blog
Een georganiseerde rondreis door Jordanië

Een georganiseerde rondreis door Jordanië

Leestijd 2 Minuten

Jordanië is een indrukwekkend land met prachtige plaatsen en unieke bezienswaardigheden. Je kan deze mooiste plekjes van het land goed in een rondreis plannen, op logische volgorde. Als je een georganiseerde rondreis door Jordanië maakt voor de duur van acht dagen, dan kan je al ontzettend veel zien van het land. De eerste en de achtste dag staan in het teken van het maken van de reis zelf. Op de tussenliggende zes dagen kan je elke dag een andere bijzonderheid van Jordanië zien.

De tweede dag: Jerash

georganiseerde rondreis door Jordanië

Vanaf de luchthaven kan je direct naar een accommodatie om even bij te komen van de reis. De eerstvolgende stap, op de tweede dag van de rondreis door Jordanië, is een bezoek aan Jerash. Hier vind je een mooie triomfboog, de tempel van Zeus, het centrale cardo, de tempel van Artemis en het forum. In de mooie plaats Ajlun kan je een bezoek brengen aan het islamitische kasteel. Vervolgens reis je naar de ruïnes van het prachtige Um Qeis, waar je direct ook het Israëlische Meer van Galilea kan zien en de Jordaanvallei kan bewonderen.

De derde dag: De Koningsweg

Een georganiseerde rondreis door Jordanië

Deze route leidt je door een ruig landschap vol imposante bergen. Deze handelsroute staat bekend om diverse bezienswaardigheden die je er tegenkomt. Zo kom je langs de Nebo, de berg waar Mozes op heeft gestaan om naar het Beloofde Land te kijken, en langs Madaba, waar je een mozaïekkaart vindt die stamt uit de vijfde eeuw. Je kan via de rivier Wadi Mujib en het fort Kerak verder reizen naar de plaats Petra, waar je de vierde dag weer verder zal gaan.

De vierde dag: Het Wereldwonder

Een georganiseerde rondreis door Jordanië

Je bent nu in Petra aangekomen en hier kan je volop genieten. Een bezoek aan deze unieke stad, met honderden gebouwen en tempels die verscholen liggen in de rotsen, is eigenlijk onmisbaar als je een rondreis door Jordanië maakt. De Unesco heeft deze plek benoemd tot één van de 7 wereldwonderen, en dat is niet voor niets. Hier bezoek je onder meer het klooster van Ed-Deir, het Romeinse theater, Siq Canyon en de koninklijke graven.

De vijfde dag: Wadi Rum

Een georganiseerde rondreis door Jordanië

Vanuit Petra reis je naar Little Petra, waar je de mooiste wandelroutes kan volgen en indrukwekkende uitzichten vindt. Je gaat naar de Wadi Rum, een woestijnreservaat waar je geniet van een adembenemend lichtspel, zeker in de vroege morgen. In de nacht kan je er eindeloos veel sterren zien. Daarom kan je hier een nacht verblijven in een Bedoeïenentent.

De zesde dag: De Dode Zee

Een georganiseerde rondreis door Jordanië

Op de zesde dag van de rondreis door Jordanië kan je een safari maken door het Dana reservaat. Dit gebied staat bekend als maanlandschap en is dan ook bijzonder om te zien. De afwisselende natuur van het Dana natuurgebied is indrukwekkend en leidt je naar de Dode Zee. Hier kan je ervaren hoe het is om op het water te drijven.

De zevende dag: Amman

Een georganiseerde rondreis door Jordanië

De route naar Amman laat je de mooiste woestijnkastelen zien en je kunt een bezoek brengen aan een echte oase. Ontdek de prachtige stad en eindig je reis in de directe omgeving van het vliegveld.

Vergelijk direct alle reizen naar Jordanië:

 

0