Goedkope vakantie Sevilla

geplaatst in: blog | 0

Sevilla bezit een unieke charme. De stad is de hoofdstad van Andalusië en is op gebied van cultuur, kunst en economie ontzettend belangrijk voor Spanje. Liefhebbers van Spaanse tapas kunnen hier overigens ook terecht. Een stedentrip Sevilla is daarmee erg veelzijdig en bovendien is het gewoon erg leuk.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla is vooral leuk voor levensgenieters; lekker op stap gaan en genieten van Spaanse tapas. Maar niet alleen daarvoor is de stad geschikt. Ook voor de cultuurliefhebber heeft Sevilla veel te bieden. We zetten de belangrijkste bezienswaardigheden voor jou op een rij.

Reales Alcázares

In 1913 gaf Abd Al Ramán de opdracht voor het bouwen van de Alcázar. Het Moorse fort werd gebouwd op de plaats van het originele bouwwerk, dat eerder vernietigd is. Het is absoluut één van de hoogtepunten van de stad en mag daarom ook niet overgeslagen worden.

Ayuntamiento

Het Ayuntamiento is het stadshuis van Sevilla en is terug te vinden nabij het historisch centrum en de winkelstraten aan de Plaza Nueva. Het stadshuis werd in de 19de eeuw gerealiseerd door Diego de Riaño, een gerenommeerde architect uit die tijd. Het is ook nog eens geheel gratis te bezoeken, waardoor het vaak op het verlanglijstje van veel toeristen staat.

Archivo General de Indias

Rondom het jaar 1500 was Sevilla één van de best ontwikkelde steden van het land. Ontdekkingsreiziger Christopher Columbus had Sevilla overigens ook als uitvalsbasis. Vanaf deze havenstad ging hij op reis om nieuwe landen te ontdekken. In het archief vind je 8 kilometer aan rekken, vol met documenten die je kunt bekijken over de tijd van toen.

Giralda

De Giralda is de klokkentoren van Sevilla. Deze klokkentoren heeft een prachtige kathedraal en staat bekend als het symbool van de Spaanse stad. De Giralda is bijna 100 meter hoog en vanaf het uitkijkplatform heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Basílica de la Macarena

In het jaar 1949 werd de Basílica de la Macarena gerealiseerd. De basiliek werd geplaatst op de plek waar in eerste instantie de Iglesia de San Gil stond. Deze kerk is tijdens de burgeroorlog in 1936 afgebrand.

Huis van Pilato

Het Huis van Pilato is één van de meest boeiende gebouwen van de stad. De architectuur is ronduit prachtig. Er zijn veel verschillende stijlen gebruikt, die goed op elkaar aansluiten. Een bezoek aan het huis van Pilato tijdens je stedentrip naar Sevilla is daarom ook echt de moeite waard.

Torre de Don Fadrique

De Torre de Don Fadrique is een toren die gebouwd is in de 12e eeuw. De toren werd oorspronkelijk gebouwd om het paleis van de edelman Don Fadrique te beschermen.

Torre del Oro

Een andere leuke bezienswaardigheid van de stad is zonder meer de Torre del Oro. De gouden toren maakte oorspronkelijk deel uit van de Moorse stadswallen. Vroeger deed de toren dienst als gevangenis, maar later ook als kapel en havenkantoor. Vandaag de dag is er een museum te vinden.

Kathedraal Maria de la Sede

De Kathedraal Maria de la Sede is gebouwd in een prachtige gotische stijl. Het indrukwekkende gebouw is een lust voor het oog, maar ook de binnenkant van het gebouw is ronduit prachtig. Binnenin het gebouw vind je onder andere de stoffelijke resten van Christoffel Columbus in een praalgraf.

Openbaar vervoer in Sevilla

De stad is relatief compact en vrijwel alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Een groot deel van de stad is ook alleen voor voetgangers en dus niet voor auto’s.

Als je toch grotere afstanden moet afleggen, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. De stad heeft een uitgebreid bussennetwerk, die je gemakkelijk naar verschillende delen van de stad brengt. Sinds 2009 heeft Sevilla ook een metronetwerk.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Sevilla . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2stedentrips-300x175bebsy-logo-300x175kras-logo-300x175dejongintra-logo-300x175

 

Meer pagina’s over Spanje:

Weersverwachting in Spanje
Rondreizen in Spanje
gebied Andalusië

stedentrip naar Valencia
stedentrip naar Barcelona
stedentrip naar Madrid
stedentrip naar Malaga
stedentrip naar Sevilla
stedentrip naar Bilbao

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van