Een georganiseerde rondreis door Botswana

geplaatst in: blog | 0

Als je een rondreis wilt maken door een uniek en vooral spraakmakend land, dan is een georganiseerde rondreis door Een georganiseerde rondreis door BotswanaBotswana zeker een goede keuze. Je kan diverse georganiseerde rondreizen door dit land boeken. Het is verstandig om de maanden december tot en met april te mijden. In deze maanden vindt het regenseizoen plaats. Heb jij zin in een georganiseerde rondreis door Botswana? Dan kan je bijvoorbeeld denken aan de volgende rondreis.

Dag 1: Vertrekken vanaf de luchthaven het land in

Je komt aan op de luchthaven in Maun als je een rondreis door Botswana gaat maken. Vanaf hier ga reis je verder om op de eerste plaats de toestemmingen te gaan verkrijgen voor het bezoeken van de nationaal parken in het land. Daarnaast is het goed om direct ook wat voedsel en water voor onderweg te kopen. Je reist verder naar Thamalakane River Lodge. Tijdens deze rit, van een kleine twintig kilometer, kun je genieten van uitzicht op de rivier.

Dag 2: Naar MoremiEen georganiseerde rondreis door Botswana

Deze dag reis je verder naar de plaats Moremi. Hier is een prachtig natuurreservaat te vinden waarvoor je eerder al toestemming tot bezoek hebt geregeld. Je kunt hier een prachtige natuur vinden en diverse wilde dieren tegenkomen. De totale reistijd om op de volgende overnachtingsplaats te komen bedraagt zes uren. Je kunt dan verblijven in Camp Xakanaxa.

Dag 3: Activiteiten in Moremi

Moremi heeft veel te bieden. Het is daarom dat je hier een dag extra verblijft om diverse activiteiten te kunnen ondernemen. Je kunt deelnemen aan een mooie safaritocht of aan een tocht per mokoro over het water.

Dag 4: Khwai Guest House

Het is ongeveer vier uur rijden naar de regio Khwai, waar je uiteindelijk ook zal verblijven in het Khwai Guest House. De rit is bijzonder indrukwekkend, met uitzicht op de savanne en de steppelandschappen. Je komt eindeloos veel grote en kleinere rivieren tegen en kunt de meest uiteenlopende bijzondere dieren zien. Uiteraard kun je deze van dichterbij bekijken tijdens een safari onder begeleiding.

Dag 5: De regio verkennen

Ook de regio Khwai is bijzonder indrukwekkend om te leren kennen en hier wordt dan ook wat extra tijd aan besteed. Vandaag kan je deelnemen aan diverse leuke en onvergetelijke activiteiten, zoals een safaritocht of een boottour over de rivier.

Dag 6: Het Savuti KanaalEen georganiseerde rondreis door Botswana

Je verlaat de goed begaanbare wegen en rijdt verder door de stoffige gebieden op weg naar het Savuti kanaal. Onderweg zal je kennis kunnen maken met de roedels leeuwen en de reusachtige olifanten die zich hier ophouden. Ook hier kan je een safaritocht maken, welke wordt georganiseerd wanneer je op tijd bent aangekomen om deze nog te gaan maken. Je kunt in de Savute Safari Lodge verblijven. Je blijft ook in dit gebied twee dagen om het goed te leren kennen, en dit is zeker de moeite waard.

Dag 7: De regio leren kennen

De regio rond het Savuti kanaal is bijzonder. Je kunt er kennis maken met het echte land, en daar gaat de rondreis door Botswana natuurlijk om. Het is een onvergetelijke ervaring. Wanneer je op dag 6 niet vroeg genoeg bent aangekomen om de safari nog te kunnen doen, dan is hier vandaag natuurlijk alle gelegenheid toe.

Dag 8: Naar Chobe

Vandaag vertrek je vanuit de Savuti regio en reis je door richting het noorden, op weg naar Chobe. Je bent wel even onderweg, dus ook hier wordt twee dagen voor uitgetrokken. De rit voert je over de zandwegen en laat je de mooiste uitzichten zien. Je kunt verblijven in Chobe Safari Lodge.

Dag 9: Een boottocht op de ChobeEen georganiseerde rondreis door Botswana

De Chobe rivier leent zich uitstekend voor het maken van een mooie boottocht en dit ga je dan ook doen vandaag. Je kunt tijdens de boottocht genieten van het prachtige zicht op al het moois aan land. Dit maakt je rondreis door Botswana absoluut compleet. Uiteraard is een leuk uitstapje naar Chobe zelf ook zeker aan te raden.

Dag 10: Einde van de reis

De rondreis door Botswana komt ten einde. Vandaag reis je naar Kasane. Hier heb je nog tijd om ook deze omgeving nog te leren kennen voordat je hier weer op het vliegtuig terug naar huis stapt.

Heb jij er al zin in?

Zie jij zo’n rondreis door Botswana wel zitten? Zoek dan jouw ideale rondreis door het indrukwekkende Botswana via Goedkoperondreis.com en geniet ervan!

Vergelijk direct alle aanbieders naar Botswana!

[sc:botswana]

 

Klik hier voor meer rondreizen in Afrika

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van