor Þingvellir National Park voor de bevolking ook een bijzondere historische waarde heeft.

  1. Vatnajökull National Park

In Europa zijn een aantal indrukwekkend grote gletsjers te vinden. De allergrootste is die in het Noorse Spitsbergen. Op de tweede plaats, met een grootte van zo’n 8400 km2, staat de zogenaamde watergletsjer van IJsland. Deze is te vinden in Vatnajökull National Park. Zonder deze gletsjer had het park eigenlijk niet bestaan, want het park is speciaal om deze watergletsjer heen aangelegd. Het is een park dat zeker de moeite waard is. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtig vulkaanmeer vinden, aan de noordelijke kant van de gletjser. Dit meer, de Grimsvötn, is een bezienswaardigheid op zich.

  1. Snæfellsjökull National Park

IJsland heeft diverse schiereilanden die de moeite waard zijn. Het grootste schiereiland is Snæfellsnes en het hele eiland is omgevormd tot Snæfellsjökull National Park. De Snæfellsjökull vulkaan is het indrukwekkende middelpunt van dit park, dat te vinden is tussen de Faxaflói baai en het Breidafjördur fjord. De vulkaan is 1446 meter hoog en is dan ook zeker niet te missen. Deze vulkaan wordt helemaal bedekt door eren ijskap, en dit is een unieke bezienswaardigheid die je tijdens je rondreis door IJsland echt niet wilt missen. De vulkaan is zo indrukwekkend om te zien dat er diverse verhalen over geschreven zijn, waaronder ook ‘Naar het middelpunt der aarde’, geschreven door auteur Jules Verne.

Een natuurlijke rondreis door IJsland

IJsland heeft natuurlijk nog veel meer te ontdekken dan alleen de prachtige nationaal parken. Veel toeristen bezoeken het land om echt even helemaal tot rust te komen in de natuur, maar je kunt er ook de mooiste steden gaan bewonderen. Zo hoort een bezoek aan hoofdstad Reykjavik echt thuis in jouw rondreis door IJsland. Heb jij er al zin in? Dan kan je via Goedkoperondreis.com op zoek naar jouw ideale rondreis. Wij hebben de beste aanbieders voor je geselecteerd. Zo weet je zeker dat jij kiest voor een ontspannen en goed geregelde rondreis door IJsland.

Vergelijk hier direct alle reizen naar IJsland

 

0