Goedkope vakantie naar Milaan

geplaatst in: blog | 0

Milaan is gelegen in de regio Lombardije en functioneert als tweede stad van Italië. Het is de belangrijkste stad in het noorden en jaarlijks trekt de stad ontzettend veel bezoekers. Je kunt er winkelen, bezienswaardigheden bekijken of genieten van het Italiaanse eten. Een stedentrip naar Milaan mag daarom niet uitblijven!

Bezienswaardigheden in Milaan

De meeste mensen die een stedentrip naar Milaan boeken, gaan heen voor het shoppen. De stad kent talloze winkelcentra, winkels en andere winkelmogelijkheden. Maar naast winkelen kun je ook diverse interessante bezienswaardigheden bekijken.

Dom van Milaan

Eén van de leukste bezienswaardigheden van de stad is zonder twijfel de Dom van Milaan. Het is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld en is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van heel Italië. Er is ruim zes eeuwen gewerkt aan dit bouwwerk en dat kun je er ook aan afzien. De kathedraal is ronduit prachtig!

La Scala Theater

Het La Scala Theater is één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Er worden regelmatig beroemde tentoonstellingen uitgevoerd, waarbij de zalen standaard uitverkocht zijn. Een absolute aanrader dus, tijdens je stedentrip naar Milaan.

Castello Sforzesco

Alhoewel de Dom van Milaan de meeste populariteit geniet, is ook de Castello Sforzesco een absolute topper. Dit bekende kasteel wordt ook veelvuldig bezocht. Er zijn talloze schilderijen en kunstwerken in het kasteel te vinden.

Galleria Vittorio Emanuele II

De Galleiria Vittorio is een bijzonder gebouw. Je kunt er zowel genieten van de vele winkelmogelijkheden en tegelijkertijd kun je genieten van een prachtige bezienswaardigheid. In het gebouw vind je diverse gerenommeerde modeontwerpers.

Giardini Pubblici

De Giardini Pubblici is het stadspark van de stad. Het is ontzettend groen en rijk aan diverse mooi bloemen en planten. Ook zijn er fraaie waterfonteinen te vinden en tevens is het oudste museum van de stad gevestigd in het stadspark. Zo kun je even lekker ontsnappen aan alle drukte van de stad.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Milaan prima geregeld. Je kunt het beste gebruik maken van het tram- of metronetwerk. Veel toeristen kiezen liever voor de tram, omdat de tramlijn minder ingewikkeld is dan het metronetwerk.

Naast het tram- en metronetwerk zijn er ook nog talloze buslijnen. Helaas staan de bussen relatief vaak vast in het verkeer en kun je tijdens je stedentrip naar Milaan beter kiezen voor de metro of tram.

MilanoCard

Indien je veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, kun je het beste de MilanoCard aanschaffen. Met deze kaart kun je onbeperkt met het openbaar vervoer en kun je bovendien gratis sommige bezienswaardigheden bekijken.

Hop-on, hop-off bus

Een ander leuk vervoersmiddel door de stad is de hop-on, hop-off bus. Deze bus gaat langs de belangrijkste bezienswaardigheden.
Vergelijk hier direct alle reizen naar Milaan. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2gasamen-logo-300x175stedentrips-300x175bebsy-logo-300x175dejongintra-logo-300x175lidl-logo-300x175

 

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van