blog
Gratis activiteiten in Dublin

Gratis activiteiten in Dublin

Leestijd 2 Minuten

Gratis activiteiten en bezienswaardigheden in Dublin

Ierland is een populaire bestemming voor een stedentrip. De meeste Nederlandse vakantiegangers boeken een korte vakantie in de geweldige stad Dublin. De Ierse hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden. De activiteiten en bezienswaardigheden kosten niet altijd geld, want er zijn veel leuke dingen gratis te doen in Dublin. Je moet dan denken aan interessante musea, gezellige wijken, mooie winkelstraten en plaatsen voor een lekker hapje en drankje. Bekijk hier enkele gratis activiteiten en bezienswaardigheden in Dublin:

 

Gratis activiteiten in Dublin
.

Wereldberoemde Trinity College

Het Trinity College is één van de mooiste bezienswaardigheden in Dublin. De wereldberoemde universiteit bestaat als sinds 1592 en dat is dan ook overal aan terug te zien. De oude universiteit oogt bijna als een geschiedenisles en dat kom je in Nederland niet tegen. Je kan gratis het Trinity College binnenwandelen en een bezoek brengen aan de gigantische bibliotheek. Overigens moet je voor een kijkje in de bibliotheek wel een klein bedrag betalen.

National History Museum

Het National History Museum beschikt over een indrukwekkende collectie aan opgezette dieren. Je moet er van houden, maar het is wel een unieke belevenis. Alle opgezette dieren kan je van zeer dichtbij bewonderen. Het museum is gevestigd in een prachtig pand van ruim 150 jaar oud. Kinderen en volwassenen krijgen gratis toegang tot het National History Museum in Dublin.
Gratis activiteiten in Dublin

National Botanical Gardens

En ook de National Botanical Gardens mag je gratis binnenwandelen in de Ierse hoofdstad. De tuinen liggen op enkele kilometers van het drukke centrum van Dublin. In de National Botanical Gardens zijn honderden verschillende plantensoorten te vinden, waarvan een groot aantal bedreigd zijn. Een zestal planten kan je nergens anders ter wereld tegenkomen. Kom tot rust en geniet van al het groen in de tuinen.
Gratis activiteiten in Dublin

Food Market

Dublin bestaat uit een groot aantal wijken, waaronder het populaire Temple Bar. In deze wijk komen de lokale inwoners en de toeristen bij elkaar. In Temple Bar zijn tientallen gezellige pubs te vinden. Op de zaterdag kan je hier ook terecht voor een kosteloos bezoek aan de Food Market. Tientallen kraampjes bieden allerlei lekkernijen aan, waaronder veel Ierse specialiteiten. Je kan hier ook zeker een leuk cadeautje vinden voor het thuisfront
phoenix park 3108217 1280

Phoenix Park

Phoenix Park is het bekendste stadspark van Ierland en ook gelijk de grootste van ons continent. Je kan hier tot rust komen en alle hectiek uit de stad achter je laten. Daarnaast raden wij je aan om de rozentuin nabij het War Memorial te bezoeken. De kinderen kunnen zich ook vermaken in het hertenkamp!

De reisspecialisten voor Dublin:

0